Wednesday, February 24, 2010

cntinue.......

doc kejut kn aku dri tdo td alal bukn pun tdo lenen tdo2 aym je la.. sakit nye mak ai x hengat wo... tp sebb aku pecah darah tu yg xbleh bla.. tu (aku nk pendek kn citer yea...) pas doc chek aku.. denyut jngtung bby aku tetbe buatkn speaker tu pecah... 2 botol air aku kne.. doc ingt aku demam ke pe ni.. aku ckp aku sht... then trus stop dlu chek jntung bby doc suh aku jln2 amik angin mkn ckit sebb aku xmkn tghri lg mse tu.. tp aku xlrat sgt aku xleh jln jauh so aku soh hubby bli kn woti.. n air pnas huh sedp mnum teh o pnas.. dlm sakit2 tu.... pas mkn n mnum tu doc pngil aku blk(bygkn tgh sakit aku stdy kua2 ni..)msuk je doc dah 3 cm then terus than msuk wad.. sah la tido sepital sepnjang hidup n riwayat aku x pnh kene cucuk jarum masuk air, bmalam kat sepital, n amik darah yg byk...huhaaaauah xmo!!!!!!!!!!!!!!
wad ibu mengandung(kelas 4)
ahah time ni dpt kelas 4 ekutkn dpt kelas 1 tp aku xmo duk sorng sementara wad kelas 2 d kemaskan aku d tmptkn kat cni.. katila ku katil 1st betul2 sebelah table nurse..huuh mse dpt katil aku siap ngk keliling aku ... mak ai ramai nye.. pahtu mcm2 ragam de bby nangis la de yg ngh tungu pintu nk open la n mcm2 la la.. ih mak aku iaitu nenek kpd cfa suh duk ats katil tu dlu smntara dpt bilik len.. huh nurse bg mama bju suh tukr hih nenek pun tarik kn tirai tu... huh mse tukar baju,,mama tergelak2 sebaab baju sepital besr sgt phtu xreti nk pkai kain die. hihh nenek tlg pkai kn.. hurmp.. siap pun.. elok je bru nk lending kt katil terus nurse td smpi ckp bilik tuk aku da siap.. yeahh dpt bilik ok la...seneng nti baba leh kua msuk ngk prvcy ckit..hihhii so smpi je mama dpt tepi tingkp leh la ngk bngunan yg baru tu.hhihih smntara tu papa simpn beg..

Adegan sedih(tahan sakit ni)
lame gilos kn aku sakit hih mcm main2 je tau..urmpp waktu mlawat d nk hbis so .. mak n ayh kne blk umh dlu....sian dorng jauh2 dtg ngk mama tp x gak bslin...hurmpp mama ngis bile nenk n atok nk blk.. sbb mama takut nkbslin kot mlm ni ke kn.. hurmp nenk n atok nsihat mama suh sbr bykn bce ayat2 alquran n istighfar..papa stay dlu.. skutkn papa pun xleh msuk tp dpt xcuse hihih tq ye pihak sepital....papa tungu kt ruang tamu dpn ngk tv n solat n seme2 la.. time mghrib mamam tngu ngn sbr rase bedebar2 je.. dlm kul 8 nurse msuk n chek keadaan mama time ni sakit yg teramat2.. mama mengerang keskitan... kaki n tangn x dok diam.. rase mcm org skit jiwa dlm wad je hihih....doc msuk n ngk baru 4cm aduh.. de 6 cm lg ni.. alme nyea.... aku dah x tahn gile ni ya allah time tu memng x fkir pe dah.. ngis je n muut ni dok tarik n hembus nfas.. bile skit ilng baru rse ok bile sakit dtg memng tahap xleh nk control... pecah darah meng sakit dri pech air ketuban... x lame tu sakit ilng lame gak aku rest...smpat mama col atuk n nenk ckp yg mama xtahana.. elok je borak sakit dtg terus mama tahan skit xleh ckp pepun.. atok bce kn surah tp mama xleh blah mse tu..(mcm kne rasuk antu je hih) mama end kn col.. phtu msg papa suh msuk sbb dah xthan sgt.. papa nye muke sebak je mse tu... ngk kt mama kesin gile tahan sakit papa suh mama sabar n bace ayat al quran yg mamam hafal...yg xleh bla nye mama tendang table mkn tuh.hihi smpi ke depan lak tu.. sakit die smpi kn mamam hampir nk tumbok muke papap tau. hih tp mama sygkn papa....

Masa berjalan
tepat pkul 10 mlm doc msuk ngk pintu baru 5cm ..ayak!!!!!!!!! xthan ni asyik kne selup je.. mama usap2 perut suh cfa tonjol pintu biaq besr ckit.huh mama suh cfa sbr sbb mama tau cfa x sbr nk kua mse tuh.. hum......bygkn byk kali mama teken emrgncy button pngil nurse.. lstly mama mintak ubt tahan sakit sebb x tahan..(fuhh lame x lame gak aku skit ni..) pkul 12 mlm doc ngk keadaan aku xbleh la. risau ngk aku ni meronta sakit.. tp bukan jerit ok.. juz.. aduhh skitnye..ya allah tlg la... hihihi klakar la...nurse suh papa siapkan bju bby n tolak ke "Labour Room"sblom tu nurse msuk kn ubat cirit dlu.. perghh baru je masuk terus xthan nk cirit.. nurse tu tprnjt aik bru je msuk ubt.. terus nurse papah g toilet tepi then trus tolak aku...

Labour Room
kali ni betul bertarung nyawa.. uhuuh lalu kt bilik sblh mamam dgr gurl tu jerit tolong!!!!!!!! doc x tahan!!!!!!!!!!! ya ampun mcm tu ke.. adehh seb bek mama da prepre awl cara2 nk teran seme n bla..bla...mama tukr baju.. n ubt than skit d cucuk kt punggung sakit ckit la.. hih rase mamai2 je terus lelap.. bile ubt nk hbis tersa sakit cucuk n .. nmpk nurse.. tetbe je rase x tahan nk teran... arghhhhhhhhh papa kt seblh dah...mama ckp kt nurse tu xthan nk teran ni... eeeeeeeeee nurse stdy teran je... jgn angkt pungung yea... pe lg pushh!!!!! arghhhh erghhhhhhh huhuhu... nurse tu kate ckit lg je.. hih siap pngil papa ckp "nmpk kepala ank awk tu suh die teran lg" n papa pun cpt mama lg ckit bby nk kua... dengan tenaga n kuasa yg ade mama teran smpi muke ni kelat ntah mcm muke pe pun mama xtau.. fuhhhhhhhhh tetbe je plup!!!!!!! terus kua n perut kempis serta merta.. ha!!!!!!!!!!" nmpk xbby pe. hihih nmpk gul... ok thniah dpt bby gul yea.. hih mama dgr suara cfa.. uwekkk nguwekk.. manja gitu.. ya allah lega rase nye bile da kua bby tu...hih

Funny
hihi cfa kua terus je cirit ats bdan mama.hihihih yerkk tp xla bau bsusk mcm skng ni yuks.....nurse bg n suh mama susukn cfa(kolestrum 1 st ye) hihi mama xreti mse tu tp mama cube.... hih

p/s: yg smbut cfa bukan docter ye tp sister a.k.a ketua jururawat.. tq yea... sebb smbut bby saye...

ups lupe lak.. cfa selamat lahir pukul 2.00.pg hari isnin n berat 2.25kg...hihihhihi yg sekarang ni mama nmakn Nurshifa Antasha bt Mohd Razali




Cfa GOT DA FLU

smlm aku EL coz cfa kurng sehat.. die dpt batuk n selseme ckit... ari senin ptg time amik die mak ani ckp die batuk ckit mcm nk demam je coz kaki die sjuk n puct.. owhhh!!!!!!(lau nenek tau kompom wisau gaban ni) smpi umh aku dgr die batuk2 ckit...so kne la tngu papa blk tok jumpe doc ya.. hurmpp mlm tu die mkn mcm biase tetbe die jtuh ckit so kne pale die seb bek xde insiden teruk berlaku..

time to klinik
cfa mcm biase je xtif tp wisau gak die nk dmam pulak tu td die jtuh.. huhuh mintk2 die ok la.. smpi je nme "cfa antasha" doc pngil masuk n chek suhu bdn ckit je..de seseme n batuk de kahak ckit... phtu doc chek kepla die takut de benjol n ape2 ke.. he said.. cfa ok cume kalau boleh elak kn die jatuh lg(betul ke ayat aku ni) takut de efek pe pelak nti... so nk bla je say tq kat doc tu....kua mik ubt n byr...

kt umh.
smpi umh cfa nk nyum2(die nk mkn)mybe nk kunyah2 kot so aku bg die nasi ckit n die mkn la kn.. phtu bg ubt n kne susu sebotoi terus msuk bilik n 'plap" k pdm suis lampu lor.. hihi nite mama n baba....

Monday, February 22, 2010

cntinue......

1st Hospital Serdang..
mlm tu mama sakit then trus gerak g ospital sedang...(papa x mo go HUKM) dlm pjln pergi ospital tu mama sakit2 pahtu dah xsakit pulak.. mama siap nyanyi2 gelak dlm kete,papa tnya sakit ke x ni btul2 la..mama pun ckp la sakit tp boleh kawal la.. hih tetbe sakit adehhh papa sakit la plak huhuhuhu (buat pernfsan mcm doc ajar tu) tetbe lmpu myk myala2 almk minyk perlu di isi ni.. hurmpp papa ynye boleh x isi mnyk dlu sbb nye tkut nti kne g ospital jauh2 susah.. seb bek la osptl aku nk pergi ni dekat je ngn pam minyk.. mama pun kaye ok je.. sbb time tu x sakit.. zasssssss ke petronas.. smpi petronas sedang papa isi mnyk mama sakit lg.. kali ni btul2 xde nyanyi2.. pe lg cepat isi minyk then go ospital.. smpi je trus g emergncy.. alamak emrgncy room renovte la.. pg la kat pintu 1 lg.. smpi trus dftra n bgi bgu pranatal..aku mnugu kt lua ngn sbr.hihih trase tkut kot2 nk branak lak.. name aku d pngil n doc tnye y ni.. coz due xsmpi.. aku pun ckp la yg aku dpt tnde sakit2 yg teramat2 ni. doc suh aku tukr bju n baring atas katil die tngu ctu.. smpi je nurse smpi n cek jntung bby cfa...........ok.. tp xde trun drah n air ktuban.. so ngk pintu rhim la.. hihih mase tu doc suh angkt kaki n kangkang mcm nk bslin tp mama x buat pun.. juz kaki nek ats la kn tp x kangkang.. doc npe.. malu ke.. hih memng malu pun... takut pun ade.. nurse tu bgtau mamam jgn malu nti nk bslin pun mcm ni.. juz nk tgk intu da opn ke lom... ok mama pun buat la then tahan nafas adehh sakit ckit la.. mama nmpk drh kt glove doc tu.. huaaaaaaaaa kt dpn tu dgr sorng mommies ni berdengus skit nk branak dah.. pe lg bdebar2 la kn.. then doc ckp pintu x bukak lg tp kontraksi awk da blku. so doc tu ngn lembut nye bgtau yg aku ni lom nk bslin lau bslin pun lmbt ni.. so doc cdangkn aku utk stay or blk umh dlu.. huhuh aku xtau nk uat plihan.. kbtln ospitl tu nye lbor room bcor n wad bsln x ckup.. so dok tu cube faham kn aku.. then aku pun plih utk pulng sbb aku rase ok lg.. doc tu pech kn drah then die kate nti blk mesti de drh so lau sakit smkin kerap trus g ospital.. aku pun ok.. (mybe korng bce msti ckp bodoh ke doc ni skit nk brnk ni suh blk..) hih tp aku xsbb aku ok lg.. n doc dah terng kn situasi ospitl n keadaan bby dlm tummy aku ni.. aku pun ok la... sok aku kne dok wad dlu smntra jntung bby aku d cheking.. aku tetdur... pukul 5.30 pg... doc kjut aku n chek pintu again tp msih x bukak.. aku nk blk la... siap2 mnd wngi2 hih siang nti aku dtg lg... so aku blk then doc tu nshtkn aku bla.. bla... end..

2nd Hospital Putrajaya
smpi je umh mama tsus tdo.. n papa jaga mama.. die takut mama skit btul2.. tdo mcm biase rase ngntuk yg amat.. time subuh pun tibe mama smkin sakit2 kali ni sakit 5mnt skli.. ngk de drh.. wahhh papa de drh la... papa tkjut n suh siap2 g sepital..mama pun siap2 tp terase nk mnd n solt dlu.. mnd n biarkn papa tdo sbb smlm x tdo tngu mamam kat wad... elok je hbis mnd mama kjutkn papap suh siap..(time ni memng xrase ape pun trase dtipu n tertpu n mnipu je) tetbe mamam ckp kt papap kite gerak sat g bleh x sbb x sakit pun.. lame tngu sakit tu dtg tp x dtg.. so pe lg mama smbung tdo la..(klakar je..) tpat pkul 8.00pg.. sakit 3mnt skali arghh memng xleh bngun sgt ni.. cept2 kjut papa n bsuh muke td da mnd pun pe lg gegas trun bwh.. kelihatan jiran2 sedng gotong ryong.. yolah arini de gotong ryong tp mama n papa x leh join.. jiran2 nmpk n tnye ha nk bslin ke cept pegi sepital wey.. mamam pun ha nk pegi la ni.. msuk kete... tetbe dlm pjln papap tnye nk g spitl serdng ke.. kn doc ckp sepitl renovtion.. yo la.. pe lg trus g Hospital Putrajaya..... msuk kt emrgncy tp mcm hampeh blady pul... npe mama mrah ni.. nk tau x cube bayngkn da tgh sakit nk bslin ni memng tahap cipan nye sakit.. mama n papa tekan loceng nk dftr skit tp xde sorng nurse n doc pu kt kaunter t... ngk peskit nk branak kt lua rmai je.. senyup je.. pehal la kan.. so tekan punye tekan msuk kali ke-4 bru nurse smpi ngn mukek mcm pan***(maaf la spe kje ctu trase yea..)tp mama ckp bende btul not buat2 ok.. nurse tnye"npe yae pn"(dlm hati aku bodoh ke da ko duk wad emrgncy nk brnk ofcoz la nk branak x kn nk jumpe ko suke2 kot) mama pu ckp la yg mamm skit n xthan ni..mama bg buku prantal tp die xngk pun die pegang then die cp" ala sakit pinggng n kua drh ckit tu biase la.. tu tnde2 awl nk brnak tp boleh than lg kn.."(pale otak ko tahan.. aku yg nk brnk ke ko bahalul dlm hti berkate2) papa n mama tkjut die ckp mcm tu.. pahtu die boleh ckp lau nk cept boleh pergi ospital lain sebb penuh sgt ni..(memng mcmm bab lembab nye.. bodoh tongong sengal punye nurse ok memng tengh mrh time ni tp than skit nk brnk ok...) mama pun pe lg bla n smpi kn pesakit yg lain balik mcm tu je... siap bgtau kat mak guard tu ospitl x bleh bla.. org sakit die cuh g ospitl lain.... sakit mama trus ilang xrase pun.. time tu mama usap2 perut ckp ngn cfa" bby jgn kua lg yea.. sbar yea....kite pergi ospitl lain yg bgus... tngu tau mama n papa usahah nk kuakn bby ngn slmt" papa pun usap2 pert mama n suh sabar... hihi yg klkrnye boleh kitorng blk umh blk sebb aku rase lapar sgt n nk mkn woti canai.. hahahahhah gilo ke nk brank ke x mo ni... hurmpp jiran aku ngk aku blk..eh x bsln lg ke.. mama pun ckp la lom lagi.. sakit tipu2 ni.. hih elok je mkn roti canai kt umh 1/2 keping kepingan yg terakhir xbleh msuk sebb bby dah gerak2 tahap maksimun pinggang n bdan terase dah dpisahkan.. adehhh xthan smpi kn mnum air pun ckit je.. telan roti yg terakhir.. zasss pergi trun nk branak btul ni.. skit sgt2...

3rd Hospital Selayang
dlm pjlnan mama dah mengerang kesakitan ni.. ngis2 n terangkat2 punggung smbil buat teknik pernfasan.. hukhukhuhuuhuhuhu.... hembus tarik hembus... terasa ok ckit dri td n papap cube tenangkan mama...dlm pjln mama tnye papa nk pergi ospital mne ni.. selnyng ke sg.buloh.. hah? hurmpp papa pun fkir ngk keadaan jln selany dekat n jln clear ni lau sg . buloh jauh nk pusing ni.. mcm tu g selnyg la( hihih senang kwn mama dtg mlwat sbb mama kje dkt area ctu) zasssss zoomm smpi je kt bwh dftr n papa usung mama nek kerusi roda tkt 2 kot lau xclap la.. hurmpp smpi je terus bg buku pranatal n nursu terus rujuk buku mama terus msuk dlm blik n cek bby n keadaan mama.. ha pe lg pintu baru opn 1cm ko... mcm xcaye je dri smlm bru arini open 1 cm je.. doc pun tepek alat tu dgr jnntung bby..smbil mama tahan sakit doc borak(doc gul ok baik gilos babas) tanye stat sakit n npe dtg cni xpegi ospitl serdang back.. mama pun terng kn bla... blaa... kat lua papa da tngu n papa dah pun pun col kn nenek n atok.than mereka ondwy..huuh x lame lpas tu nenek smpi n tngu kat lua ngn penuh sabar n cemas.... aku tetdo jup...

cntinue..........

Thursday, February 18, 2010

shifa'antasha

Hari ni seperti biasa mama bngun siap2 nk pergi kerja..sambil tngu papa siap,mama tukr napy cfa dulu.hurmpp cfa mcm biase lah ngeliat2 ckit hih cumil je mamam ngk nk ggit2 je.hihihi tetbe cfa celik!!! eh adk da bngun ke.. mcm biase la cfa ni suke sgt sengeh2 bile bngun tdo.pahtu nmpk gg di e2 btang tecik tu.hih alalalalal mmuah syg cfa... hih wokey papada siap nk g kje hih bag pun dah pack mlm td susu pun da bikin tuk bwk g umh "mak ani" hihih yg jge cfa tu..hihih perktaan yg cfa suke sbut bile bngun time hari bkrja "jom" hih tau2 je nk g umh "mak" hurmpp pe lg cargas la.. ngn bantal musyuk die tu.hihihihiihi ..

Bile pkir blk rase mcm kjup je ank mama ni membesr kan2.. smkin hari smkin bijak lakukan sesuatu yg baru.hihiih bile cfa senyum je mama n papa suke sgt.hhihi [ahtu kua suara.."ngiiiiiiiii" hihihihhiihhihii mama syg sgt.. skng usia cfa da msuk 11bln..bln 3 ni sthun la ank mama.huhu pejm celik nk sthun da cfa ni.. cfa mule mnunjuk kn mcm2 prngai hihih yg aku pasan bile die nk tdo msti msuk kn ibujri kaki dlm mulut die.. hurmppp pe mknenye ye??mak mtua aku kate nk adik lg..tul ke?? ermm mama boleh je nk bg cfa adik lg tp cfa kne tngu la mse yg sesuai.hih mama n papap dlm prncgn lg ni.hihih mamma pun xsbr gak nk prgnt lg.. msti org lain kate tngu ank besr n skolh dlu n.. tp mama x..mama lau bleh nk awl hih sennag nti bile de 2-3 ank free mse..hihih sbb mamam da plan awl bile cfa de adik nti..hihih pepun cfa sbar ye.. buat mse ni biar la cfa membsr n sht n bijk pndai bdkari.hihihi

Ya allah gumbira nye hati hamba mu ini bile engkau kurnia kn Nurshifa Antasha dlm hidup ku.. terasa bahgia hidup ini bile bgelar ibu n bapap kp chya mata ini.. hurmpp saat2 kelahiran aku tngu ngn penuh kesbran.. selama 9bln mama kendung cfa kemna2..hiiih bile smpi wktunye mama xthan nk ngk cfa keluar.hihi slalu mama ckp2 n nyanyi kn lagu tuk cfa..bile mama solat mesti mama doakn tuk cfa slmat lahir ke dunia....


Awal kelahiran
mama kne demam panas n mabuk yg teruk gak.. setiap hari setiap mase asyik mngis je. alkmlum la da kwen pulak tu kne dikari sendiri.. hukhuk.. papa pergi kerja pagi tghri blk masak tuk mama kdang2 tapau kn..sebab mama x lalu nk mkn..bile mkn je kua blk..bile muntah pulak da merangkak serupa ju-on..ayak!!!!!!!!! melelh lg air mate ni... mama xleh tdo dlm blik rimas je rase lg plak x lrat nk bngun... hampar toto kt dpn tv kt ruang tamu.hurmpp golek2 ctu je pling ok.. hurmpp msuk 3bln 1/2 baru mama ok...boleh jln2 tp mabuk2 muntah still ade.. morning sickness jgn ckp la.. setiap pg musti punye tp kua angin je la.. hih baru lega...mama msuk je msuk bln ke 4 ok n bleh drve sndri.....byngnkn mama drve tanpe lesen huhu gambel brani mati punye la.. hih tp xde la sgt hih... mama xdpt lesen mse tu so tawakal je la niat nk g kerja kn.. demi cari duit tu kuakn cfa.hhihihihihih mama gagah n tempuh hari2 mendtang

Suku masuk pertengahan kelahiran
Mama semakin hapy n ok.. kdang tu krem kaki mse drve tp mama rest dlu la kn... smpi kn mama slalu dpt surat dtg lewat kerja.. hih mama isi borng n bgtau la sebb mamam lewatkn..huhuhuh xlme kmudian kite b3 terbng ke medan ngn kndungan mse tu 7bln gak...hihih ekutkn xbleh nek flight tkut de komplikasi pd baby.. hurmppp mama n papa nekad pergi kenek buat c/up n minta surt kebnran..hihh mama gagah nk pergi n dok pun sahkan pregnant..doc nasihtkn mama sndby pe yg ptut hihihih (doc xbg sebnrnye dia tkut gak)smpi airpot mama suke gile sbb dpt fyi gak.hhihi dlm flight tu mama usap2 pewot n ckp2 ngn cfa jgn lhir kt cni mama xmo nti cfa rkyat seberang.huhuhuhhuh xsah susah.. alhmdllh slmt smpi ke medan..time tu kak ann kwn mama byk bg info bjge2.. hihihh bile smpi mama jln mcm biase n stdy xdepe yg blku.. cume mam penat n letih ckit bile bjln lame.. tp mama xksh sbb mama suke jln2.....3ari kt medan kite b3 slmt pulng ke kl.hhih still pergi kerja mcm biase.

Hujung kelahiran
Yeahh mama dok hintung hari nk bslin...due 18/3 so msih de 2mngu lg.hihihi brang tuk smbut cfa semem mamam da bli n lengkap.. beg kelengkpn nk bsln mama dah stndby dlm ketet mse kndungan 7 buln..hihih alkmklum la mama byk membce mse tu rjin ngk tenet dorng syorkn 7bln siap beg dlm kete lau nk branak jln terus x yah amik beg lg... so mama ekut la..hihihi.hurmpp hari yg d tngu2 hampir de lg smngu.. mama cdang amik cuti smngu awal..sbb mama tkut nti drve bslin ats jln lak... papa xleh nk antr coz die pun cbuk kerja ,de mse die akn antr mama bile die msuk kje lewat...pd hari kamis mlm jumaat mama kt tmpt kerja mse tu.. tetbe mam rse nk pitam n pusing xleh nk bdiri..bile duduk je terase pale bputar2.. mama ingt pning biase mamam relax.... mama bgtau kak miza n kak ann.. so dorng so relax dlu lau xlrat blk je tkut nk bslin.. owhh xtidak de lg 5 hri nk due..ihih mamam tpikir org kate lau ank sulung msti bslin awl punye.. so aritu memang mama xlrat2 sgt.. mama trus col papa suh amik kt opiz.. papa dtg n dlm kete mama tdo rse ok pulak.hurmpp blk mama rest n xlrat nk buat kerja... ari jumaat mama dpt mc.. pdhal isnin dpn nye da apply cuti.. so dpt mc xleh buat pe la kn sok week day cuti trus la smpi mngu dpn nye....

Jeng...jeng...
Ari sabtu 14/3/2009 mama n papa kua pergi ptjya umh abg papa iaitu pak ngah n mak ngah cfa..hhih mama n papa lepak ctu main ngn echa n nia bkal spupu cfa.hurmpp mlm tu kitorng ngk citer upin n ipin the movie.. time tu mama lpar mama mkn mcm biase... mse ngk cd tu mama skit pewot n trase mcm nk buang air besaq tp xde lak.. so mama lyan cd upin n ipin smpi hbis.. hbis je mama n papa blk time tu kul 10 lbih..singgh mcd mama tringin nk mkn prosperty beger. fuhhh mmang menyegat la mama mkn.smbil mkn ngk tv ngn papa kt umh mama trse skit pewot lg... mule mcm nk buang air besar mama pegi toilet tp xde pun.. mama smbung mkn beger.. dtg blk skit pewot tu trase ke pinggang,mama stop mkn beger... papa tnye nape.. mama ckp skit pewot len mcm la.. xkan nk brnak lak.. lme lg due 18/3 de 4 ari lg.. eh xkn la.. so mama buat dono je.. pas mkn papa suh msuk blik tdo n rest mybe mama pnt jln kot.. ok mama pun msuk tdo... dtg pulak skit pewot td.. kali ni trse mcm lenguh2 pinggang lak... adehh mcm skit nk bslin je time tu mama tringat nenek nye pesan lau skit2 mulas2 bwk ke pinggang n kua air ktubn tnde nk bslin.. tp air ktubn mama x kua pun..so mama relax xde la pnik sgt ckit je... mama ngadu kt papa n papa kate mybe nak branak ni..

Sakit kejup-kejup...
Papa hampar toto kt dpn stnby tdo dpn la.. nk branak nti trus gerak je.hurmpp tdo mcm biase.. tepat pukul 12mlm kontraksi berlaku.. kli ni x tahan rse nye.. tb cube bthan ..skit dtg n pergi mama abaikn ..sbb mama boleh lg tahan..mse tu hanye mama n papa je dlm umh tu..mama xcol pun nenek n sape2.. mama bngun n cri buku pa&ma selak muka surat tande2 nk bslin.. SAH!!!!!!!! memang sah mama nk bslin ni... tp sakit dtg tu lmbt xde la 5 ke 10mnt mcm tu.. mama pun amik pen kertas bile skit mama terus tulis waktu jam mama skit...smpikan papa bngu n ngk mama tulis tu papa kira kn waktu...mama dah xthan pkul 12.45 kjut papa pergi hospital gak sbb skit sgt pinggang memulas waduhh gawat ni.. tp papa coolkn mama. trus capai jaket n pergi hopital serdang

cntinue.. mama nye tngn letih type...

Wednesday, February 17, 2010

kering sgalanye..

fuhhh hari ni rase xbape syok sgt la.. rase boring sgt.. ye la bawu masuk kje kn... lepas dri CNY.hurmpp btmbh la kje.huh ari minggu ni de fmly day kt PD.hih xsbr nye nk tngu bukn peaku nk cuti lg.hih rase xpuas je cuti.. ye la bile cuti ni kenen byk spend mase tuk fmly..lagi2 fmly aku ..ayokkkk ari lau boleh nk cfa blk je.. hih mane boleh gitu... minyak da mhal skng ni.hurmpp da la gji dpt awl.. nk tngu bln mac ni de lg sbln tuh.hihih tidak!!!!!!!!!! mcm ne nk kaya mcm ni.. sgalal nye duit lor....

boring tahap gaban ni buta koje je(smbil2 tenet sat)hhihihhi ..

oh no.. arinio bday ex boss kami.. so td pegi blikn kek ngn rakan seopis ku.. yg hampeh ne.. boss xmai2 lg ni.. ni kat kul 5 nk blk ni... hurmpp kmpunan aku nk mkn kek moist tu. (*9*) ..... pe lg ntah nk create kt cni pun aku xtau.. lme x updte.. tp xde la lme mne pun..hihihihihihihihi..

trse nk buat contets la.. hihi pkir dlu contets pe.. n adiah yg d beri kn.hihih



cfa baru pndai bjln.hih ngk la tu.hih mama n baba suke sgt.hhhih nti hbis la 1 umh cfa ukur.hihih
"cepat lah besr simanja ku syang... mnum lah susu cap junjung"..lalaalall(de lg ke susu cap junjung ni.hih cap gantung de la.. ngeh..


Tuesday, February 9, 2010

mcm ne nk jd seorang isteri,mama yg cantek,rajin n kretif ek???? hurmpp tpikir hal ni sejak dlu lg sblm aku kwen..smpi skng ni baru dpt suku je jwpn aku tu... kdang aku usha2 blog mommy2 kt lua sane tu...fuhhh mcm2 de.. bile fkir kn soalan aku td rse mcm xckup je lg..hihih mybe aku kerja kot??eh xjugak kn..walhal wamai lg mommy yg kje boleh dpt jwnp tu..oh tidak!!!!!!!!!!!!..nk jd cantek snang je hias kn diri pkai tantik2 wangi2..(still lg sckup) nk jd rjin lak???okk kt cni aku nk bgtau yg aku ni xde la serajin mommy/suri rumah full time kt lua tu.. buat kje umh boleh la kemas,masak(lom xpert lg tp boleh)bsuh baju n evrthing dlm umh aku leh buat (pling suke mop lntai x tau nape terasa mate ringan sgt..)tp penat mop ni skit pinggang aku dbuatnye,,tp hasilnye memang puas thi superb la(bile cfa mrangkak x la dia sapu habuk hihi gune dettol wngi tau...).ok kreatif???hurmppp aku xpsti la dri segi diri ni aku ni biase suke2 la buat smnting yg mnrik tp kt umh xde la kot nye sbb dok kuartez so x byk la nk d usik2 kn juz alih2 prbot..(aku suke balut hadiah mcm2 pattern) lau kreatif bab masak?? pun xpsti gak.. hurmpp lau msk spgti ke psta ke cube buat yg lain dri lain je al hihih(hubby suke)huhu...ntah la pe aku mlalu pun aku xtau rse kering idea lak arini.. walhal smlm byk je aku nk tulis dlm blog....x upte pun juz ngk2 sudah..

p/s:sape bce n3 ni psti akn ckp paper la die ni nk citer tp citer ntah ape2.huh x ksh la...

Wednesday, February 3, 2010

cantik kah aku



"saya nmpk awk mse kt istna..yg peliknye mane saye ade awk ade"(aku xtau pun sape kau,npe ko ckp mcm tu,fikir aku sejenak) die tnye partne "sape name perempuan tu (aku)?xpnh nmpk pun sblm ni" jwb si partne "die org bru,saya pun xknal la tn..lau xclap name die ct" "ok meksih...xpe2"...hari berlalu bgnti mngu bgnti bulan..hari di nantikn rakyat selangor 11 dis 2006 hari keputraan sultan selngor..tempat yg sama dia nmpk aku (aku xtau papepun) skali lg die berkata dalam hati sape dia ni(aku la) msuk tahun 2007 >>

Awal perkenalanku...
salam diberi..abg din msuk opis sprti biasa tetbe aku nmpk de org follow blkang die ngn uniform putih (1dress) alamak ni pgwai ne alk die bwk da la xbgtau aku (aku ngn kak zah tercengang jup sebab a.din bwk msuk org yg xdknali dlm opis) 4getit sebentar aku mlayan kerja aku yg td...tetbe..slh sorng dri pgwai tu dtg kat aku trus ckp "hey awk kje cni ke?ingt x saya mse kat istna aritu" aku pun "hah!!!!!!!!(ngn muke yg pelik smbil pndang kak zah) sape ek?mmm yg mne 1" mamt tu bredar "mm xpe la (kata mamat tu) (aku bwk 2 pgwai tu pusing opis aku (prvte opis k VIP n VVIP je leh dtg opis aku,org biase xde urusan xdibenarkan kcuali ats sebab)

Bertukar nofone...
hari yg sama dorng nk blk a.din tlg trunkn lif dorng(bukn pkai tali yeah tp touch card ok)sempat tukr no fon a.din yg tlong(tq a.din mmuah)kat opis aku jd kecok kecil dok hingaq tnye sape td..lpas di jwb oleh a.din aku n kak zah fham.huhuh

die mule col aku tnye kabar n segala mcm cerita n pndpt aku dan die bualkn segala cerita suke duka aku die kongsikn..pertemua d'atur (kbtulan aku nk blk kg nk jumpe mak atok aku,he help mi)mlm tu urgent aku kne blk xde la urgn sgt pun..aku amik die kt giant ngn nek moto(die nek kete la)so follow aku smpi umh..zasssss kami bgerak ke k.selngor umh nenek aku...setibanya kami bg salam n atok aku smbut wahh atok aku xcited ngk die.hh(yo la cucu bwk blk boypren la kn..kwn laki je ok)..kami pulng kat kul 12 lbih n blk tdo.. sok mcm biase col n mula kua dting2 jln mcm owang len tp aku x dclre pepun ngn die ni..just fren ONLY ok.

Aku kenal ko....
xsangke die ni baik sgt ngn aku n amik berat pasal aku..risik aku dri kak zah (tnye jahat ke x aku ni,kak zah ckp direct je aku memeng jahat almklum la mude lg bru 20an)die pun ok cube memenangi hati aku yg lembut n sedikt keras n kental mcm agr2 lau gune sudu potong leh msuk mulut tuh.hihh ok2 cntinue bck yeah...1ari aku ter eksiden motor(walhal jatuh motor hampir kne hempap motor sendiri)die col aku mlm tu aku x angkt fone pun sbb jtuh mto sakit wo habis luke kaki lengan aku nangis x hengat dunia punya la 1 klinik kcemasn tu ngk aku *_* eeee...luka cuci aku kua wad xtahan pun sbb kes aku ok lg..die col lg..aku xendahkn smpi umh aku xtahn sgt sakit luke ni aku ngis pale otak aku rase gegar mybe sbb jtuh mto then tseret atas tar n terhantuk topi kledar kn...aku gigih col die alhmlldh die angkt tp aku xlehckp ep trus aku ngis smbil citerkn keadaaan aku. die simpati n temankn kn aku tdo(dalam fon je)

esoknye die datang bwak UBAT LUKE KUNING (lau org eksiden slalu dpt ubt tu x pun wane biru) tharu nye aku rse then aku kua ngn die pki bju lngn pnjg n sluar trck sut(malu tnjuk luke ) pegi temn die mkn akt RESTOREN THAI SEK 20 dpn SMC(skng da tukar nme KPJ)
lps mkn blk dlm pjlnan die nk ngk luke aku.. TIDAK!!!!!!!!!!!!!!!AKUMALU!!!!!!!!!!!!!!!!!!BUWOK!!!!!!!!!! aku nk bg ngk lengan tp xleh lak sbb lengan baju tu fit ckit tp aku gentle tnjuk kat pewot aku yg sipi ni..die tkjut ckit then suh sapu ubt die bg tu nti cpt baik...ok aku pun sob~~^-^~sob~~ la...

Baru ku tahu intan dan berlian..
yeah die sgala bg aku mkin hari mkin timbul prasaan aku kt die..die smkin carring men carring aku. owhh tuhan die kah jdoh utuk aku... dlm prtghan 2007 die nyatakn hasrat nk jdkan aku istri die(mcm xcaye aku nk dpinang,da la jahat aku ni tp aku jd lps kwn die) aku bgatu mak yah dorng xcye dorng ckp "nk kwen bukn senng kak"(pngillan aku kt umh) btul ckp amk aku tu aku tkut la kwen nti cerai kn aku mude nti n mcm2 la aku pkirkn.. kt subln gak aku buat kputusan nk trima die.. akhirnye 22.12.2007 aku dan die ikat tali pertunangan yg simple huu...dah jdi tung orng aku ni...

Bersatu kami....
akhirnye slme 6 buln kmai btunang aku sah mnjadi isteri kpd mr.razali aku dnikahkn pd 23/5/2008 oleh imam msjid sek 18(msjid nye xingt la nme pe kire aku ni rasmi nikah ctu la msjid baru la kn)ngn pki bju warne hijau(hiju bukn putih tau,hihihsje je tukr ckit i know putih itu suci) dgn 2x lafaz..alhdullilh terharun sdih(sbb tngglkn fmly aku ngk muke ayh sebak nk lpaskn ank pompuan sulong ni pergi bersama insan tersyng bernama suami) persandingan aku berlangsung pd hari esoknye 24/5/2008 bertemakan orange+putih (meriahnye saat tu rase glamor gile ramai sgt kwn2 n rakan tenet dtg huhuhuh nk kembali ke zaman tu lgi!!!!!!!) tu lah die mamat/pegawai yg ngorat aku dlu skng dah jd suami kpd istri yg tiut ni(aku) n papa kpd cfa'tasha yg kebubu mcm baba die...

terima kasih cyg terima diri ini yg serbe kekurangan..kau beriku bimbingan dan dorongan serta smangat sehingga lahirnya puteri yg tiut miut mcm kite..alhdllih aku bahgia bersamam mu..aku harap kp pun begitu....mama syg baba n cfa'tasha

"mari layan foto bwh ni"(simple aje yeahh kwen buget ni,bru kje dow)



tq 4 my parents krna mengizinkan perkhwinan kami ini walu berat hati melepaskan ku..


peace 2 mem yg sudi hadir (ni mlm brinai aku suke giloz babaz kale bju ni nmpk lame gtu)


yeahh syg daku mnejdi milikmu kini.... luv u forever n ever dear.......mmuah

Tuesday, February 2, 2010

NEW CONTEST

CABUTAN BERTUAH SEMPENA PELANCARAN "FREEBIES & CHEAPIES STORE "



WOKEYY KALI NI AKU JOIN CONTEST BARU YG AKU JUMPE TD HURMPPP XHINGT DRI BLOG SPE COZ AKU JOIN JE.HIHIH PEPUN CONTEST NI MNARIK GAK IANYA SEMPENAN PELANCARAN BARU BLOG FREEBIES & CHEAPIES...


SYARAT2NYA
  • Jadi followers FREEBIES & CHEAPIES STORE.
  • Masukkan link FREEBIES & CHEAPIES STORE ke blog list anda selama cabutan bertuah ini berlangsung (dah abih nnt, bleh remove ye...)
  • Tempohnya bermula dari 1 FEBRUARI 2010 hingga 14 FEBRUARI 2010.
  • Tinggalkan url blog anda di SHOUT BOX (supaya mudah dikesan) atau bleh tinggalkan komen anda di sini....
  • 3 pemenang bertuah akan diumumkan pada 20 FEBRUARI 2010 yang mana cabutan akan dilakukan oleh 3 ahli keluarga saya.

Monday, February 1, 2010

leleh

erghhhhhh alhmdullh kenyng nye.. ayooooo sedp wo smpi menjilat meje hingga ke titisan terakhir..leleh sudah ayaq mata ni noh.......wat chek ni dok hingaq lagu ni (hih btul ke aku ckap utara ni)hihi okeyy sape suke makn asam pedas ikan pari mabeles?????????fuhhhh aku ni memng faratik tik.tik asam pedas pari tau x? xtau la npe stat aku fav lauk ni mse aku skolah wendah lg.. hurmppp smpi le skng ni. bru td dpt mkn lauk ni..sekian lame tu..seingt aku la kn aku last mkn lauk ni mse pregnt 5-6buln cmtu la.. gile woo ank aku smpi golek dlm pewot mse tu suke sgt agknye.hahahaaa nk d citerkn la mse tu aku prnnt kn tliur je smpi aku nk kerja xleh woo smpi ngis2 col mak suh masak lauk tu.. mak aku pun meng lyan aku tahap berbintang2 kn hurmpp pe lg weeknd nye mak dtg bwk lauk tu pe lg aku pun rembat bitol kicap n pinggan(nasi pun mak bwkkn tau)mkn x plawa hubby da suke bawu la plawa die.hih(seb bek die pham lau x die aku mkn msk asam).hih tu la die penangan asam pedas ikan pari...



(gmbr uplod goggle,de onernye bolg maaf ya)

TERIMA KASIH

tq pada mereke yg sudi bace belog FRSS ini.. maaf sekiranya ade ketelanjuran or segala artikel yg xberapa menarik..apepun ini adalah tulisan hati saye.. jadi tiada kene mngena dgn mana2 pihak..harap maklum..pada yg meluat or boring bolih lah klik butang (x) di ats..terima kasih yg sudi beri pendapat n mengcomment segala entry disini..thanks again*_*

New Year Giveaway Part 2 by KedaiGambarKami