Wednesday, September 29, 2010

Gelap



weyy nape gelap belog kamu nih hah!...erghhh gelap ke belog saye ni??? hurmpp maaf la saje je bergelap..asyik terang bederang je skali skli dterngi cahaya gmbar gambor ku ini bersama salji.. hikhikhik gile ke ape ni.. meroyan sat ke?? fuhh no..no...ini mood ibu mengandung ye yg sedang masuk 32minggu ini..mood berubah2 gune lah libresse tp mslahnye saye xleh gune libresse sbb sye pregy woman..klu pantyliner tu mungkin ye.ngeh....xde pe yg nk dstorykn petng ni.. sbb terasa agak blur la.. td nyenyak kjup je phtu terus bngun seperti tdo lg rasenye.. ngeh... wat ever wokey.. its my...hurmppp nk kucil bentar la...

stop it la.. boss pompuan aku ni beciter kuat sgt kt sblh.. sejak ngdung msuk 8bln ni aku xleh dgr bunyi n sore yg sumbang n bingit la...tension dbuatnye..nk ckp ngn mereke pun kne cover2 nti ade yg keck hati lak..tp mslhnye mereke ni xfham pulak kt keadaan sekeliling..hormat ckit la kite same2 dok dlm opis so kne fkir kn org seliling yg suke ke tidak yg bunyi2an sumbang mambang itu.. ishhhhhhhhhhhhhhhhhhh nk xnk kne ckp" alop leh x slow skit lagu tu"

Monday, September 20, 2010

working dayz

yeahh selamta hari raye.. arini kembali bersua sekian lame bercuti kite beraya.. hihihihih nkhapdate ckit cerita fasal raye thun ni.. yg agk kurng meriah sbb xramai yg pulng.. hihih mari layan ckit gmbr kami yg simple dihari raye..
ni kami di pagi raya.. afta papa blk dri msjid terus mam sat n bgmbr.. tp kami xdan nk amik potret sefmly coz xcukup ahli fmly n ade yg xsiap lg mnd.. pelik xke pelik gak thun ni.. agk kurng meriah.. huhu tp xksg la sbb kami be3 dpt beraya n pkai sedondon gtu.. ni tema thun lpas..papa ckp thun ni kite alal cart je sbb mama xleh nk gla mor lgpun pewot besha kain xmuat so decde simple wokey.. insyllh thun dpn kami akan meriahkn lg hahah sbb thun dpn insyllh kami be4.hihh

otway blk kedah.. kami blk afta sahur..ni cfa xmnd lg dlm kete die tdo je.. sian ank mama hihihih,bngun sat nk shushu
ni afta mnum shushu n mkn koko krnch lapar la tu.. sian2.. smpi kg dlm kul 11lbih cmtu terus mndkn cfa...tghri kn...

di pagi raya..afta mama mndkn cfa,papa tlg pkaikn baju raye.. hih comelje shuke mama ngk sbb 1st time pkai bju kurung..mule2 pkaikn kain terus ckp 'nanak kak' cfa suh tngal kain mungkin xbiase kn.. hihi mama pkaikn gak hih nakal la
ni die da shantek wangi2...mama bg mam dulu sbb nti cfa tngu papa blk smbyg raye lame plak.. mama bg nasi impit,phtu cfa nk mkn kuih raue pun mama bg.. hh

gurau senda ceria pagi syawal nan mulia..mengeratkan hubungan diantara anak n bapak. hihih.. i loike

kami di pagi syawal nan mulia.. ni picca mama suh cik pidah amik kn tp cfa dok pndang tmpt lain. hhi tp mama mntk cik pidah amik lg skli. hihihi ni kire cndid la:)

ngk skli mcm cfa nk cekik adam je tp bukan lorh.. cfa nk peluk adam n syg die tp adm xmo.. adm xsuke gurl la die suke kwn ngn boy je. hihihi ni dok ats moto abg kodh. hih pewot mamam je nmpk kedpn bby kt dlm pun nk gak intprame..

da besha upenye ank mama ni.. hih xlame lg jd kakak. hhihi ni dok terkenangkn tok nek kat s.alm ye...snok gak bile da kwen ni beraya ngn insan tersyng...

mase untuk kunjung mengunjung.. da pndai jln x mo dipegang hih smpi butang bju pun xsngkut.. agk pnas ckit almklum la pnas pg so tutup pale lor.. kelihatan mama memboyot di belkng with abg kodh n mak teh.. cik pidah n papa kat dpn...yg lain xblk lg.. tu psal xbape meriah.. tp kami tetap kunjung

inilah barisan kite.. lalalal hahah mcm bkwad je ank mama ni. nge.h mari kite menuju umh tok sdre kite

toleh ckit.. umh sblh xde org la.. hihih

ni je la story yg saye updte arini..tu pun da habukk ckit.. raye nk hbis pun

Monday, September 6, 2010

++SALAM AIDILFITRI++

SALAM AIDILFITRI KHAS BUAT SEMUA PARA BLOGGER YG MENJENGEH BELOG SAYE INI..SAYA(MAMACFA) INGIN MENYUSUN 10 JARI MEMOHON AMPUN DAN MAAF SEKIRANYE ADE TERKASAR AYAT N TERSINGGUNGKAN MANA2 PIHAK SELAMA BEBELOG INI.. SEMOGA SYAWAL YG BAKAL TIBA INI MEMBERI SERIBU RAHMAT KEPADA KITA SEMUA UMAT ISLAM... MINAL'AIDILWALFAIZIN DARI KAMI SEKELUARGA



kepada mereka yang ingin pulang ke kampung halaman tu,pastikan rumah ditinggalkan dalam keadaan selamat,kereta jgn lupe servis..berhati2 dijalan raya.....SELAMAT HARI RAYA.........

Thursday, September 2, 2010

=CERITA LEPAS=

segarkan waktu bersahur/berbuka anda dengan tea lipton yg terbaru...apple flava tu best je hirup bile panas sbb aroma die tu ...yg vanilla tu k la manis die tp kene buh shuhu...dapatkan dipasar raye terdekat anda e...


buka puasa kat 'SERI PACIFIC,KL' WITH KAK SUE,EIRA&TUNANG,KAK EJA FMLY
YG NI XDE BYK GMBR MENU SBB SYOK MKN BUFFET SMPI XHENGAT LA.. TP SMPAT SNAP GMBR KAMI2 AJE..

EIRA N EN TUNANGAN DIE..ABAIKAN MEJA YG BERSEPAH ITU...(HAHHA LAU KO BACE NI POST GELAK CKIT JE TAU)

KAK EJA FAMLY..EN HUSBND DIE G AMIK MKNAN LAU XCLAP AKU.. SI KAKAK BKN MEN SHUKE LG NGN STOBERI+MASHMALOW COKLAT TU.. DIE MKN BERCUCUK2 TU.. HHHHI

NI EN.NUSBEN SHAYE YE.. SAYE FOLLOW DIE SMBIL DUKUNG CIK CFA...NK AMIK MKNAN NK TIME NI MCM LA KITORNG MKN..
CIK CFA MKN SATEY AYAM.. UWAH KAN MAIN LG SUKE DIE.. SMPI DA HBIS DAGING PUN DIE NGAP GAK..KESUDAHNYE MAMA KENE CUNGKIL ISI AYAM KAT CELAH GG CFA SBB GG DIE JRANG KAT BWH HIHIK( BLK UMH GOSOK GG)


buka puasa kat 'DELIFRANCE'

HARUS DI RESERVER DOLU YE NTI PENUH DA XLEH NK BERBUKA...

MENU 4 CIK CFA..DIE DAH NGAP DOLU(LOM MASUK WAKTU LG..SIAN ANK MAMA HIKHIK)

INI PAPA PUNYE APE NTAH NME DIE..LUPE LA.. SEDP LA GAK..

YG NI SHAYE PUNYE.. LAU G DELI NI SAHYE SUKE ORDER LASAGNIA DIE JE...(BEEF LASAGNIA)

N NI KAMI KONGSI BER3+1 HIKHIK MUSHROOM SOUP.. NYUMMY.. PAPA SUKE!!!


LEMON JUICE.. PAPA YG ORDER.. DIE KATE BILE MNU RASE MCM 'BIRU' aku pun pelik gak bile aku rase ye la rase mcm biru.. lau nk tau g la rase ek.. hihihi
hoik.. arini agk kemalasan la... mls je rasenye seb bek koje xde sgt. hikhik(dasar ko mkn gaji buta)hihih no..no... okey wa xde kje nih....wa mkn gaji halal u ols...pagi ni saya agk ke-ngantok-kan..xtau fasal pe.. td drve nk g keje pun leh ter-sengok-sengok..yg kete saga baru dpn aku tu asyik berek memanjang je.. aduhai.. da la nk bwk line kanan cmtu bek ko dok line kiri ke tengh ke.... hangin je aku rase phtu bukn nye ekut jln yg betul da tau nk masuk susur kiri siap2 la kekiri ni x.. da nk smpi bru nk lunsur kekiri n signal lembab....menci aku ngk ko n kete ko...uwekkk mabuk aku bwk kete pagi ni.. tp masih lg berpuasa wokey......

  • smlm punye citer...
smlm blk keje en.hubby beli lauk je die nk msk lauk ketam aku ckp lau tungu aku xdan rasenye.. lau nk msk sndri la... hikhik.. so die kate cmtu bli lauk siap je la blk msk nasi untk sekian kalinye ni.. slalu beli ringan2 je cam kueh,mutbak cmtu.. kali ni beli lauk.. seb bek lauk die sedp n cukup rase..so blk berbuka mkn nsi panas2 memng di-impi-impikan oleh aku ni...

  • alamak gas habis
wooo gas kami sudah kehabisan last en.hubby goreng telor smlm n pnaskn lauk gulai die...so sahur td hanya mkn koko krunc n susu anmum saje..en.hubby mnum teh tarik BOH. hihihihih tu saje da...

notakaki musyuk: nk uplod gmbr kt cni.. ngh dok cuci2 mate bentar mencari smbil pkir N3 pasni..

TERIMA KASIH

tq pada mereke yg sudi bace belog FRSS ini.. maaf sekiranya ade ketelanjuran or segala artikel yg xberapa menarik..apepun ini adalah tulisan hati saye.. jadi tiada kene mngena dgn mana2 pihak..harap maklum..pada yg meluat or boring bolih lah klik butang (x) di ats..terima kasih yg sudi beri pendapat n mengcomment segala entry disini..thanks again*_*

New Year Giveaway Part 2 by KedaiGambarKami