Thursday, December 26, 2013

2013-2014

AUchh sudah sampi ke penghujung tahun 2013..alhamdullilah masih lg berpijak dbumi nyata..semoga kite semua dberi kesihatan serta kehidupan yang sempurna...syukur sgt bile kebahgian yg dberikan itu mili kita semua walaupun hanya pinjaman sementara dmuka bumi ini...

kehidupan kite adakalanya kite diatas..adakalanya kite dbwh dan adakalanya kite dtengah2..bile terfikr blk akan diri ini byk lg blom tertunai...kdang2 sedih dgn diri ni...alhamdullilah tahun 2013 ni haku berhijab..mula2 mcm ia xia je dgn perubahan diri ni..tp lepas semua berlakau dgn pantas..perlu utk aku lakukan..tQ kt husbnd yg byk support walaupun bini mu ini kedegilan terlampau..apepun itu semua penglman..aku yg dulu bkn la yg sekarang..tp xnk bangga sbb sgt sbb tkut suatu hari nti syaitan menguasai diri..byk cabaran yg aku lalui bile lihat mereka yg lain "freehair" terdetik juga utk kembali sprti dulu..tp..tp...tuhan shj yg tau prasaan itu bile aku engin mencuba....cukup aku sje..apepun semoga prubahan yg berlaku ini memberi seribu erti dalam hidup ini..subahanallah...


mama n shafwan..kakak x ikut..die temankn nenek n atok g kenduri time ni

shuke sgt sbb dt beli kete lg..lahai anak..

_________________________________________________________________________________



Insya allah azam baru tahun 2014 dharap diri ini akan lebih berjaya serta menjadi seorang isteri yg solehah dmata suami serta mama yang baik dan penyayang dmata ank2 ku...semoga kehidupan yg baru lebih sempurna...perbaiki ape yg kurang didalam diri ini......amin..

Cuti Awal Muharam

Alhamdullilah...dberi kesempatan utk bernafas lg dmuka bumi allah ini..

esok cuti awal muharam.. so ape aktiviti anda semua... hokey sempena  awal muharam esok... aku kene bngun pg esok de progam sekolah shifa.. smbutan awal muharam n hri graduation day.. huh mcm xcaye je esok hadir hari graduation ank sndri walapun bru 4thun.. ala playskul..tp mnarik gak.. kali terakhir aku hdir graduation day ni time adik aku yg last tu tadika.. ha dgn mak ayh.. hari ni aku hadir sbgai PARENTS!!!!!!!!!!!!!!!!! lihat ank sndri buat persembhan ats pentas.. alalal comelnye la ank mama. hi semoga esok dpermudhkan urusan dan majlis berjalan dgn lancar..

selamat menyambut awal muharam..@selamt tahun baru..

AWAL MUHARAM

Monday, November 4, 2013

Holiday Langkawi

hokey citer psal jalan2 langkawi yg dah lapuk aritu.. hi alhmdlh papa da pun blk dri sabah ritu.. gembira kami sekeluarga bile dpt bertemu..malu2 kucing ank2 mama bile dpt jumpe papa fengsan terkejut semua ada.. huh hokey stop psal papa blk .. so lpas hubby blk aritu  dpt cuti dlm 2 week pe lg kami plan gie bercuti.. sekian lama xgie bercuti.. hih dsbbkn kami blk kedah so kami dcide gie langkawi lo.. wehoooooo best2 

jarak dri sik ke jeti kuala kedah dlm 1jam cmtu la.. awal pg kami gerak berbekal kn nasi pakteh ko yg kami beli kat pekan sik tu.. hu mkn dlm perjln dlm kete..smpi2 je hubby bli tket fery n trus gerak...smpi gak kami ke lngkawi...kami stay kat de'baron hotel dkat ngn pekan.. hotel pun selesa..huh dpt plak kete sewa baru.. nissan almera.. ahkk merasa la naik kerete brand lain..

time ni kat tepi pantai bru lpas trun dri cble car.. hu tp xnaik pun sbb rmi n hujan.. hubby ckp nxt time hohoh

holey tQ pd mak metua yg amik gmbr ni.. hih pndai pun mak amik hihihih weee fRss family

pose dulu.. huh mama suh bediri elok2 die cbuk nk bongkok cmni.. hih anak2

percutian singkat kat langkawi.. huh mcm2 ada.. dsbbkn nk bjln so no soping2 lo...hokey xde jln2 pulanu naik bot sbb bwk ank kcik kn..phtu kami pun duk 2hri 1mlm je esok blk dah.. hihi sonok je.. sbb masa telah terisi.. hihih

Tuesday, October 1, 2013

ada kawan belom tentu die tu kawan baik sebenarnya.. cukup la sekadar kwn xlebih dri tu...kawan baik pun tak kemana la baiknye tu....

fRSS Kitchen


macaroni baked cheese

ini pembantu mama.. haha rambut kembang mcm orgnye gak hihi


siap utk dbakar tabur cheese bagai baru boleh tarik panjang2..


ok hampir nk msk.. cheese mula cair.. huhh semua bhan2 ni telah dmsk.. so kasi msk lagi lo..

upss gambar lepas siap bakar xdan nk hamek dah msuk ke perut dgn selamat..


Semakin Hampir..

alhamdulillah masih lagi bernafas.. hari ni khamis bsmaan dgn 23 ramadhan..ade kurang lebih dri seminggu je nk msuk syawal (erghh tul ke ayt tu)...mcm ne persiapan korang kat lua tu.. kene plak yg d abergji n berbonus tu mesti da stat cuti menyopping kan.. aku pun dah setel soping bju ank2..utk ank2 aku utamakn dulu..tingl sandle je n bju mlyu afan yg lom beli...ngk la blk ptg ni ngt nk buka kat lua bwk anak2 nk beli keprluan mereka.. so utk aku thn ni hnye bju pagi rye shja yg bru.. tu pun aku tempah awal sbln sblm pose now da siap tingln pakai je.. owhh tudung yg padang ngn bju utk aku lom lg beli... ngk nti.. hih thun ni rye sederhana.. kuih rye pun aku xde oder mne2.. juz krepek je.. ehh psal ape sbb hati aku ni lembut so aku xmo oder biskut sbb mudah cair dmulu gtau hati aku utk thun ni yg akn mencair dpagi raya ats sebab tertentu.. so oder krepek je la keras sbb nk keras kn hati.. haahah bleh ke gitu....ape la melalut..

tahun ni tahun pertama beraya tanpa suami aku sbb die bertugas diperbatasan demi negara,so aku beraya bersama cfa n afan lo.. insha allah plan nk blk umh merua aku kat utara nun..CHOP!!!!!!!!!!!!!!!!!! eh nape nk raye umh mertua lak kan laki ko xblk.ko blk je la umh mak ko.. kehke.. ye betul tu tp sbbkn turn thun ni umh mertua aku..phtu laki aku ckp blk je la umh die ssbgi pengnti dri die wkil kn aku n ank2.. gfile sedihh ayo mete bergenang...n sbb lain sbb aku mls nk jwb soalan org,,,"ehh zali xblk ke????"  solan yg bertaus nth beribu kali aku dgr.. ku tahan jebat menjawabnye.. tp hati ckit trsa ... hih so its better blk umh mertua sah2 fnly die da tua.. n sbb blh laki aku ni kbykn kerjaya sbgai wira negara so dorg pun da fham n ade yg sama2 kat perbatsan ngn suami aku.. so tenang ckit.. then aku pun xperlu nk brye ke rumh2 sbb umh mertua aku ni tumpuan sdra mara mak nenek sepapat siku lipat la adtg.. memng x menang tngn.. tp xpe utk thun ni.. insha allah thun dpn kami beraya bersama.. apepun ramadhan smkin penghujung,syawal makin terasa,... cepat masa berlalu..

apa yg aku nantikn skng ni kepulangan laki aku di perbatasan tu.. doa aku semoga cepat pulang n selamat semuanya....rindu gile aku,cfa n afan kat papa@suami ku...

...................

arini sedih/boring/blur semua ada.. so.. zzzzZZZZ

Tuesday, July 9, 2013

RAMADHAN AL-MUBARAK


Alhamdulillah..bertemu lg kite wahai ramadhan..syaaban meninggalkan kite.. utk para pembaca sekalian selamat menunaikan ibadah puasa dan solat tarawih serta jgn lupe byr zakat....



ramadahan kali ni penuh dugaan aku lalui..mlm org dah mula solat tarawih dan pagi nye akn bersahur..mesti meriahkn bile dpt bersahur bersama keluarga..berbuka puasa bersama..tp tidak aku untuk thun ni.. aku sambut ramadhan bersama shifa n shafwan je..sbb papa bertugas dperbatasan utk negara..jarak memisahkan kami..walupun dsmbut bersama..apepun semoga ramadhan kali ni memberi seribu makna serta pengertian dlm hidup aku...harap dugaan berjauhan ini dpt mengeratkn lagi hubungan antara kami suami istri serta anak2..kasih syg kami xpernah pudar ..memng terasa sgt2 tahun ..ramadhan dan syawal tanpa suami dcc..hanya anak2 sebagai peneman..tgh type ni mengalir gak air mata aku seorg istri yg menharapkn kepulangan suami...apepun..aku kene tabah dan sabar meniti hari2 yg mendatang...

Monday, July 1, 2013

Monster University

holalaalla aergHHHHHH mcm monster x?  hokey sbtu smlm bwk bdk2 ni g ngk muvie MONSTER UNIVERSITY hih bkn men suke kakak n adik.lame sgt xbwk ngk muvie ni...byk kli dah tunda stat sblm papa gie sbh ritu. so smlm sbtu sudh xtahan nk klua gak bwk anak2 aku.. stress,tension,memberontak je hati ni rasa..bkn sbb xdpt klua tp sb rindu yg teramat sgt kat laki aku....bdk2 pun da stat rindu tnye papa n mcm2 lg.. nk xnk aku sbgai mama kene happykn dorg xnk dorg pun tertekan sama mcm aku.. so bwk la jl2n dekat je ngk kat JJ Bkt Raja.. papa kate gie dkat ckit jgn jauh2 nti apae2 sush.. tQ syg bg pelepasan mama n ank2.. dlm pd kami be2 klua ni terpacul gak kat mulu kakak"papa iku skli x mama??!!!" WHAT!!!!!!!!! sayu hoeky hati ni.. so mama ckp terang2 yg papa xboleh ikut sb papa kerja.. nti papa blk kite g ngk muvie lg sama.. SoB..SoBB


ahah ngk afan tu suke kn buat muke hudus die.. HUARGHHHHHHHH  tkut xngk kami
dlm panggung.. oh lupe kami beli tiket on9.. hi tp bukan aku yg urus.. semua papa yg buat.. pap beli on9 n snt kat mama so smpi je sebut  booking no..hi papa amik couple seat.muat2 utk kami be3 hih senang xkn terpisahh
sementara tungu muvie stat kite bgmbr dulu yeahh (promo citer baru)
aushh suh buat muke gerun die snyum lak.. hih
tiket kami
sudah huru hara bdk3 ni sbb xsbr nk msuk ngk muvie...
yeahhhh ngk wayang citer monter hahahah.
mamam popcorn hih share2 ye syg..

Wednesday, June 26, 2013

mud R.I.N.D.U


rindu sgt kat my hulk.. hokey..ni mse kat airpot nk chkin luggage. ngk la shifa n shafwan cmo die lepaskn troli tu.. pdhal papa die nk angkt beg nk buh ctu..hurmpp usung jugek lol...semoga papa sht n slmt dsna...cepatla msa berlalu..sungguh la hati aku ni memng bukn sekeras batu.. owhhhh tuhan.. ko kuatkn la diri ku...

JEREBU

Jerebu sana sini..dri melaka ke jhr,muar,ledang bwk ke putrajaya,kl,petaling,shah alam,pelabuhan klng,pahang,perak.. uwahh hampir2...now aku duk area shah alam.. dri bacaan ipu 130 lebih bwk ke 300 lebih bacaan die.. walaupun xsetinggi melaka tp tempias nye amat la bhya utk kshtn hokey... jhr di ishtihar kn darurat  perghh teruk tu tahap ipu die... smpi xleh nk lihat dah pemndngn die... hari ini jerebu beransur pulih.. alhamdullilah dpt updte dri member jhr telah hujan.. dan diikuti perak yg baru sjehujan td..alhamdllh.. selangor bile lg.. td pun progrm kat lua kami ber MASK lg..smpi di kwsn gombak ade sedikit cerah berbanding smlm..epepun kite semua rakyat malaysia xkire agama dan bangsa sama2 berdoa supaya dturunkn hujan dan cuaca kembali normal...pesanan jgn bkar sampah sesuka hati anda kerana ianya menjejaskan udara sekeliling u all.. pd yg ade suami,or rakan2 terdekat hope elakn pembkaran asap roko.. roko mbhyakn kesihatn n asap nye juga xelok okey...

ni 24/6 klua tol bt.3 tu die.. blk keje gelap tau

yg ni jumaat isnin pagi cmtu aku otwy g kje.. bngunan SUK pun xnmpk dah..

ok sgt xbest. ni ari isnin dlm opis pun jerebu berasap je.. kami pkai mask ok..

ehh yg doc afan hihihih dak ni pun cbuk nk pkai mask gak hihi buat2 btuk hihihi

doc afan n shifa.. haha cfa ckp mcm "Doc Mc Stuffin"  doc mutapin la mama hih 

ok yg ni smlm progrm SMUE.. area gombak.. panas gak la.. meninit rasanya.. so kami pkai mask lo... hihi cume sikin je.. kebal kot di ehoho

Tuesday, June 18, 2013

SELAMAT HARI BAPA

Smlm hari bapa sedunia..wahh mesti rmai yg smbut kn..apepun selamt hari bapa untuk semua bapa2 dluar sana termasuk suami ku n ayh ku...

so mlm tu kami xde nk celebrate ape2 cuma kami 3branak je.. so kami duduk rumah.. tp mlm tu ade la kelua bwk shifa n shafwan mkn KFC.. nyummy dapnye.. ank2 nk mkn kfc dri mngu lepas tp xdan nk bwk..so mlm td mama bwk pegi kfc..yeahh bkn men suka lg ank2 aku..tgh2 mkn tu rmai plak org brtur amik oder..yg dtg semua nk celbret hari bapa..tp tidak aku.. kami hanya mkn utk megisi perut shj.. hbis mkn kami blk lo...sonok je ngk para ayah duduk kat table tungu wife n ank oder mknan.. sedih jup sbb kami xdpt smbut hari bapa ngn papa.. hanye ucapan shj mama snt kat papa..n mlm sblm tdo tu dpt call dri papa terus kami wish" SELAMAT HARI BAPA" afan cfa bkn men suke lg dpt call dri papa... mama pun tumpng gembira tp dlm hati sbnrnye sedih sbb berjauhan. semoga kami 3branak tabah menghadapi hari2 yg bkal tiba.. inysa allah..

ngappp gluppp adik mkn xpndng mama hihi

high 5 yeah... adik ngk org rmai brtur.. pdhal kami smpi xde lg org hihih.. aym sorg 1 ktul..lain mama hbiskn

hbis mkn minum...dapnye

Thursday, June 13, 2013

Assalammualaikum Cinta

SALAM...HARI KHAMIS...

GMBR NI MAMA POST KHAS UTK PAPA MSE LPAS SOLAT NGN ANK2.. WALAUPUN DOK GELONGSOR BLKNG MAMA... HIH DOA UTK PAPA, MAMA N ANK2 SYG RINDU CINTA KAT PAPA...

Monday, June 10, 2013

monday


DINER 'KEDAI KOPI'

Salam isnin..monday blues arini biasa la mud isnin xmari sbb cuti smlm kan..kan.. n kan.. okey meh layan gmbr kami be3 last saturday nite wahha speking london kehkhe...diner kat kedai kopi area tasik shah alam.. dkat sgt je ngn umh.. hihihh sje bwk dorg mkn cni sbb nk mkn mushroom sup kehkhe...pahtu kami ambik angin sbb lame xklua lepas papa fly ke sbh aritu kami 3 branak duduk umh je..lau kelua pun dkat kdai je.. hhih so mlm tu kami klua dlm kul 8 cmtu nsib org xrami. hih slese la gak...


tadaaa cfa n mama..juz oder mineral water sje shre be3 kang byk2 oder xhbis..tau sgt.. lain la lau papa ade mesti hbis
gmbr latar blkng waterfall yg xbape nk nmpk hih sndri amik sudaaaa
my ensom afan..yg suke sgt buat muke pelik cmni bile amik gmbr.. nk snt kat papa gmbr pun die slumber je hih
tgh minum elok la mulut kuncup die
ni la die waterfall tu ahah waktu mlm ok la siang panas gedegannn
aku oder fish n chip ajee
hokey afan again  ngn muke pelik die bile bgmbr.. see mushroom sup sorg 1 xmo shre tamak.... selamt hbuis.. lau x mama tingglkn 

Thursday, June 6, 2013

PRELOVED

HYE..mesti ramai yg ade koleksi preloved bju anak2 kn..yg masih elok n cntik lg.. agak2 korang buat ape ye ngn baju tu..buang ke sedekah ke jual ke ape ye.. terasa nk buat bundle preloved..tp tkut xde yg nk beli lak.. koleksi tu xbykla.. ade yg dah sedekah kn kat org ade yg smpn utk knangan now ade lg balnce yg masih elok"GOOD CONDITION" yg nk di jual kepada rakan2 yang berminat...rege pun la mhal pun..da kate preloved kn.. tp still good condition lg..xpe..slow2 dulu.. nti aku uplod gmbr..

Wednesday, June 5, 2013

LESU

Ok pagi semua..mud adalah lesu sbb xtau nape...pening berpinau nk pitam rasa..opis ni melayang2..sedang taib ni pun rabak kn mata...simptom apakah ini..pening2,loya2selsema berpanjangan...xkan mengandung kot..sbbnye bru pas period hokey..phtu 1week ni manjang je pening..bngun pagi xrasa segar lngsung rasa letih...seperti mesin dlm otak ni berfungsi stat mlm smpi ke siang..adakah ini "STRESS"..ke "DARAH TINGGI"..memng xstabil je rasa.. ke "KURANG ZAT DLM BDN".. rest otak

Tuesday, June 4, 2013

my bby boo dan bby bam

Mempersembahkan buah hati pengarang jantung suka duka lara hati ku.. ahah merapu dah aku.. ni la bby boo dan bby bam aku.. da besar dah anak2 mama...

Bby Bam-Nur Shifa Antasha-16/3/2009
Bby Boo-Muhammad Shafwan Adha-14/11/2010


 sedang layan katun..bngun je tdo ptg mndi siap2 mama goreng nuget xpun kentang mkn dpn tv layan la segala canel katun kat ASTRO(abaikn pemndangn blkng tu hahaha)
 lau hari bekerja acik akan bwk kakak n adik jjln2 ptg.. hurmppp mama kurangn suke bile jln2 ngn acik hbis die pow segala snek phtu minum air bergas.. mama ngtkn dah kat acik jgn ikut sgt...
Dikala mama sedih n sunyik, kakak n adik la yg hiburkn mama.. ahah xkire la buat mama mrh ke,happy ke ape2 lah..semua tu hiburkan hati mama..adakalanya aku tensi sbb xdgr kate aku tp sbb dorg ank aku jdnye terima la kan..asam garam kehidupan lau ank tu xdgr kate tu biasa lah bdk2 lg..lau sepahkn rumah n kemas byk kali pun tetap bersepah sbb itu time mereke bermain.."HAK BERMAIN HAK KAMI" hahah kan iklan dah tunjuk gitu.. jdnye main la...nti mama kemas gak...

♥mess night♥

mess night-perpisahan
Ritz Garden,Ipoh
20/4/2013

Happy 5th Anniversary

Last month hari ulantahun perkahwinan kami yg ke-5. owhhch basi ckit je.. ahahh alhamdullilah atas rezeki yang dilimpahi allah swt serta kebahagian dan kesihatan yg dikurniakan..semoga rumah tangga kite kekal bahgia hingga akhir hayat....terima kasih kerana menerima mama menjadi suri hidupmu..terima kasih juga pada tuhan kerna mengurniakan kan kite sepasang cahaya mata yg comel..semoga menjadi ank yg soleh dan solehah.......


Ku mencintaimu, lebih dari apapun Meskipun tiada satu orang pun yang tahu Ku mencintaimu, sedalam-dalam hatiku

my hati

sedih sgt bile kenang balik detik2 papa nk berlepas ke sabah aritu..satu airpot tu suara afan je sampaikan atuk n nenek pun terjebak nangis bile dgr afan meronta2 " Nak ikut papa!!!!!!!" ..mcm drama tv pun ade..week lepas papa terbang ke sabah atas tugasan nya pada negara. gntikan batalion yg 1st msuk mase kes "Lahad Datu" now papa kat sana bersama2 anggota yg lain demi menjaga keamanan negara..sebak sgt bile terpaksa lepaskan org yg paling kite syg berada jauh dri kita serta anak2..mama n anak2 doakan papa n pahlawan yg seangkatan selamat disana serta dilindungi oleh allah swt. mama dan anak2 akan tungu kepulangan papa bile papa hbis nti...

Tuhanku lindungi lah dia untuk diri ku serta anak-anakku.. amin..



4/3- td dpat wasap dro suami aku..die kurang sht,,mybe perubahan cuaca yg agak terik dsana serta perbuhan masa dsna yg awal 1jam.. semoga syg cepat sembuh..mama sntiasa doakan kesehajteraan papa,kesihatan papa sntiasa dcni...mama syg papa,,,


Selsema

ok now aku dah kne virus selsema ni dekat 1bln gak..Klinik kjaan dah pegi klinik swasta pun dah pegi ubat amik..antibiotik still on..ok tp pagi2 bersrootttt sreettt je..tisu xyah ckp la belambak2. ahah ok2 xmo cite sgt nanti ade yg geli xmo mkn lak.. hahahah

hidung mcm aku merah jd besau tp idak la mancung mcm gambr encik google nih hah...sampikn org tegur aku pregnant.."erghh apehal lak prgnant" kan..kan.. pasal idung besau..pahtu muke sembab..mata pun bengkak..pahtu pulak arini pkai blouse sah2 org tegur aku prgnant ke.. ahakkk.. xngape itu doa merek alhmdllh sekiranye prgnat..MASALAHNYA aku xprangnat lg.. hikhik

pinjam gmbr encik google..




4/6/2013

Salam perkenalan. mari kita berkenalan. hah yg kenal tu terima kasih.. yg bru nk knal sye meh la knal2..

hih nama sye fazliana dan sye telah pun berkahwin dan mempunyai sepsang cahaya mata..sye asal dri shah alam n bekerja di selayang@gombak.. itu serba sedikit tentang sye...

kite mulakan dari awal sbb lama xupdate.. cari idea nk berstory tentang itu..tentang ini...


posto..PosTo

salam...ntah bape kali ckp nk update tp xupdate pun kan...ape dahh...

cube untuk rajin...

Tuesday, April 23, 2013

!!!!!!!!!!!!!!????????????

erhhh holalalalalal... asyik2 updat eckp dah berswang kn..tp xgak dbersihkn..duyaii nk mula balik tp tu la.. cuba sedaya upaya membarukn die.. nk beli cat baru tp tu la lame xgiekdai cri cat n wall baru.. kne bljr blk hikhik....

Thursday, March 14, 2013

LAPOKKKK

UWEHHHH byk kali log in... tp xupdate apepun.. ntah la mls je rasa.. tp rjin BW pat org je.. cume xt glkn jejak.. hihih nk buat blog baru je rasa.. tp mcm xberbaloi sbb byk story dcni.. lau buat baru xmnrik lak kn.. ok smpi sni je.. nk g koir.. nti contnue la

TERIMA KASIH

tq pada mereke yg sudi bace belog FRSS ini.. maaf sekiranya ade ketelanjuran or segala artikel yg xberapa menarik..apepun ini adalah tulisan hati saye.. jadi tiada kene mngena dgn mana2 pihak..harap maklum..pada yg meluat or boring bolih lah klik butang (x) di ats..terima kasih yg sudi beri pendapat n mengcomment segala entry disini..thanks again*_*

New Year Giveaway Part 2 by KedaiGambarKami