Tuesday, December 27, 2011

T.U.E.S.D.A.Y

ohhyeahh.. bekerja la kito sekueknyo.. nga..nga... lagu apakah itu.. pnah dgr bukan tp tidak ingt tajuknya...

hurmpp xtau nk mule mcmne...arini sudah kerja setelah seharian kite bercuti semalam(isnin) pd yg cuti lg tu selamt bercuti n ev a nice holiday...me!! xpegi mne2 pun duk umh je.. blk kampung je..ahahh dekat sgt.. mak aku duk shah alam.. so bleh ulang alik bile2 saje ye... hih now da jrg gak blk sbb agak kesibukan kebelakangan ini.. so lst week blk sbb cousin kenduri tunang.. dpt la bdak2 jumpe tok nek diorng...n aku pun dpt lah jumpe tok aku n spupuspapat..walapun knduri tunang je tp dsbbkn rmai sgt snank saudar so meriah nye mcm knduri kawen plak.. hahaa

arini aku amik borang opsyen.. so nk sign ke x ek? bile kire2 xbyk mne pun knaikan tu.. tp alhmdllh la..

Selamt bercuti

Salam cuti n salam kembali ke sekolah...hihi ank2 aku rabu ni da start skolah..korang mcm ne lak..ank nk msuk skolah ni dah siap ke semua brg2..buku,baju,kasut,beg,alat tulis n mcm2 la...bg yg free n dpt bntuan tu alhmdllh la kan..(ank aku kcik lg antr pngsuh a.k.a skolh la) hihihi

Sunday, December 18, 2011

Sunday

Hey ya...arini hari ahad so duk umah je xkemane2 pun sbb mls hahaha pahtu da ujung2 ni fulus hujung jari ja....oppsss xperlu wisau sbb esok kito kayo nganga....bukan aku je seme la...yg keje gomen tp swsta aku xtau...thniah2 sila berjimat2 pada yg ada ank yg akan bersekolah sila simpan n beli keperluan yg utama shja ye.... Ape2 pun esok isnin...MOTIP!!!
Meh layan menu hari ni nak x
Hihihi


v
v
v
v
v
v
v

bfast pagi (beger ayam with cheddar n beff bfast)


dinner (bihun sup) 1st time buat alhmdllh papa suke.. nti buat lg hhihi..(resepi by kakak ipar saye nih...)

dessert (pudding roti sos kastrd + aiskrim n mangga) nym2.... member opis ku xde la sdp mane xpe nti sye bwk ek.. nga..nga..

Friday, December 16, 2011

Can u help me dear??

Hihi tahuk ckp omputih cetcett konon2 la tuh.. Ni mokcik nk tnye pada u olls semua yg sdang baca entry ni...

Gambar ni mokcik pakai tudung kn so nk tanye apa name tudung ni ye...pnah x u olls lihat or beli tudung patent ni? Lau tahu sile comnt ye saye sdng
Mencari la...

Tudung yg mokcik pakai ni V SHAPE(segitiga) pahtu bulat2 keliling tu sulam/kait tngan then beli mase g medan baru2 ni...tp syg saye beli sehelai je...if u know n see diz tudung kasi tau ya...plizz

Salam jumaat

Alhmdllh bertemu kite hihihi dblog saye ini...semoge dpermudahkan segala urusan kawan2 semua...insyllh dmurahkan rezki yg berlipat ganda kan...kannn amin...

Oh ye...pagi td berlaku insiden kemalagn kat area sri gombak..to aku xpasti arah aku or sebelah to bile nmpk kesan n member aku ckp org tu dari arah aku naik moto tepelanting ke sblh sane...pahtu ngk ambulan n polis seme blah sane..cume moto n saptu die belah aku...tragis n pelik sbb die terpelanting ats konkrit/divider tinggi mcmne tu??? Nk kate hidup ke x aku xtau tp aku rase mati kot sbb nmpk polis tu dah pkai glove....


1lg insiden tg buatkn aku teekejut jup bile lalu kat flyover tu kn selekoh oahtu xde kete so aku speed la bile nk menurun je nmpk kete don aku beek emrgncy smpi berasap nasib baik aku xlaju sgt n smpat brel lembut2 lau laju kompom aku hentam die kan...xlama pahtu aku da rasa takut sbb takut kete blkng laju xnmpk jln jem so rusau die xsmpt brek n hentam aku...so aku oun jrakn kndraan aku ngm dpn dlm 2 kete so kete blkng tu. nmpk aku brek slow terus die brek emgncy baru pasan ssbb laju xleh kawal so blkng aku ade ruang dlm 5 kete baru je kete blkng tu brek lembut dtg plak kete blkng die laju gile babas brek bunyik n berasap terus hentam die...fuhhh bedebar2 aku sbb aku nmpk real kat cermin...nsub baik aku kt tgh2 n jrak aku dpt dselamat kn..lau x xtau la


Layan gmbar nasi lemak bfast pg ni...bismillah

Thursday, December 15, 2011

Tired

Penat to xberbaloi lah sbb ape yeahhh hurmppp

Holiday
Last week me n husbnd n cfa n opismate fly ke medan,indonesia slasa mlm bru smpi ni fuhhh terasa penat bukn sbb soping ke ape tp sbb melayan kerenah cfa tuh hurmppp mcm2 hal muntah lah sakit pewot la nk mkn itu la mkn ini lah...btk songeh tul.... Mls nk cerite layan je la gmbr ni ...percutia without afan sgt sedih tp tu lahhhj

Hurmpppp

Kat opis baru pas mkn...fuhhh kenyang mokcik..memng duk opis xyah bwk duit bnje banyak2 pun xpe sbb rezki murah kat cni..hahahahahaha


- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Jalan Bidara 2,Batu Caves,Malaysia

RALAT

HUH.. AUDIT AGAIN LA.. XHBIS2.. DTG TIME REHAT APA LA.. DTG LA TIME KEJE TD.. NI NK REHAT NK MKN NK TENAGKAN PALE OTAK N MATE CBUK PLAK DTG.. HISHHHH..PAHTU YG TUKNG AUDITNYE TU ADE.. NK BERMUKE2 PEHAL... AKU PUN XBAPE SUKE KAU GAK LA..

again

alop... ABG EPUL ICT (hahah amik ko org mention name cni) nganga.. erhhh suke ati saye la xkesah la nk kate apepun...

chopp pagi ni ade org antr blue paper by hand ok.. tup2 bukak die tulis

F=FAZLIANA (nama haku)
R=RASA (rasa masam,manis,pahit dalam kehidupan aku)
S=SYOK (syok bile bersama org2 tersyg
family aku)
S=SENDRI

see itu lah die tulis sent by hand n write by hand.. ohhh apprciate nye saye.. thank alot ya..xpe la syok sendiri pun sbb kan ini blog saye..ofcoz la kene tulis ekut syok sendiri sbb ni cerite saye.. hurmpppp ngeh..ngeh...

p/s: xpe bang..sbb sye xdpt lg abg nyer blgpot pe kn..

Wednesday, December 14, 2011

#FRSS

okey2..now saye nk bgtau ape itu FRSS n kenapa saye tukar blog title tu.. hihih...chopp lupe nk bg slm...assalammualaikum n salam sejahtera.. hopflu u olss sekalian sehat2 ok...

FRSS

F= fazliana nama aku
R= Razali nama suamiku
S= Shifa 1st bby
S= Shafwan 2nd bbyku

ha tu la mksudnye..terang,jelas dan nyata lg bersuluh kn...hihihihi so mereka inspirasi sye.. mereke segala2nya bagiku.

pahtu kn nk ujung tahun so tukr la ckit.. nk perbaharu yg lama..walapun sama je.. hih xkesah lah.. kn

Tuesday, November 29, 2011

pregnant

alhmdllh masih lagi bernyawa.. n meneruskan hidup seperti biasa bersama anak2 tersayang n suami tercinta disisi.. alhmdllh kerna masa berlalu begitu pantas n sudah ke penghujung november.. welcome disember..

awal muharam jgn dilupe yg di sambut pada semalam (doa akhir tahun n awal tahun) amin..

hurmpp ngk tajuk pun terasa ngilu lagi pewot ni...
hihi nk story about last night at home dalam bilik...

.........sedang tido lene..di suatu hari aku berjalan2 bawak afan naik stroller smbil memgang pewot..tanpa disangka2 aku pregnant kn adik afan n cfa.. fuhhhh mcm xpercye je..usap2 pewot da kedepan upenye...
...fuhhh terjaga kemamaian pegang pewot ngk afan kat sblh... owhhh rupenye aku bermimpi...
1st time mimpi aku mngndung.. hah terasa ka pagi ni tau ngilu pewot tuh.. hurmppp jika benar ini lah rezeki aku.. perghh setahun sorang!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! xpe blk ni aku nk g beli pregnt test.. xmo berkata apa2 lgi...

pagi td col en.suami die kate betul ke x? nti blk test.. nk kate aku miss prncng xde plk... yup aku de amik ubt utk jarakan kehamilan.. snn ekonomi aku n fmly lom stabil n terurus dgn betul lg..dgn keadaan yg kerap tinggl bertiga ngn cfa afan tnpe suami buatkn aku terkejar2 semua benda.. en.suami skng ni kerap g latihan so aku la papa n mama n bibik kt umh tuh.. layan bdk2 tuh.. fuhh penat dtg n pergi pahtu kerja lgi.. pale otak aku ni lau bleh dbawa kluar n rest rendm dlm aromaterapi mesti best kn tenang je.. pahtu masuk blk.. hihihih

Tuesday, November 15, 2011

maafkn mama

14/11/2010- muhammad shafwan adha selamat dilahirkan secara normal di Hospital Serdang
14/11/2011- muhammad shafwan adha genap umur setahun semalam....harini adalh hari bersejarah buat mama...mama mintak maaf syg.. harini hari jadi afan..tp semua xdpat nk senyum sbb afan xbape sehat...

mlm sabtu mama call mak mama(nenek) die bgtau cfa dmam tetbe pnas sgt...tp nasib baik mama dah bekal kn ubat siap2..upss mama time ni kat melaka de kerja cikit so mama tinggal kn cfa n afan umah nenek..papa pun ade keje.. mlm tu ok la.. besok pagi ari sabtu mama col tanye mcm ne cfa.. nenek ckp okey dah ckit.. panas kurang cume die main sorang2 ckp2 'mama bile nk blik' mak ckp sian betul ngk rindu mama n papa dah tu tahapnye...alahai ank ku mama minta maaf syg...pahtu dlm coll tu mak ckp plak afan dmam panas ni...selseme batuk xbaik2 lagi ke...tp ubat afan pun mama bekalkn gak... hati mama dah xtenang bile nenek ckp afan dmam..padahal mama baru je bwk afan pegi RSAT aritu amik darah n amik ubat.. tp still cmtuh gak...mlm tu mama blk n sampi tp mama xdpt nk amik sbb mama pun demam n xlarat sgt2..

esoknye ahad 13/11/11 mama tdo smapi xsedar atok (ayah mama) call sampi 2 kali so dah jadi misscall plak...mama telan ubat mlm td smpi xsedar tau.. xlame tu angah (adik mama) col mama dgr sayu2 je lagu enfon tuh.. terus mama capai tapi lambat terus jadi misscall lagi.. mama xpuas hati terus mama col angah balik... angha bgtau blik pagi ni gak afan demam panas sgt dri mlm td.. terus mama bngun kejut papa.. suh siap2.. mama mengis2 smbil mandi sbb mama takut...sia2 terus mama n papa gerak..dlm hati smpi je umh terus amik n bwk afan g hosptl...

sampi umh..mama terus nagis bile nmpk afan..afan time tu baru bngu tdo muke layu je.. mama peluk n afan ngis merengek2...sayu hati mama...cfa plak tdo mamai nmpk mama n papa.. mama rase bdn afan n kakak cfa..suam2 kuku.. afan nmpk papa segar ckit siap lentok manja kt papa.. windu sgt la tuh.. cfa plak pngil mama....mama..... windu mama la tuh mama kiss ank mama...pahtu siap2 mnd mama n papa terus bwk g klinik medvron kt area giant tuh... sbb suhu bdn dah ok tp mama chek juga...walhal mngu sblm mama g mlka tuh bru je amik ubt kat BTS....tp dah hbis....so pegi2 doc chek suhu ok..doc bg atibiotik selseme n batuk n demam....

Thursday, November 10, 2011

Yeahhh

Alhmdllh akhirnye boleh gak aku post lgi disini...da bpe bulan aku tinggalkn blog ni yerkkk hurmppp belog aku da xceria lgi...menci sgt...padahal byk je nk aku story kat cni...tp tu lah bile mslh dtg blik memng tak la kn.... Now aku otwy nk g kg.sg tua baru nk melawat org kampung hahhahaha xde la de kje ckit k xpe2 nti i try lagi ok

Were m i?

Were r u? Me at anywere...nganga....slmt bercuti...smlm kjup je arini dah kne kje plak...hihi owhhh arini mama kne g meet kt s.alm gnti boss mama...pagi2 mama bngun siap2 phtu cfa n afan ngis sbb nmpk
Mama siap2...knonye pagi ni mama nk bwk cfa skli tp liat2 lg bile mama kjut suh siap...sudahnye mama antr umh ibu jugak....

Smlm kami g tesco borong brg cfa n afan hurmpp stok ni de la dlm 2-3bln tp lom cmpur lg yg kat umh nye...brg kpluan no time de duit mama n papa mesti beli so xde le stok da hbis bru nk bli..

Sunday, October 16, 2011

Saturdy

Wuhuhu pagi td grak blk s.alm umh famly aku dlm kul9.00 aku gerak so smpi dlm 9.30 cmtu...sampi2 cfa da pangilll yeahhh mama blk.. Hihi kua je kete masuk umh nmpk afan tgh nk pkai baju bru pas mnd...mule2 afan xpasan pahtu mama sebut name baru die toleh tp kn...soB~sOb afan xlari kat mama pun die terus g kat pintu mcm cari seseorng..owhh afan cri papa agaknye;(

Sbr wahai anak2 ku mama pun windu papa gal xpe mngu dpn papa blk dah...pahtu kite duk serumah blk kn2..seb bek umah tok ayah n nenek dkat senang la mama balik...arini mama antr susu...

**gmbr ni mase anak mama tito tghri pnat main**

Friday, October 14, 2011

PETANG JUMAAT

Ok... mybe siasatan dah berakhir.. firstly aku nk ucap alhmdllh n syukur sbb unit aku tidak terlibat dgn kejadian itu...

-kejadian rompakan/pecah masuk pejabat kerajaan (opis aku) telah berlaku dlam pukul 2pagi td mcmtu la...sumber2 mengatakn.. rompakan tersebut seperti dirancang,meja staff bhgian admin ada yg digeledah...peti besi yg tertanam didalam diding telah pecah dan segala wang ringgit berjaya diambil..geran tanah penduduk sekitar saye xpasti...ada yang mengatakn mungkin beberapa helai telah dicuri,kutipan hasil yg lewat patang turut diambil oleh perompak"cilaka" itu...

so aku smpi opis td aku nmpk polis ingakn ade kes tngkap staff ke haper.. upenye tu punye la gempar polis dtg "seal bangunan" pahtu unit forensik,n K-9 semua.. so bdk2 bhgian yg terlibat xleh kerja smntra dorang lepak tmpk aku.. sbb unit aku xkene..

tapai..tapi pelik bukan ke kalau de rompakan or aper2 kes semua xdbenarkn masuk kcuali polis je n yg tertentu kn.. hurmpppp??? sooo
tungu je la sapekn penjenyah tersebut.. ok nk balik dah bubbyee

Jumaat

Salam kpd semua islam...arini de sesuatu yg tergempar berlaku kt pejabat aku ....Tp aku xleh nk bgtau sbb siasatan msih djalankn...now unit aku bru pas bace yassin smpna mem opis bslin,anak masuk wad pahtu untk kesihatan semua staff amin....
::jom layan bfast dulu kuih talam
Pisanh nyom2++agar2 cendol+ nasi lemak+teh o


Thursday, October 13, 2011

Home sweet home

Yeahhh da sampi umh..tp xsyok gak sbb cfa n afan xder hurmppp 'mamabosan'
Muntah lihat diri sendri...

DAY


arini bwk kuasa veto dari rumah.. sbb nak abugig kat encik bos.. huhh meletuop la gunug berapi arini... huh arini de mesy posmotem da mcm org mati nk kene posmotem plak... haishhhhhh

xsbr kitorng nk tunggu pukul 2 kang.. nk mn xrase dah ni.. kenyang gile... hurmpp ....

KHAMIS


KHAMIS 13/10/2011
MARI BELAJAR ABC







cikgu:ok murid2 arini kite belajar abc yerk
murid: baik cikgu
cikgu:skang kite mulakan

seisi menyanyi lagu ABC bermula.. a,b,b,d,e,f,g,h,i,j,k,l,m,n,o,p,q,r,s,t,u,v,w,x,y and z..now i know my ABC nex time wont u sing with me... lalal sambil kepala lentok kekanan n kekiri...

murid:cikgu...
cikgu: ye syg ade aper??
murid:erghhhh xde paper
cikgu:hurpppp ok xpe...
cikgu:ok murid2 boleh salin ye lagu yg cikgu tulis ni..




Tuesday, October 11, 2011

#FRSS

biar gambar ceritakan.. maaf la da hbis raye baru tergedek2 nk post gambar..hu xkesah la jnji ado entry raya.. walapun da lambat ketinggalan hih.. ('',)



my family


adik beradik,spupu-sepapat ketat-ketat


mama n shifa


papa n shafwan


en.suami n pn.isteri

halo...

hye...erghh hope kwn2 sehat ok.. saye lame xlame gak la xhapdate belog.. sebab aper??/

sebab 1: xbleh nk upold picer so mudd merundum...menci hokeyyy
sebab 2:bz kejer.. BW blog kwn2 je so nk hapdate mls..
sebab 3: ketandusan idea.. padahal ade je nk citer tp sebab 1 itu membuatkan semua sebab jd.. owhhh nk try uplod jup.. hope2 de la picer ekk
v
v
v
v
v
v
v
v
tadaa... dah boleh... hhih shuke2 tp xtau la leh uplod lg ke x...




Monday, September 19, 2011

#

mud nk hapdate belog agak kureng ckit la skang ni.. padahal byk je citer raya nk dicoretkn kat cni + ngn gambar2 tp tu la bile nk updte musti kne de gmbr kn yg mslhnye ktcni tenet ni ntah nape aku xtau la kn nk uplod gmbr musti xbleh agknye mkn lemang byk gmbr xbleh uplod kot.. haishhhhh..layanzzzz

Tuesday, August 23, 2011

#NO TAJUK

kemalasan melanda...bile pikir balik mcm gile kejup kot...arghh buget raye tahun ni semua lari.. betul ckp somi aku "mane mama blnje semua duit itu hah" sualan yg xleh aku jwb tanpa buat kire2 hokey.. so aku pun kalkulate la semua resit2 yg aku dpt bile membeli itu.. so kire punye kire huhh xberbaloi pe yg aku beli xnampak pun.. ade lah sebhgian itu aku beli brg dapur nk mask n da msuk perut pun.. ni yg hidden2 ni... aduyai.. ekutkn yg utama aku nk bayr sblm cucuk dinding tiu adalh KUIH RAYA n PENGASUH ank2 aku.. tp..tp.. lihat ape aku boroskan.. ayark.... now tgh kusut jup.. cmne leh jd cmtu.

hurmppp mungkin somi aku sedang bace belog isteri die ni so agk2 pe die pikir ek.. xpun ape die nk kate nti bile blk umh....hahah nk mrh upsss da telambat.. terima seadanya...
da mls nk potpet..sangat sakit hati...menungu duit turun dari langit bile agknye.. duit owhh duit,,,,


chopp ada lagi.. duit raya aku xtukar lg hambek ko..... pe aku nk bg kat spupu sepapat aku.. erghh kuih raya? coklat flavo ? resit ? or sampu kosong... erghh xmo tanye lagi xmo ckp lag... dah2....



Monday, August 22, 2011

#no entry

Sila ekut laluan lain..belog ini akan update sehingga penulisnye ada masa luang..harap maaf,segala kesulitan amat dikesali...




- Posted using BlogPress from my iPad

Friday, August 19, 2011


salam semua.. yeah2 da bleh uplod....mama n afan n papa n cfa ingin ucapkan selamat bershopping raye.. alhmdllh genap 19hari kte menymbut buln ramadan......amin... semoge jumaat yg indah ini memberi seribu makna buat kite semua

Monday, August 8, 2011

any 1 can help me...

plz help me..aku punye belog xleh nk uplod gambar la... y hah??? since sblm pose ritu..sampi ke lani xbleh nk uplod....loading dah tp lame sgt....aku tungu smpi time nk blk kje x gak kua gambr... plz.. ade jawapan x... atau ade cara lain

SALAM RAMADHAN

alhamdllah besiaran kite kali ni..me masih lagi berpuasa tanpa cuti tanpa sebab..aku bru je masuk opis arini.. kenapa erk?? aku bercuti la... cuti blk kg encik suami..at kedah..jauh nun so takat cuti 2,3ari je memng xcukup la kan.. kire dgn penat seharian dlm kete pahtu nk rest n nk tlg bagai2 la...so far seme okay2 saje.. aku blk kg sehari sblm pose jadinye xde la rase sgt.. sbb leh lagi mkn time tu.. n esoknye da puase.. balik key el pun da start puasa.....hihihih..

lom telambat lagi rasenye aku nk wish salam ramadan n selamat berpuasa ye wahai kekawan.....byk story nk cite tp tu la..de kje nk setel kjup.. nti aku continue la... so arini pose kite besederhana la yer....

Friday, July 29, 2011

Yeahhh besiaran buat sekian kalinya kat umahku syurga ku...bru pas layan cfa mewrne gune ipad..papa baru donlodkn blogpress ni..so tgh test2



- Posted using BlogPress from my iPad

Location:Jalan Pahang,Kuala Lumpur,Malaysia

#NO TAJUK

OWHH SAYE BUAT SALAH PADA KAMU KE.. KE KAMU BUAT SALAH PADA SAYA.. SAPE YG PERLU MINTA MAAF.. YEPPP SAYE MAHU JD EGO N JAHAT.. SMLM PUNYE ENTRY SAYE DE CITER BAB NI CKIT.. SO TEPUK DADA TNYE SELERE.. SAYE XKESH LAU KAMU SATU TEMPAT NGN SAYE PUN..TP SBB KAMU PUN ADE RASENYE TERSALAH KE APE KE PADA KAN.. SO KAMU LA YG MULAKAN DULU.. CHOP... YG NK PERGI TU KAMU KN BUKAN SAYER... THAN SAYE PUN BAKAL BLAR GAK.. CUME TUNGGU MASE NK MENGERAM JE.. TEMPOH MATANG BELOM TIBA..JD SAYE HARUS PERSIAPKAN DIRI....YE

"SELAMAT JALAN N SELAMT TINGGL,SEMOGE BAHGIA N SELESE DTEMPAT BARU...SO TCRRE UR SELF YA...SEMOGE MENDAPAT MANFAAT YG BERGUNE.."

kamu dtg n berkata2.. jd saye sudah ucapkan pada kamu..assalammualaikum ya..

.ade mate melihat..gudbaibai


Thursday, July 28, 2011

i hate u

aku menci ko.. aku xsuke ko..xkesah la ko tu ade rupe ade duit ke aper.. kedekut ko tu.. mcm ape jer.. da gaji pun ko topup rm5 je...pemalas la ko tu....ko ngat ko padag2 mcm tu aku heran ker...sbb 1opis je aku tlg..lau x jgn harap la..bile xleh tlg mule la ko ckp mcm2 kn.. ntah nape la aku dpt opismte mcm ni.. haishh mse kat pat lame dulu lain plak pesen kwan nye.. telebih baik smpi aku lak xtak tebalas budi..tp xpe sbb baik iklas jd aku xkesah..cume ade maknenk je yg sorang gile kuase smpi aku sndri menyampah so aku angkt kaki la..seb bek dpt kje yg baru i xbetembung maknenek tu.. tp ade gak cume maknenek nye mude..ups...sss ade mate2 yg melihat.. chop!!!!!!!!!!!!!!! ini blog saye so saye punye suke okeys....

memng manusia dcipta pelbagai sifat n perilaku..ade yg baik ade yg buruknye.. xsemestinya baik smpi xde jahatnye..dan xsemestinya yg jahat tu xde baiknye.. jd teletak ditangan kite memilih kawan tu.. xslah memilih kawan tp pilih sgt sush lak yg lain xbergaul da kene kate sombong.. so kne kwan ngn semua org.. tp bile kwn ngn semua org tu kne la kite mainkn peranan mcm kancil n buaya.. hikhihkik.."1,2,3 lekuk jantan betina aku ketuk" jd yg mane korang nk ketuk... hahha

owhh aku ekr.. ergg org nilai aku..aku jahat kot..aku baik kot..xkesah.. baik org pada aku..baik la aku.. jahat org pada aku.. aku jahat ckit je so xperlu kawan la kan....sbb jahat n suke.. jd rase menyampah n meluat tu timbul.. xperlu senyum n xperlu kate ape2 la...better jgn ckp lngsung lg senang...

dah mls nk bebel pnjg.. ade mate melihat.....

Tuesday, July 19, 2011

CICAK..OH CICAK!!!!!!!!!!!

OWHH ARINI HARI SELASA.. YEPP SEMLM HAKU COWTI.. YA... "ko isi borak x na"? hurmppp haku da isi ya wahai teman.. xkesh 1ari jnji dpt aku godek umh dengn puas hti..
alhmdllh sbtu keje ahd ditunda kn keja??? "erkk pasai pa..pasai pa..."? pasai YB fenat so die kate xlarat lol nk berxtivti bersama rakyat.. hamek ko... penat smpi xterbuat ko punye program..

yepp sbtu lepas program padat memng padat n tepu so selesai.. lol...

ni nk citer pasl cicak sebenarnya...korang punye umh de cicak x???ni aku bantai felik tokono den ni ..mane dtg nye cicak yerk..........owhh aku mencik tau x... mule2 sekor ja.. pahtu bekor plak..pahtu berekor-ekor plak.. ayak aku ni ternak cicik kah.. no.. no... lau cicak mahal tu xpe la gak kn.. leh aku juia dpt duit.. ni cicak dpt bising ja....aku dok kaji mane dtg/puncanye cicak..oku gugel de kate ciccak punce dri kebersihan....tapi..tapi..umah aku idok lo kotor smpi sisa mknan besepah ke...pampers ank taik tekeluar ke ....aku slalu vakum umh.. mop lntai xtvti paling aku suke tau x.. tp xkn la cicak bleh dtg kn xke masuk akai tuhh......korang de idea x?cmne nk ilngkn cicak...

mule2 dulu sekor haram cicak aku panh nmpk petah lagi..cikkcikkcakkkk sore die...lani de je...tp xde la kerap sgt.. cume bile aku nk kemas je de plak melintas.. fuhh penyapu memng aku hambat la...tp xkene.. sbb aku geli dowhhhhhhhhhhhh...


pelis...pelis..

Thursday, July 14, 2011

hari tanpa #

sangat malas tetbe je mudd ni sampai... rase nk balik ja.. huhhh nape ni.. mud berubah2 palk.. nk kate mud librese xkot.. sbbnye pariod aku ujun2 bln cengitu.. jgn wat pasai la.. sian kat aku ni hah.. laki bawu packing nk balik.. xpsal2 cowti la.. upsssss chup..chup.. mau tdo.. ngantook.. fenat semua mak nenek ado lah.......


wopp mlm td aku blk s.alm antr susu,toiletris,n stroller untuk ank aku.. so kekdahnye aku ttetdo sane lol.. so pg td ayah aku antr smpi jln kucing tp lain2 kate la.. sbb aku xtau nk g kje lalu duta.. hahhaaa xsemegah tu la.. aku ni tau jln blk n pegi kje ja mcm biase..lau la buatnye de sekatan pahtu suh ekut jln lain..mau x sesat bagai aku rase ni......


ehhh putrjaya de pesta flora kn.. agk2nye dan x aku n gie begedix sbtu ni.. aku kje... ...
last pegi mase cfa umo 11bln cengitu..2thun lps... sonok sgt ngk munge2 wane2 wani2 gitu2 lagi.. haha tahun lps xdpt nk sbb de hal lain.. so tahun ni de afan agk2nye dpt ke dok erk... wendu mau jln gedix2 hamik gambr...

i want to sayyy

juz nk bgtau hari ini hari khamis 14/7/2011 bersamaan dengan 12 syaaban 1232H.. alhamdllh....xlame lagi nk msuk ramadhan.. ya syukran....hurmpppp esok pulak hari jumaat ya..tp hari sabtu aku xleh nk besuke ria la... sbb apa? sebab aku kene kerja la... duyaiii de program setempat.. jadiknye xjadik la nk meronggeng sakan... ahkahkahah CHOPPP!!!!!!!!! siap kerja jadiknya malam je la aku meronggeng. hikhik...(sambil ketawa encut2 badan) hikhik.. suke la tu kan...ya ahad pun aku kene kerja gak... pasai pa? pasai aku bekerja untuk rakyat.. erkk da mcm org beso plak yeah...hurmpp xngape i la... mokcik koje sakan.....nanti mokcik nk apply cowti lame cikit.... hihihi

pagi ni aku tapau...were? tapau nasi grng n rotin sadin sedap..were??dekat kantin bwh nun.. ngannhhhh

Wednesday, July 13, 2011

alfatihah

alfatihah untuk allahyarhamah iaitu ibu angkt saye yg baru saja pegi pada jam 2pagi td... n selamta dkebumukn pada pkul 10pg td..semoga roh mama dcucuri rahmat...

mama..maaf kn along (aku) ya.. along tau mama baik n byk bg nasihat kat along slme ni.. n along pun d alame xjenguk mama semnjak mama sakit aritu hingga mama pergi.. rase bslh sgt2 kat mama n intan.....maaf kan alin(aku) mama...alfatihah.....

Saturday, July 9, 2011

salam syawal.....

HARAP MAKLUM KEPADA RAKAN2 BLOG YG BW SAYE BLEH X TINGGLKN KAN COMMENT N LINK BLOG ANDA.. SBB BLOG LIST BLOGGER SUDAH MISSING.. NOW NK BW KAT UMAH UOLLS XBLEH DAH.. SBB ALMAT XDE.....TERIMA KASIH ATS KERJASAMA ANDA....SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR DAN BATIN

Friday, July 8, 2011

friday

assalamualaiku wbt....to my blog reader...wihuuuu mcm glamer jerk plak...xkesah la kn..ari jumaat patut ceria n manis ja... wlpun hari ni adalh hari terpernjat aku... xpe aku harus besbr n cool dulu smntra mennati waktu.. owhh ayt ko manyak sgt munge kan.. hihihih today de bad new s ckit... alkisahnye..ank aku afan bru je surut/baik dri dmam panas n segala kemusykilan waimaa...pagi td aku col mak n tnye kids ok ka...mak kate afan tetbe bdan die kua bintik2 plak...mybe ciken pox kot..cfa ok ja sht lask mcm biase la.. die raja.. owhhhhh tuhannn sgt terkejut bile afan dpt vrus lain plak.... hurmpp nk xnak aku kne blk segera ptg kang hbis kej.. nk tgk bintik ape kah itu....ujian sekali lg berpihak pada aku pagi jumaat yg indah....papa dorng dlm utan so xleh nk col ke ape.. tp aku kan msg gak kat somi aku bgtau hal ni... atlis bile die kua nti on fon dpt msg leh la die col aku cepat2 kn....ade lg seminggu je papa nk pulang wahai anak2 mama...sabr ye syg.. mama tau ank2 mama windu kan papa..mama pun windu papa...semoge ank mama sht yerk ..duk elok2 umh nenek....tunggu mama pulang k petang ni

Friday, July 1, 2011

aku terima.............

today jumaat..aku terima segala dugaan dan cabaran yg aku perolehi selama ini.. nape sebak sgt aku rase hari ni... maafkn mama....mama xniat nk buat papa sush hati.. mama tau papa sibuk..bukn mama nk menyusahkan n serabutkan fikiran papa..walaupun cepat mase itu berlalu..tp tiap hari yang mama lalui tu terase panjang sgt jangkanya...mama mengaku mama xbleh hidup sendri tanpa papa dsisi..walaupun anak2 bersama mama...mama xpatut sushkn hati papa..tp mama xde pilihan lain..papa tempat mengadu suke duke mama...mama xniat..mama xsuke bile nk bgtau hal tu...tp ini hal kite..keluarga kita...


mama bgtau anak2 xsehat dalam keadaan serentak..mama xlarat nk lakukan serentak..mama sebenarnye xnk bergntung pada mak,ayah n mak papa..biar mama buat sndri tp apakn daya kudrat mama ade 4 kerat ja...mama sush hati bile ank2 xsehat...dengn keadaan mama yg terjebak dgn selsema batuk...biar mama sakit xpe tp jgn ank2..bile papa xde kat sisi mama lg bertambah sush hati mama...nk kejar afan nk kejar cfa.. yup mak,ayh tlg jge cfa.. tp mama lebih senang bile cfa ngn mama..tp mama xmampu nk jge sbb mama takut terabai kerja mama yang lain...beban mama pikul ini bukan mama menyesal at au merungut..tp luahan hati mama yang terbuku.. nk story pd org lain pun..mereke ada mslh.. mama hanye mahu papa dgr..bukan minta apa2..sekurang2 nye ringan beban htai n perasaan mama mikulnya... mama faham bile berjauhan..papa selalu ingatkn mama sbr n cube berdikari..


mama da cube yg termampu..tp sampai 1 tahap mama xboleh untuk semua ini... mama akn tunggu papa pulang...biarpun bukan kali ni ja papa akn pergi bertugas tingglkn mama..mungkin lepas ni kite akan berjauhan kerna tugasan kerja masing2...xpe.. mama terima seadanya n redha..mama sygkn papa n anak2....maaf syg.....terima kasih kerna sudi jwb panggilan mama walapun waktu itu papa sedng sibuk......










Thursday, June 23, 2011

+LOST WORLD OF TAMBUN(3)


afan 1st time pijak bumi tanpa kasut..sblm ni pijak lntai umh je..lani pijak alam semulajdi.. sejuk je batu tu..

ya ini fmly saya...ni dlm trowong ada ular..

ni xhengat pe nme die.. tp kate org tu binatang ni xde kt msia .. n die dok obersea.. hmpir pupus so dorng kekal kn disi..djaga nk bg de generasi



ni ha.. tmpt mnd...haha pelik la haku ngk binatang ni. haha



cfa bru pas mnd kt beach area.. de pasir ya.. die sgt la pengeli ngn pasir n rumpput2...ni muke ngis die suh mama g bsuh kaki die hahahaha

pnt mnd kunyah2 jup

ni time nk msuk..maap la gmbr susun ekut suke je.. huhu

sblm msuk kne byr dulu..chopp pasan x belakng montot somiku de tulis"90Cm" ha itu ukuran utk kanak2 yg tinggi kurng dri 9.cm msuk free ja.. yg telebih tu kne byr yerkk


k.. de kje jap.. nti saye smbung lg erk..

TERIMA KASIH

tq pada mereke yg sudi bace belog FRSS ini.. maaf sekiranya ade ketelanjuran or segala artikel yg xberapa menarik..apepun ini adalah tulisan hati saye.. jadi tiada kene mngena dgn mana2 pihak..harap maklum..pada yg meluat or boring bolih lah klik butang (x) di ats..terima kasih yg sudi beri pendapat n mengcomment segala entry disini..thanks again*_*

New Year Giveaway Part 2 by KedaiGambarKami