Tuesday, December 27, 2011

T.U.E.S.D.A.Y

ohhyeahh.. bekerja la kito sekueknyo.. nga..nga... lagu apakah itu.. pnah dgr bukan tp tidak ingt tajuknya...

hurmpp xtau nk mule mcmne...arini sudah kerja setelah seharian kite bercuti semalam(isnin) pd yg cuti lg tu selamt bercuti n ev a nice holiday...me!! xpegi mne2 pun duk umh je.. blk kampung je..ahahh dekat sgt.. mak aku duk shah alam.. so bleh ulang alik bile2 saje ye... hih now da jrg gak blk sbb agak kesibukan kebelakangan ini.. so lst week blk sbb cousin kenduri tunang.. dpt la bdak2 jumpe tok nek diorng...n aku pun dpt lah jumpe tok aku n spupuspapat..walapun knduri tunang je tp dsbbkn rmai sgt snank saudar so meriah nye mcm knduri kawen plak.. hahaa

arini aku amik borang opsyen.. so nk sign ke x ek? bile kire2 xbyk mne pun knaikan tu.. tp alhmdllh la..

Selamt bercuti

Salam cuti n salam kembali ke sekolah...hihi ank2 aku rabu ni da start skolah..korang mcm ne lak..ank nk msuk skolah ni dah siap ke semua brg2..buku,baju,kasut,beg,alat tulis n mcm2 la...bg yg free n dpt bntuan tu alhmdllh la kan..(ank aku kcik lg antr pngsuh a.k.a skolh la) hihihi

Sunday, December 18, 2011

Sunday

Hey ya...arini hari ahad so duk umah je xkemane2 pun sbb mls hahaha pahtu da ujung2 ni fulus hujung jari ja....oppsss xperlu wisau sbb esok kito kayo nganga....bukan aku je seme la...yg keje gomen tp swsta aku xtau...thniah2 sila berjimat2 pada yg ada ank yg akan bersekolah sila simpan n beli keperluan yg utama shja ye.... Ape2 pun esok isnin...MOTIP!!!
Meh layan menu hari ni nak x
Hihihi


v
v
v
v
v
v
v

bfast pagi (beger ayam with cheddar n beff bfast)


dinner (bihun sup) 1st time buat alhmdllh papa suke.. nti buat lg hhihi..(resepi by kakak ipar saye nih...)

dessert (pudding roti sos kastrd + aiskrim n mangga) nym2.... member opis ku xde la sdp mane xpe nti sye bwk ek.. nga..nga..

Friday, December 16, 2011

Can u help me dear??

Hihi tahuk ckp omputih cetcett konon2 la tuh.. Ni mokcik nk tnye pada u olls semua yg sdang baca entry ni...

Gambar ni mokcik pakai tudung kn so nk tanye apa name tudung ni ye...pnah x u olls lihat or beli tudung patent ni? Lau tahu sile comnt ye saye sdng
Mencari la...

Tudung yg mokcik pakai ni V SHAPE(segitiga) pahtu bulat2 keliling tu sulam/kait tngan then beli mase g medan baru2 ni...tp syg saye beli sehelai je...if u know n see diz tudung kasi tau ya...plizz

Salam jumaat

Alhmdllh bertemu kite hihihi dblog saye ini...semoge dpermudahkan segala urusan kawan2 semua...insyllh dmurahkan rezki yg berlipat ganda kan...kannn amin...

Oh ye...pagi td berlaku insiden kemalagn kat area sri gombak..to aku xpasti arah aku or sebelah to bile nmpk kesan n member aku ckp org tu dari arah aku naik moto tepelanting ke sblh sane...pahtu ngk ambulan n polis seme blah sane..cume moto n saptu die belah aku...tragis n pelik sbb die terpelanting ats konkrit/divider tinggi mcmne tu??? Nk kate hidup ke x aku xtau tp aku rase mati kot sbb nmpk polis tu dah pkai glove....


1lg insiden tg buatkn aku teekejut jup bile lalu kat flyover tu kn selekoh oahtu xde kete so aku speed la bile nk menurun je nmpk kete don aku beek emrgncy smpi berasap nasib baik aku xlaju sgt n smpat brel lembut2 lau laju kompom aku hentam die kan...xlama pahtu aku da rasa takut sbb takut kete blkng laju xnmpk jln jem so rusau die xsmpt brek n hentam aku...so aku oun jrakn kndraan aku ngm dpn dlm 2 kete so kete blkng tu. nmpk aku brek slow terus die brek emgncy baru pasan ssbb laju xleh kawal so blkng aku ade ruang dlm 5 kete baru je kete blkng tu brek lembut dtg plak kete blkng die laju gile babas brek bunyik n berasap terus hentam die...fuhhh bedebar2 aku sbb aku nmpk real kat cermin...nsub baik aku kt tgh2 n jrak aku dpt dselamat kn..lau x xtau la


Layan gmbar nasi lemak bfast pg ni...bismillah

Thursday, December 15, 2011

Tired

Penat to xberbaloi lah sbb ape yeahhh hurmppp

Holiday
Last week me n husbnd n cfa n opismate fly ke medan,indonesia slasa mlm bru smpi ni fuhhh terasa penat bukn sbb soping ke ape tp sbb melayan kerenah cfa tuh hurmppp mcm2 hal muntah lah sakit pewot la nk mkn itu la mkn ini lah...btk songeh tul.... Mls nk cerite layan je la gmbr ni ...percutia without afan sgt sedih tp tu lahhhj

Hurmpppp

Kat opis baru pas mkn...fuhhh kenyang mokcik..memng duk opis xyah bwk duit bnje banyak2 pun xpe sbb rezki murah kat cni..hahahahahaha


- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Jalan Bidara 2,Batu Caves,Malaysia

RALAT

HUH.. AUDIT AGAIN LA.. XHBIS2.. DTG TIME REHAT APA LA.. DTG LA TIME KEJE TD.. NI NK REHAT NK MKN NK TENAGKAN PALE OTAK N MATE CBUK PLAK DTG.. HISHHHH..PAHTU YG TUKNG AUDITNYE TU ADE.. NK BERMUKE2 PEHAL... AKU PUN XBAPE SUKE KAU GAK LA..

again

alop... ABG EPUL ICT (hahah amik ko org mention name cni) nganga.. erhhh suke ati saye la xkesah la nk kate apepun...

chopp pagi ni ade org antr blue paper by hand ok.. tup2 bukak die tulis

F=FAZLIANA (nama haku)
R=RASA (rasa masam,manis,pahit dalam kehidupan aku)
S=SYOK (syok bile bersama org2 tersyg
family aku)
S=SENDRI

see itu lah die tulis sent by hand n write by hand.. ohhh apprciate nye saye.. thank alot ya..xpe la syok sendiri pun sbb kan ini blog saye..ofcoz la kene tulis ekut syok sendiri sbb ni cerite saye.. hurmpppp ngeh..ngeh...

p/s: xpe bang..sbb sye xdpt lg abg nyer blgpot pe kn..

Wednesday, December 14, 2011

#FRSS

okey2..now saye nk bgtau ape itu FRSS n kenapa saye tukar blog title tu.. hihih...chopp lupe nk bg slm...assalammualaikum n salam sejahtera.. hopflu u olss sekalian sehat2 ok...

FRSS

F= fazliana nama aku
R= Razali nama suamiku
S= Shifa 1st bby
S= Shafwan 2nd bbyku

ha tu la mksudnye..terang,jelas dan nyata lg bersuluh kn...hihihihi so mereka inspirasi sye.. mereke segala2nya bagiku.

pahtu kn nk ujung tahun so tukr la ckit.. nk perbaharu yg lama..walapun sama je.. hih xkesah lah.. kn

TERIMA KASIH

tq pada mereke yg sudi bace belog FRSS ini.. maaf sekiranya ade ketelanjuran or segala artikel yg xberapa menarik..apepun ini adalah tulisan hati saye.. jadi tiada kene mngena dgn mana2 pihak..harap maklum..pada yg meluat or boring bolih lah klik butang (x) di ats..terima kasih yg sudi beri pendapat n mengcomment segala entry disini..thanks again*_*

New Year Giveaway Part 2 by KedaiGambarKami