Tuesday, December 28, 2010

berjaya!!!!!!!!!!!!

loc:dlm bili tito
jam:12.00mlm
mud: lom lg tito...

kali ni nk story about feeding.. hih alhmdllah da slmt habis bpntang....mud pun smakin ceria hihkhik..me berjaya buat stock shushu 4 my berry si shafwan. hihih tp xde la berjaya mcm ibu2 yg sentiase dilimpahi shushu yg byk..da smnggu dok ngepam susu tuk shaf 1hari ade la 4 ke 3 kali n slbihnye direct B la...hihihbyk gak ilmu n info yg me cari demi shaf tersyg..mybe mase time cfa dulu agak "budus" n kurng ambil prhtian n byk dgr pndpt yg kolot tentng bfeeding ni..tp xpe cfa dpt gak mnum susu me wlapun xlame hanye 2bln cmtu pahtu cmpur n byk bg susu tpung dri susu bdn...now da de pglmn yg lalu akan me cube sdye upye untuk bg yg terbaik tuk shaf...tQ pade ibu dhani coz dlm blog die de la serba sdkit tentng penyusuan ni n web susuibu.com,pnduan penyusuan n byk lg la...

sedikit aktivti dlm meneroka dunia penyusuan ni

bngun pagi-direct susu kat shaf smpi knyng
10pg-afta mnd direct susu lg tu pun xlame sbb die tido knyng susu pagi
11lebih sblm lnch-pump dpt la dlm 4oz cmtu alhmdllh ade gak
afta lnch rest jup pump lg dpt la 2-3oz cmtu pahtu direct susu kt shaf
5ptg-sblm /slpas mnd-direct susu smpi knyng n pump...
mlm fully melekat sblm me msuk tido pump dlm 3oz.. hihi itu la xtvt baru...lepas ni stat kje mungkin jdual akn sdkit berubah kot.. hope dpt la jd yg terbaik mcm ibu2 yg lain hihihihih if xdpt nk spnuhnye xpe la jnji da buat yg terbaik...

mud happy sgt sbb dpt pump susu byk..my MIL pun sokong siap ckp 'byknye susu na,pump byk2 simpn byk anak..susu tek tu elok..ank sht,slgi boleh bg..bagi je sok da xde sian kt anak kne mnum susu tpung' hihihi wah senyum lebar tu siap tunjuk kt MIL botoi yg penuh.. hihihihih tp me masih baru so xde la gune pump yg cngih2 tu..niat dhati nk bli bagai2 tp hubby ckp smntra ni gune yg ade dulu time cfa punye..bebekalkn manual pump(selese sbb leh kawal ekut suke tp pnt ckit la) n botoi susu yg ade...pahni nk bli plstik susu yg org dok gune skng ni senang je pkai terus buang n byk.. hihihi

Saturday, December 25, 2010

posto..posto..

im back..wahh mcm ko ni ade uat single album lak kn.. hikhik.. no..nop. k.. me shuke2 je al kebusanan ni.. hurmpp senarnye de lg 2ari nk lpas pntg ni.. lege rasenye..tp owang tua2 habaq yg ujung2 ni kne jage2 mcm2 boleh jadi.. nk prcye ke or x shaye xpsti la pepun shaye ekut almklum la mulut org lame (mak,nenek) ni ade masin n manisnye kan.. hihih alhmdllh spnjg tempoh bpntg ank ke2 ni senang n badan pun rase shat luke pun cpt baik xmcm yg 1st dulu...

hurmppp sblm ending N3 kali ni k tnye pd kwn n para belog yg sdng bace psal 'prncng keluarga' baik ke buruk jika ambilnye..pada yg de pnglmn boleh la shre kat shaye ye sbb masih was2 nk mkn ni.....

Thursday, December 9, 2010

cfa owhhh shifa



**ni mama klik2 mse tu mama ngk tv cfa ngat mama xnmpk..nk cuit2 adk


"aya ma ni ishhhh" (ala mama ni hishhh!!!!!!!) tu la jwb dak kecik sorng ni. hurmp cfa skng da mcm2 prgni die sejak ade adik ni tp mama xkesh sbb mama da jnji mama akn syg cfa same mcm cfa lahir dulu smpi skng n ksih syg mama xkn berubh wlaupun ade adk dah.. hih cume cfa je yg da lain ye la mungkin takut mama ilng prhtian tu yg buat mcm2 prngai kn.. hihihih mama xmrh la cume geram je tp nmpk klakar la noty2.. hih mucuk2 mama ni..



**teruja bile ngk adi da kua siap pegang pewot mama ckp"mama bby ek..ekk" mama pun ckp la tu adik da kua la hihih...

Monday, December 6, 2010

mood: masih lg dlm pantang
time: lunch+putra n putri tido

rehola..olallaoll.. hurmpp nk kate lame xupdte tu xde la kn..hari2 ngk blog tp bkn blog sndri la..blog kwn2 la..jenguk2 sat je..smntra ank2 tito ni..hari ni nk story fasal pe xpsti la..pe yg telintas di benak ni tu la yg saye type...

skng ni da nk ujung thun 2010 kn so harus la berdoa utuk akhir thun n awal thun..sok cuti awal muharam...hermp


TERIMA KASIH

tq pada mereke yg sudi bace belog FRSS ini.. maaf sekiranya ade ketelanjuran or segala artikel yg xberapa menarik..apepun ini adalah tulisan hati saye.. jadi tiada kene mngena dgn mana2 pihak..harap maklum..pada yg meluat or boring bolih lah klik butang (x) di ats..terima kasih yg sudi beri pendapat n mengcomment segala entry disini..thanks again*_*

New Year Giveaway Part 2 by KedaiGambarKami