Thursday, March 31, 2011

as salam..

mud: ngantuk n kekenyangan sambil catit minit kecik fail
time:11.18am
loc: opis

alhamdllh bersua kite kembali setelah kita tidur mlm td sambil merehatkn badan,mate n semua anggota kite dari berfungsu akibat kerja n ade yg memandu n membonceng like gonjeng2 gitu.. hikhik..weeee hooo

kemaluan
ahaks...suke yer korang bile dengr kemaluan ni.. ini bukn pasala tettt.. nn tett..dot.dot okey dokey.. ni nk story pasal pagi tadi.. haakkkcummm!!!!!!!!!! upss sory terbersin lak.. kasi lap2 ckit screen tu yer nti tejangkit virus adeakukesah pulak.. hahahh okey2 bermula mlm td dlm pukul 11lebih cengitu aku msg kat opismate aku iaitu kak su mama kpd qaid msg nye berbunyi cengini

via phone sony

aku: kak su sory gngu tdo.nk tnye la kite msuk kul 8 stat esok ke bln 5 yerk
kak su:alamak!!! sok la na sib baik na msg aka..bru perasasan sok 1 april.esok kite masuk 8-5
aku:hahah seb bek na msg lau x 830 la kite
kak su:ok sok kua awal..

so korng msti tnye ape ni.. ha ni msg aku ngn kak su psal waktu anjl yg kitorng amik de 2 sesi 8-5 or 830-530..so kitorng nk amik yg 8-5 sbb 830-530 da hbis smpi buln 3 hujung je.. so korng pasann x kak su kate 1 APRIL hhaha arini bpe haribuln kawan2.. ngeh2 arini 31 hb mac 2011 kan so pg td kitorng dtg awal tau x n terus punch awal sbb amik 8-5 hihh aku pun xpasan lngsung tarikh arini ngn kondifen nye terus naik ats n jumpe kak su.. pahtu kak su bgtau kat aku yg hari ni sebenarnye 31hb bkn 1hb la hahah ape lg bantai gelak la.. seb bek xde staff la in tegur.. pahtu aku pun tnye la

aku: eh ira tu lmbt ke or die msuk mcm biase
kak su: 830 la

malu x.. malu x.. haha kemaluan luaran yg org xpasan seb bek aku dan kak su ajerk. hihihihih
pelawok..pelawok...

moral of da story sile ingt yer tariknh n bulan dulu sblm buat sesuatu.. eh ape kne mngene nyer k.. hahahahhh dushh!!!!!!!!!! kasi penumbuk..

Wednesday, March 30, 2011

KENDURI KESYUKURAN

kelapa..ini encik somi yg tebuk...

yassin..keberkatan

ihklas dri kami sekeluarga

my ensom boy

megamin kn doa sempene majlis tersebut (aku bukn tiru tudung ct okey.. haha)

marhaban..ya marhaban....

ni speker dorng bawak...kuat tau

mama n my chinta shafwan adha

tu die dak ensom mama dlm buai.. ihi siap intai2 lg kan..


majlis berendoi..lene betul afwan mase ni.. mule2 tu dok sengeh2 je dlm buai.. after xtvti cukur jmbul terus berendoi.. hihih sampikan mama nk telene..

*
*
*
*
*
*
*
*

kejadian pada hari yg sama sambut bufday girl ni.. my doter nurshifa antasha yg ke-2tahun.. hihih da besha ank mama ni kan... semoge menjadi ank yg solehah n kakak yg baik kpd adik afwan okeys.. mama,papa,afwan,tok wan,nenek,tok sik n fmly sygkn cfa.. luv u my lurve..


and ni ade lah kek yg mama order dri kak jasmeen choc moist kek..ngan tema toys story(cfa xsuke barbie dol die suke ni je.. haishhh).... memng sdap.. bukak je kotak kek de bau bubble gam yeshh mama suke sgt.. n nek wan pun ckp kek ni sedap nti nek wan nk order gak.. hih boleh je nek wan...so pada u all yg dok area shah alam boleh la la try rase kek ni.. hihi klil cni lo nk ke blog dier...KLIK



p/s: terima kasih dari kami sekeluarga pada rakan2 yang hadir....

Wednesday, March 23, 2011

PINK DAY

BIAR LA PICCA YG MENCERITAKAN.. BUT..PS.. PICA NI TERBALIK LA.. STAR DRI ENDING LAK.. XPE LA KN U OLSS ...


ini belon cfa dapt dri mamat pink kt BR td. da pecah.. hahahahah tau x kenapa.

see die dok tempet kat papa sbb belon d apecah.. ahkakaak sianye ank mama ni


aksi suapkan papa.. actly sebenrnye mama n papa bwk cfa g BR sbb nk beli kek 4 ur bday la.. tp dsbbkn kite be4 n tmpt lak full so mama kate kat papa kite mkn eskelim je la.. sbb mkn kek esklim je xkenyng la nk hbis 4 org.. yeshh memmng sedpa la kn..

ni dok men belon cacak kat kusi


" cfa duk elok2 nti jatuh la.." said papa
see die nk mkn sendri xmo org suapkan.. latly hbis baju die comot.... owhh pasan ke pink day.. xnmpk kn kami pkai bju pink.... cfa nye bju aslnye kaler pink tp aritu mama terbsuh bju cmpur towel blue so jd coklat la..

nk x??
esklim da cair....

afan layan muvie kt screen besr okeys...

show me... WHAT!!!!!!!!!!!!!

show me pink.. see da spoon,cup

yeshh ini kami bru smpi BR.. dsambut n terus dpt bellon kbtln cfa pkai sandle kaler pink.. ohyeahh bertuah sbb dp diskaun pd aritu.. hahhaa

ini die.. show my pink lol...mama xde pun kaler pink

sesi mencedok.... u olls suke ke? pegi la BR ari rabu tau.. pink day yer.. harus pkai pink...

hari ini

hurmpp pagi ni aku de MJKTD...hah!!!! ape tu MJKTD..itu mesy jawatankuasa tindakan daerah la. hih sebenarnye aku pun xtau ape ahaah sbb baru je buat MJKTD ni.. huhuh boring la.. da la dengar je aku pun dok tungu tetamu dtg coz nk atend.. hurmpppngantok aku dibuatnye.. so aku pun ape lg terus smsm cc ckp

aku: cc saye nk naik ats la
cc: okey nti turun mkn tghri yerk
aku: huarghh akey pkul bpe da ni...
cc: mkan dlm kul 1 or 130 cmtu

huarghh lame lg la de sejm tau.. aku ca alif but la hahha tu yg dok hapdate belog ni...yg korng tgh bace sikalng nih.. miahahaahhah

Monday, March 21, 2011

my kids..my love...my all



sesi potong rambut...mama bwk cfa gi potong wambut kat 'APT' dlm tesco. hihih mule2 cfa takut tp mama pujuk cfa main kete. hih pahtu okeys
wambut tukng gunting tu cntik ngat mama nk uat wambut cam die la.. agak2nye ape respon papa ek bile mama buat cmni?????????
hih muslimah..my khalifah... hah ni mamam blikn cfa tudung saje je ngk dak2 tecik pakai tudung omey je.. tp cfa pkai kjup je. hihihih nti ngaji k..
ni afwan.. ngn turtle kuyu.. hih die shuke ngk channel spot..arena...bile ngis mama bukak je chanel tu terus diam.. hihi


mud: ngantuk + kenyang mkn nasi lauk minang (tikiu banje)
loc:dpn pc (mcm biasa)
jam:3ptg

adushhhh sakit pewot la pulak.. eh jup ek nk g toilet... hurpppp i da dtg. hih upss sowy k lame nungu...today xberapa best nk kejej sbb kepenatan ari sabtu lom hilang lg.... hihh

Wednesday, March 16, 2011

nothing

nothing..
nothing...
nothing..

kenyang mkn nasi lemak+ayam goreng rempah (daun kari goreng)
mee goreng melayu+telor mate+salad

sleep...
tired.......
home sweet home...

nape nih ngn saye.. adekag anda menyampah dan meluat bile bace belog saye???????????? owh hh jike ye jgn bace lg pahni ok.. tp jike teringat bace la yerk.. kuikuikk.. ado den kesah!!!!!!!!!!! tp den kesah akan cito asmaro tu... hoooooooooooo

aku sednag ingin.. bercinta karana.. mungkin ada kamu di sini aku ingin...

Thursday, March 10, 2011

JJCM WEEKND










hih oyeahhhhh da petang pun.. sob~sOb..tp lom lg mase untuk pulang okeys....

mud: kurang sihat(tekak pewrittt)
masa:3.54pm
loc:kat tmpt i dhujung skali

jjcm bersam saye bersiaran sebentar dri bangi.. miahhahahah elop i kat opis la bukn kt bangi.. ngeh22 kne tipu!!!!!!!!!!!!!! dush!!!!! kasi tumbuk biji mate kiterk...

nk mory2 ahd bru lpas ni i kn kene dtg keje(ehh bukn kene dtg pun ..tok nan bgtau xyah dtg melalui sms tp die snt kt nombot kosong 1 enam..ehh bile mase pulak i gune no 016 ni...kak fara salh bg la tu ) tp i dtg gak sbb msg tu xsmpi bukn kt i lorh.. alih2 dtg da penutup pun so zassssssssssss mcm nek air asia terus pulng bersama encik somi.. hih cuppp~~~ssss sblm tu i de singgh gerai landscp beli blok reflex 1kaki hih tuk umh my mom...(umh i xleh buh la en.somi kate nk uatpe...hih almklum la duk kotes nti kne rampas!!!!!!!!!!!! fuhh brani ke rmpas nti i kick u tau lorh...) kuat nye u ni.... okeys222

posisi: dlm kete

mama: papa jln nk x? alang2 kua ni jom la nk amik afan lmbt lg kn.. hikhik (smbil senyum ank kmbing baru nk beso)

papa: nk kemana?ikea nk x?

mama: ha!!!!!!!! okey gak tu ekut papa la..mama xkesah ...kite mkn la mama lapar ni xmkn lg

papa: mkn pe ? erkkk cube mama gugel 'wahab cendol' ngn 'murtabak bangi' (i pun on iPad n cari2..okey da jumpe)

mama: da nk g mane ni..2dua best kenyang tu.

papa: kite g wahab cndol la.. (lalalla otwy ke sane bleh plak xmo pegi..kasi kishh ckit mmuah hampeh)

mama: eh kate nk mkn cndol..betul2 la...tekak ni da terase 2 ni..

papa: nk ngk umh yusof hslm x ats nun( oikk nk mkn cndol la bukn nk g umh die)

if dpt cmdol lain la ni ngk je uat pe

papa: jom g umh die kot2 die ajk ke suh mnum teh+biskut mayat (huhh betuah la kaki lau melangkh dpt masuk sat g pegi dpt kayu golf sesia je)

mama: ala mcm la die knal kite xde mknenye.. pat la.. (GPS on iPad)

papa: kite g murtbak cendol la

mama: ha!!!!!!!!!!!!! mutabak cndol ke mutabak singpore...

papa: hahahah silap2 mutbk s'pore la..( sengal le tu hihih gigit telinge ko tau la..)

mama: okeys...

so kitorng g bngi lor...jom.....


ohoi!!!!!!!!!!!!!!!!! eh ni bkn rendang tokwan k..ini la inti mutbak tu.. hih eh nape 1st i letak.. sbb i nk picca yg ceritakan.. so 1st i melangkhkn kangkang(kakiku) i nmpk ini kuali besAR kt dpn kedia.. hih bersih n halal tau die msk inti sekali banyk hamek ko...mabels tau



ni die corner lot.. hihih nmpk mamat tu die tu tgh tngu mcm i la.. tp kjup je .hih so faster k die canai


menu die mcm2 de tp i snpa yg ni je.. u olss leh pilih nk bpe lapis tau..


ha ni restorn sbnr die.. yg td tu die beli ckit lot ujung( hih mandai je ko ni ntah2 die sewe ke ape ke) see da menu briyani.. hih kt cni pun ade tau... try la if u olls mai cni



tara da smpi pun.. mutabak daging 2lapis k.. yeshhh nampe nmpk kecik n nipis je kn.. sbb dlm gmbr kecil lor.. hihh besr n panjang da siap potong tau( lau i murtbak mesti letak cheese tp die xde lak) hihihiu must try!!!!!!!!!!!



see............


kuah kari + sos a.k.a sambal


seee...ishhh ( i know u ngk mesti teliur n rase lapar je kn.. hahahaahah tul x? jgn tipu ayaq liur nk jejeh da tu .. hikhik)


yeshh i mau pulng amik afan... kenyang xleh nk ckp 2oorg mkn xhbis.. sblm tu i bedal cendol.. upsss lupe lak.. try cendol die.. bukn cendol pak wahab tau(td en.somi kate murtabak cendol kn..konbine kn lorh)


kkk how nk kesane yer... ni i copy dri gugel

"From the Bangi Toll gate. 12 o'clock on the 1st roundabout. 9 o'clock on the second. Keep left after the turn. The landmark is the Shell Petrol Station. The shop is on the corner lot opposite to the legendary
Sate Kajang Samuri.
"

wat da hell!!!!!!!!!


ayok pepagi ni sampi opis lewat gile.. hurmppp da lam amik waktu anjal phtu lewat lak.. oikkk

wahai org pejbt..i bukn sngje nk dtg lewat k dont blame me lol..(If bace blog ini) i da kua mcm biase time g kje tau.. so hari ini hujan lebat tau!!!!!!!!!!!!! diiringi ngn jln sesak n ade plak xcdent.. ayok pepagi lg nape la korng wk kete laju2 haishh nyushkn pengguna jln raye yg lain la.. menci..menci aku.. stat bukint antrbnge ke gombak lak tu.. nak tercabut kaki haku ni hah menenkan pedel clucth(ergg betul ke eje) hihih la2 smpi kul 9 kt opis ko.... hurmpp


kepada pengguna jlnraye yg lain sile pndu dgn berkhemah yerk.. lu jgn lu bwk kete mewah bagai tu boleh pecut terbang mcm air asia ke? korng duk darat jln atas tar tau bukn lndasan main berdesup je....hihihihhhihihih BEWARE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tuesday, March 8, 2011

SELAMAT HARI WANITA KE-100


monink..wink.wink..ting donggg.. selamat hari wanita sedunia ke-100..wah mcm xpercayekn da ke 100 huhuhu tp i bawu 20 lg..upsss pasan lak 25 lorh..tp xslahkn terase mude remaja menengah sentiase.. hakahak apepun wishh to all women diluar sane.. women only okeys.. yg ala2 women itu hari lain aokeys....wishhing u luck n luky..penyeri dlm rumah tangga n wanita yg berjaya dimata semua kaum lelaki di dunia.. hihihih selamat hari wanita....

New Year Giveaway Part 2 by KedaiGambarKami


as salam n slmt pagi semua.. yeshh pepagi lg i da on blog ssemata2 nk join contest yg gah ini New Year Giveaway Part 2 by KedaiGambarKami.

memng tak n rugi la lau xjoin kan coz adih nye lumayan lorh...photoshoott bernilai RM1k..sape yg xnak kan.. so i join da contest ini. upsss tp ade syarat2 nye tau...
************************************************************************************
1.Terbuka kepada blogger yang menetap di Malaysia sahaja.Bagi Beautiful Mom-To-Be,anda mestilah preggie dalam 5 – 8 bulan pada Mei /Jun 2011(penggambaran dijangka sekitar Mei 2011)..Bagi Couples Extravaganza, cuma pasangan yang telah berkahwin/bertunang sahaja diterima sebagai peserta.Sesi penggambaran dijangka pada bulan Mei/Jun 2011 atau masa lain yang sesuai.Untuk berlaku adil, mereka yang telah memenangi free photoshoot dlm contest/giveaway kami sebelum ini tidak dibenarkan join(sorry peeps!bagi can org lain okeh?)

2. Add http://www.kedaigambarkami.com/ ke bloglist anda.
3.Buat satu entry khas mengenai giveaway ini.Tajuk entry anda mestilah seperti ini :New Year Giveaway Part 2 by KedaiGambarKami . Masukkan link entry ini dan link http://www.kedaigambarkami.com/.

4.Masukkan juga badge giveaway ini ke entry (sila ambil mengikut kategori anda)dan sidebar blog anda.Nyatakan kepada kami kenapa anda patut menang. .Nyatakan, di mana lokasi pilihan anda sekiranya anda memenangi hadiah ini.Kluang atau tempat tinggal anda). Pemenang pertama dipilih berdasarkan penyertaan paling kreatif dan menarik. Pemenang kedua dipilih berdasarkan lucky draw.Pemenang lucky draw dipilih dari mereka yang tidak memenangi dua(2) hadiah di atas). (syarat tambahan: Like Fanpage KedaiGambarKami di FB-tak wajib)

5.Tinggalkan entry penyertaan anda di ruangan komen di entry ini.

6.Sekiranya anda menang, anda perlu hadir ke sesi fotografi di sekitar Kluang, Johor(lokasi dan tarikh ditentukan oleh kami). Sekiranya anda mahukan kami ke tempat anda, maka caj mileage dan penginapan akan dikenakan.
*************************************************************************************
itu saje.. so picca yg i rase romantik n memng terbaik dri album adalh ini..


kenapa i patut menang?

kami bulan mei adalah hari besejarah buat i n encik suami terchinte pada tanggal 23hb mei 08 kami telah di ijabkabulkn dan pada tarikh 24hb mei 08 persandingan telah diadakan sblh pihak perempuan dan pada tarikh 25hb mei 08 persandingan di pihak lelaki dan perkenalan kami juge terjalin sekitar bulan mei...mei kedatangn mu amat dinantikan..

jika kami pemenangnye ini adalah hadiah ulangtahun perkahwinan kami yg ke-3 dgn wujudnya sepasang cahaya mata..lokasi pilihan kami adalah stesen keretapi kluang yg menarik dgn ramai pengunjung yang ingin menikmati kopi serta roti bakarnya..

so.kami harus menang...............



mei ko mnjadi miliku...kluang stesen pilihan ku untuk berphotoshoot

TERIMA KASIH

tq pada mereke yg sudi bace belog FRSS ini.. maaf sekiranya ade ketelanjuran or segala artikel yg xberapa menarik..apepun ini adalah tulisan hati saye.. jadi tiada kene mngena dgn mana2 pihak..harap maklum..pada yg meluat or boring bolih lah klik butang (x) di ats..terima kasih yg sudi beri pendapat n mengcomment segala entry disini..thanks again*_*

New Year Giveaway Part 2 by KedaiGambarKami