Monday, May 31, 2010



alhmdllh mate ku sudah pulih dai ketumbit.. now mabuk makin berkurangan tp still rase sakit2 bdan n rase sengal2 sejuk gitu.... yeahh daku baru je pulang dari kursus sbtu bru lepas ni..bertempat di seri malaysia bagan lalang,sepang. huh ok la gak..biase2 je ctu.. ade pantai tp tu la musim tengah terik kan so agak sekejup la tuk diriku bejemur ditepian pantai..almklum la kenen angin laut ni dah buat aku jd mabuk.. huh xtahan la... hurmpp kandungan ok buat mase ni.. tp lau bleh biar la sehat smpai cukup bulan nye. hihihihi hurmppp..owhh ya cfa daku tinggalkn kat umh mak la..macm biase evnt daku kursus msti antar umh my mom.. huh suke gaban nenek tok die klu daku kursus..lau bleh nektok die suh daku kursus lame2 ckit. huh ade ek patut??? hurmpp faham sgt la rindunye kat cfa tu.. hih cucu kesyng la katekan.. hih cucu sulung pulak tu.. hihi

cfa raja dlm umah..

huh cfa memng raja segala pemaisuri dlm fmly aku sbb die cucu sulung n kesyangan lak tu.. pahtu die lak cicit sulung dlm kluarga besar fmly belah mak.hihihihihihii so bile blk umh nek tok die mcm2 die buat perngai itu lah ini lah.. hih pe die nak nek tok die bg je. hihihi jalan2 pagi n petang harus gitu... membontot nek tok die je.. hih tp daku xkesh coz dorng sygkn die.. hurmppp.. ade je yg mlyan die so suke la si cfa.. tp kat umh kami.. die main sendiri lo...nk xnk kenen gak myan kerenah die tu smpi xlrat daku dibuatnye.. papepun die totap anak daku la!!!!!!!!!!!!!!!. hihiihihihihihih aku gelarkan die gula2 hatiku.. sebb gula manis n mcm2 rasekan. hihih

GULA2 HATIKU...NURSHIFA ANTASHA




Tuesday, May 18, 2010

ketumbit oh ketumbik



wooo mata saye rase gatal,pedih,sakit denyut2 nape ni.. smlm rase mcm kene tumbuk je.. pagi ni rase die denyut sakit xselesa mata berair.. adakah saye akan kene penyakit ketumbit ni.. ohohohoho kwn ckp mcm nk kenen je.. sebb mate saye bengkak tp saye rase dri bhg mate ke pipi je bengkak nye... sesape yg penah ketumbit ni.. tau x mcm ne nk ubt die.. ke perlu jumpe doc? huhh bile jumpe doc pe die kate ek? dpt mc x? hihih..

mate saye sakit bahagian bwh ye..bukan di kelopak mate tau. huhuhuhuhu

info kampung: punca nye intai org la tu...(nk intai sape je selain encik husbnd huhu xkan cfa kot)
info kesihatan: liang roma lingkaran mata,minyak tersumbat..(ringkasan nye)



TEMPAHAN BAJU RAYA...

ayok.. pening seketika memikirkan nk raye ni.. pose pun belum dah nk raye lak ek.. hihih wokey2 sebenarnye kite dah bli kain tuk buat bju raye lo.. huhu cfa sekali huh ni 1st raye nk die pkai baju kurung la lalallaa.. tiut je kan.. huh agak sodeh ckit la.. sob~~soB~~sebab xde tailor jahit la. huhu xtau nk cri kat mane.. kat area tmpt tinggal tu mcm x best je. huhuhuhu ade xsape2 yg leh jahitkan baju untuk kami b2. huh area selangor,sg.besi,ceras. hikhik hihihihihi

Monday, May 17, 2010

contest senyuman paling menawan

CONTEST SENYUMAN PALING MENAWAN.

weee hooo kali saye dapat TAG+CONTEST yg ditagkn oleh ibu arifa..tQ ye.. huh so nk tau saye ni menawan ke tidak mari kite lihat sama2. huhuhu


menawan kah saya?

kenapa saya suka senyum???
sebab saye ni memang dri kecik lg suke sengih2 so bile sengih tu nmpk mcm nk senyum je..kan2..pastu senyum tu kn sedekah,bile kite senyum org yg pndang pun akan senyum sinis kt kite (gile ke die ni senyum kt org tetbe je..hihih) pepun senyum itu penyeri diri kite dan juga pengubat pada kemurungan..so senyum lah ye.....

mereka ter TAG-
1. mummysshane
2.mama airis
3.mummy ameer
4.ikiqzalia
5.mimialya

upss..jgn lupe ye letak gmbr kt bwh ni skli tau..sbgai syaratnye

so lepas submit entry boleh la ke blog penganjur contestnya ya.. ni die



'contest senyuman paling menawan'

Thursday, May 13, 2010

TAG by MUMMYSHANE

Apa yang anda akan buat bila anda tahu member anda tikam belakang anda?What will u do if u know that your friend has been back stab on u ?

-sadih sgt..lau bleh jumpe n tnye depan2"pehal ko buat aku mcm ni nti aku tikam ko betul2 nk ke? hihihi"

6 orang di hati anda?6 people in your heart?
-my hubby,my anak,my mom,my dad,my family,my god

Anda rasa anda comel?Do u think u're cute?
-cumel ye kot tp cntik tu cikit la hihih

Single or taken?
-taken la...kn dah terang2 kat ats tu my anak hi

" Blog yang anda suka?Blog that u like?
-semua blog I suka

adakah bilik anda kemas setiap hari?Do u clean your room everyday?
-after bangun tdo harus kemas dong,bile kemas ade lah fill nk golek2 ngn ank n suami

Lagu terakhir yang anda dengar?The last song u listening?
-lagu kump wali lau xclap la.. sblum jwb tag ni

Last text message?
-msg kat hubby bg tau dpt mail urgent huhu

Last phone call?
-bkn coll tp miss coll dri my mum...she said "windu kat cfa la..bile nk blk ni"(cfa tu ank saya la)

Hari terakhir anda menangis?Last day u cried?
-minggu lepas,mimpi my arwah atuk la.. rase mcm x caye je mimpi die.. semoge rohnye dcucuri rahmat amin...

List lima color favorite anda?List down 5 of your favorite colours?
-hijau,peach like orange,ungu,putih,merah

Orang terakhir anda ber-YM?The last people chat with u in YM?
-dah lame x YM la semenjak kenen blok ni.. lau xclap kwn dri ganu ryna namenye.

Game paling anda suka?Your favorite game?
-game?????????? mm yg jd detectve je la.. cth mystry case file,WMC n mcm lah. huhuh

Adakah anda peminat MCR?-
-xkenal lah.. maaf ya kurang huhu

Apa perasaan anda jawab tag ni?What do u feel when u answering this tag?
-ok je

Anda rasa tag ini best?Do u think this tag interesting?
-best gak sebab terpilih coz MummyShane masukkan nama

Tag 10 Rakan anda
1.ibudalila
2.farahzila
3.cahayahatiku-lyafarina
4.teratak kasih zie fauzi
5.
Zue AnnaLeeya
6.easebasri
7.maszlanzputri
8.azzura
9.ayuhussien
10.sandalkecik



Tuesday, May 4, 2010

award 4 beautiful blogger...

yeah tQ tu mama fieza kerna give me awards.. yuhuu terharu rasenye.. adehh tQ bebanyak.. upsss sebelom tu nk tanye n bfikir sat la.. cntik ke belog saye ni.. ahah!!!!!! cntik ke x itu org yg negk beloh saye yg menilai kn.. so saye x kesah.. saye terima seadanya





TERIMA KASIH

tq pada mereke yg sudi bace belog FRSS ini.. maaf sekiranya ade ketelanjuran or segala artikel yg xberapa menarik..apepun ini adalah tulisan hati saye.. jadi tiada kene mngena dgn mana2 pihak..harap maklum..pada yg meluat or boring bolih lah klik butang (x) di ats..terima kasih yg sudi beri pendapat n mengcomment segala entry disini..thanks again*_*

New Year Giveaway Part 2 by KedaiGambarKami