Tuesday, October 1, 2013

ada kawan belom tentu die tu kawan baik sebenarnya.. cukup la sekadar kwn xlebih dri tu...kawan baik pun tak kemana la baiknye tu....

fRSS Kitchen


macaroni baked cheese

ini pembantu mama.. haha rambut kembang mcm orgnye gak hihi


siap utk dbakar tabur cheese bagai baru boleh tarik panjang2..


ok hampir nk msk.. cheese mula cair.. huhh semua bhan2 ni telah dmsk.. so kasi msk lagi lo..

upss gambar lepas siap bakar xdan nk hamek dah msuk ke perut dgn selamat..


Semakin Hampir..

alhamdulillah masih lagi bernafas.. hari ni khamis bsmaan dgn 23 ramadhan..ade kurang lebih dri seminggu je nk msuk syawal (erghh tul ke ayt tu)...mcm ne persiapan korang kat lua tu.. kene plak yg d abergji n berbonus tu mesti da stat cuti menyopping kan.. aku pun dah setel soping bju ank2..utk ank2 aku utamakn dulu..tingl sandle je n bju mlyu afan yg lom beli...ngk la blk ptg ni ngt nk buka kat lua bwk anak2 nk beli keprluan mereka.. so utk aku thn ni hnye bju pagi rye shja yg bru.. tu pun aku tempah awal sbln sblm pose now da siap tingln pakai je.. owhh tudung yg padang ngn bju utk aku lom lg beli... ngk nti.. hih thun ni rye sederhana.. kuih rye pun aku xde oder mne2.. juz krepek je.. ehh psal ape sbb hati aku ni lembut so aku xmo oder biskut sbb mudah cair dmulu gtau hati aku utk thun ni yg akn mencair dpagi raya ats sebab tertentu.. so oder krepek je la keras sbb nk keras kn hati.. haahah bleh ke gitu....ape la melalut..

tahun ni tahun pertama beraya tanpa suami aku sbb die bertugas diperbatasan demi negara,so aku beraya bersama cfa n afan lo.. insha allah plan nk blk umh merua aku kat utara nun..CHOP!!!!!!!!!!!!!!!!!! eh nape nk raye umh mertua lak kan laki ko xblk.ko blk je la umh mak ko.. kehke.. ye betul tu tp sbbkn turn thun ni umh mertua aku..phtu laki aku ckp blk je la umh die ssbgi pengnti dri die wkil kn aku n ank2.. gfile sedihh ayo mete bergenang...n sbb lain sbb aku mls nk jwb soalan org,,,"ehh zali xblk ke????"  solan yg bertaus nth beribu kali aku dgr.. ku tahan jebat menjawabnye.. tp hati ckit trsa ... hih so its better blk umh mertua sah2 fnly die da tua.. n sbb blh laki aku ni kbykn kerjaya sbgai wira negara so dorg pun da fham n ade yg sama2 kat perbatsan ngn suami aku.. so tenang ckit.. then aku pun xperlu nk brye ke rumh2 sbb umh mertua aku ni tumpuan sdra mara mak nenek sepapat siku lipat la adtg.. memng x menang tngn.. tp xpe utk thun ni.. insha allah thun dpn kami beraya bersama.. apepun ramadhan smkin penghujung,syawal makin terasa,... cepat masa berlalu..

apa yg aku nantikn skng ni kepulangan laki aku di perbatasan tu.. doa aku semoga cepat pulang n selamat semuanya....rindu gile aku,cfa n afan kat papa@suami ku...

...................

arini sedih/boring/blur semua ada.. so.. zzzzZZZZ

TERIMA KASIH

tq pada mereke yg sudi bace belog FRSS ini.. maaf sekiranya ade ketelanjuran or segala artikel yg xberapa menarik..apepun ini adalah tulisan hati saye.. jadi tiada kene mngena dgn mana2 pihak..harap maklum..pada yg meluat or boring bolih lah klik butang (x) di ats..terima kasih yg sudi beri pendapat n mengcomment segala entry disini..thanks again*_*

New Year Giveaway Part 2 by KedaiGambarKami