Monday, November 30, 2009

BLUR

arini senin xde org ke? aik xkn cuti lg kot kwn2 haku ni.. hurmppp 'assalammualikum' salam dberi xde jwb da.. xpe la jwb dlm hati sudh. hurmpp aik abg jikin,kak ina hihih kak miza pun de..eh en wak.. huhuh yg len ne ek.. mybe dorng xtrun haji lg kot,, wahwah... sjuk nye hujan smlm trase lg sjuknye sperti de salji..(agak2 la salji wey) saji@tdung saji de la.. hihih upsss lupe cik fara pun de gak

aku ajk dorng kua la g tapau,mls nk g kntin jemu lak.. mm stat enjin blalu pergi tngglkn parking td hope de ksong la haku blk nti ek... ala mak mkcik tu xde la mkcik ni pun leh la.. nsi lmak+kueh haku 2+kak ina ??+fara xde (singgh sat bli air holik panas kat kdai mapley nun) smpi ofis,, yola adoh gak park td ek.tq la kete myvi kaler grey.ngeh2 pehal lak pintu xleh bukak ni

fara: xleh bukak dri dlm ek kene bkukak dri lua..
haku: hurmpp??? ha'ahhh

smpi opis.. blarrr..bla..blaalalallaa da mkn

Tuesday, November 24, 2009

senin yg sedih

uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa mamm windu cfa....npe ni mam rse sdih sgt blk kje mam rse sunyi..papa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! cfa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! mne korng pegi hah tngglkn mam sorng... hkhuhuk np ehaku ni mroyan ke hape ni gile ke?tidak!!!!!!!!!!! laki haku kursus la..ank aku kt umh nenk die la... AKU!!!!!! aku kerja dok sorng kt umh tmnkn si ikan2 dlm blng ni...

sadis mcm in sadin dlm tin hukhukhuk seb bek de tenet(laki aku bawu pulngkn bodbnd) so dpt la haku betenet mlm td sat on ym lyan si 'mentot' kwn tenet yg haku knal dlu kbtln kje lak 1 bngunan skng ni..huh mcm xcye je tau... kwn saje.. no..no lbih.. coz mentot ni byk hingus.. uawahhhh(lau mntot bce n3 ni..nancos die bising) ahhahaah mntot ni klkr huu..tq mntot coz ko sudi lyn ym ngn aku time blk kje ilng ckit sdh haku smlm..nti haku bnje ko mkn donut ek..






nti aku uplod gmbr ek.. kat umh la haku lupe nk copy da

MORE RIB???

uwahhhhhhhh smpi gak makincik kat sane..katne??? kat morb lol huaaa..n3 lpas tu kn cntinue nihah..wei haku pegi gak nek lrt smpi ampng phtu cik fara jmput pegi ngn die nek kete.... ngong2222

otwy morib...(nk ke pjbt dlu amik ira n adik a.k.a din) adk bwk kete..haku fara dok blkng ira dpn.. huhu syok wo pjlnan kite org ke sane coz nek kete ber4..yg xbleh bla nye seme lhir tahun yg same 1986 tau.huh haku sorng je yg da kwen(gatei sgt mse tu) huhuh dlm pjlnan adik bwk laju si ira ni uat lwk die tkut upenye..bile adk brek je die angkt tngan mcm owng nek role koster tu.ahahakhakaha( ira sowy ek) aku ngn fara ngk sengeh2 je la... si fara la ngtuk tdo smpi xsdr nk smpi.... yg haku lak dok bjge lyan enset la pe lg... hu smpi kat area mne ntah adk bnti kt ptrnas aku trun bli kudap2 ckit..kbtln kete fara angin kurng da.. (aku xtau pam tyar kete,tyar besikel leh la)ckup angin kitorng then dpn ckit de psr mlm lak.. haku pun ckp la lau de kbab best ni lpar xmkn dri umh...adk pun bnti pe lg trun la ank dra+mak dra ke psar.. kitorng trun psar mcm artis tau org pndng je..hahaha(lmbai2 ala2 miss univrse) cewahhh pale hangguk ko ingt ko ni sape... cetttttt jln2 cri kebab jumpe la gak.. bleh than la sdp coz lpar kn...

Thursday, November 12, 2009

AKU TAKNAK PEGI!!!!!!!!!!!!!!!!!!



oik trnspot xde la mcm ne haku nk pegi...da la jmaat laki aku baru nk blk kerete die nk gune?xkan nk ulang kot dal pegi keje pahtu nk blk lg amik bagasi.. uitt xbleh woooo...pulak tu aku lak suh dtg pagi de ke patut?pe aku nk bikin sane? (mngse keadaan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)..lau aku xdtg pagi pun aku nk pegi mcm ne kul 3 tu..aku kne antr kete weiii xkn k numpng fara..die da fulll mls la nti nyushkn die.. npe la jadi?kn bgus lau xjadi.... uwah!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!..pepun tngu je la sok ek pegi ke x..hurmpp
p/s: kursus kat morib(3ptg,jumaat)

Tuesday, November 10, 2009

KeJaP

Suami : Lelaki kawin 3 baru lah sah

Isteri : Kenapa pula?

Suami : Cuba terjemahkan ke dalam Bahasa Inggeris, "satu"
is one, "dua" is two, "tiga" isteri (is three). Baru betul dan sah!.

Isteri : Tapi abang kena faham Bahasa Inggeris, terutama tentang
"singular" dan "plural"

Suami : Berkenaan apa tu?

Isteri : Satu tu "Singular"; dua atau lebih "Plural"

Suami : Contohnya?

Isteri : One car sebagai singular, two cars sebagai plural. Apa
bezanya?

Suami : Ohhh... tambah huruf "s" untuk yang plural

Isteri : Betul tu. Sama juga la untuk abang

Suami : Macam mana pula boleh sama?

Isteri : Satu isteri abang MAMPU, jika dua isteri dah jadi plural,
maka abang MAMPU'S', tambah "s" je,kan ?

Lepas daripada tu, si suami tidak pernah lagi berceritakan hasratnya
untuk berkahwin lagi.


Padan muka ko.. kikiki

_________________
~sila baca post saye dengan irama yang girang, ceria da positif, agar tak tersalah faham nanti.. hihihi~

kris dayanti


~*~COBALAH UNTUK SETIA~*~

Apalah mau mu kasih
Kau pilih diriku di dalam hidupmu
Nyatanya ku lihat kini
Tak bisa kau coba untuk setia

Sudah cukuplah sudah
Ku memberikan waktu
Kau selalu tak bisa
Mencoba untuk setia

Korus:
Yang selalu kuinginkan
Yang selalu ku nanti
Kau coba tuk mengerti
Apalah arti mencinta

Dan kau harus sadari
Bila ingin bersamamu
Jangan coba kau ingkari
Cobalah untuk setia

Ulang rangkap pertama

Bridge:
Masihkah aku diinginkan
Masihkah aku didambakan
Masih ada waktu untukku
Bersamamu akanku jalani hidup


~*~AKU WANITA BIASA~*~

Aku ini wanita biasa
Bisa sakit luka karena cinta
Dingin sepi kerap menyapa
Air mata jatuh lukisan raga

Kadang ku kuat setegar karang
Kadang ku rapuh lemah liar merana

[chorus1]
Maafkan aku bila hasratku keliru
Sulut gairah jiwamu
Ku yang dosakan cinta kekasih

Maafkan aku bila hasratku keliru
Sulut gairah jiwamu
Ku yang dosakan cinta kekasih hatiku

Kekasih hatiku maafkan aku
Aku wanita biasa

Dingin sepi kerap menyapa
Air mata jatuh lukisan raga

Kadang ku kuat setegar karang
Kadang ku rapuh lemah liar merana

[chorus2]
Maafkan aku bila hasratku keliru
Sulut gairah jiwamu
Ku yang dosakan cinta kekasih

Maafkan aku bila hasratku keliru
Sulut gairah jiwamu
Ku yang dosakan cinta kekasih
Hatiku… maafkan aku..



B.U.N.T.U


pale otak aku blur arini ntah fasal pe..smnjk kjdin smlm aku jd takut+BUNTU npe la boleh jd mcm tu.. xsngje aku..patutnye kne hormat aku wlpun aku mude n die tua n status dlm keluarga jauh (bau2 bcang nk ke mangis mcm tu la) die xpatut ckp mcm tu..gile da mroyan pun tngu la wkend die akan smpi dan bg kat ko habis habisan nye.. tapi nape aku lak tmpt ko curhkn n luahkan yg xsptutnya aku tau dan ngerti..weyyy insaf la..cube ko mngucp dlu n ingt org trsyg lagi2 si kecik yg nk mbsr... tu ok lg.. yg xbleh la nye siap ckp ''kota de 3" weyyy jgn cri psal..sian kt die btngkus lumus kerja.bkorbn tuk si kecik..ko plak membabi buta cari duit siang mlm..jauh dsudut hti ko ade niat upenye nk psang 1 lg.. subhanllh weyy byngkn die tu engko pe prsaan ko.. kace pecah klu bcmtum pun stil crack lg tau x.. xkesah la ko pki gam pepun still buruk..wlpun phit tuk die telan tp sbb ko die sngup(nk dpt payung emas la kan) huhuh pepun aku crmh die smlm wlpun aku bkn ustzah tp aku luahkn prsaan sorng wanita yg bglar I.S.T.E.R.I kpd si kecik n bkal pade kecik2 akan dtg... renung2kn dan slmt bfikr.huuu

Friday, November 6, 2009



hari ini...


baba a.k.a papa, mama, bby c'


sefamalie aku..


adik dpt duit raye... yea..yea...


peace 4raye...(tiqa,papa,c'fa.fiqa(twinz)

adehhh ptg ni borngnye..semem org da kua de yg pegi site de yg blk g smbhyg jumaat..hu de kua g slyng moll..huh aku dok opis ni sorng dok mengedit2 blog aku ni.. huhuh nk cite fasel pe pun aku xtau la..peyg tlints je la ek..huh aku nk atchh pic mse rye taun ni..hih xsmpt nk msukn aritu..hihi lihat la... ni 1st rye aku n fmly(de cucu lo) ank aku cucu 1st n cicit 1st.huhhuh meriah gaban gak la rye ngn khdirn org baru ni (bby aku)..aku pun mcm xcye yg aku skng da de fmly lngkp

Thursday, November 5, 2009

seharian aku

uit...''eh nape kamu pkai bju ni?" aku pusing ngk TA aku tegur da..tetbe je aku pun "nape lak?" "kan arini kite nk g site visit!!" "eh yeke?xtau pun" huhuh aku tau la smlm meet die suh g site vsit tp pekenemengene ngn aku ni lak?walhal aku xtlibt pun? hohoh prog 'JEJAK AMAL'..aku pun g la td kul 940.. ngeh sblm g aku mkn dlu ngn kengkwn aku... aku ngk lmbt lg..tetbe cik sha dtg dah ke? huh siap tgur jgn lame2 n borak2 tu.. yola.. aku pun mkn ngn gese weiiii

Tuesday, November 3, 2009

kelewatan

lame haku xedit blog ni.. aku xbpe reti lor.. byk sgt aku join.. hurmppp aku nk citer pe ek arini.. hah psal tnah runtuh kat rwang ke slyang.. perghh tension je aku da buget mse smpi awl arini lmbat lak... so kne la redah je(mcm nadia AF) hurmpp smpi je kat bukit tu dpn kete cine gile bwk kete da la lembabb nk mmpus mcm cput bab jerk.. hurmpp dan2 lak smpi lmpu jln merh.. ayoooo cine ni nk kne agknye... plak tu leh lak sengal pegi cross kiri hurmpp aku pe pe li pinnnnn pinnn horn lol... smpi la gak lmbt 8 lbih la

TERIMA KASIH

tq pada mereke yg sudi bace belog FRSS ini.. maaf sekiranya ade ketelanjuran or segala artikel yg xberapa menarik..apepun ini adalah tulisan hati saye.. jadi tiada kene mngena dgn mana2 pihak..harap maklum..pada yg meluat or boring bolih lah klik butang (x) di ats..terima kasih yg sudi beri pendapat n mengcomment segala entry disini..thanks again*_*

New Year Giveaway Part 2 by KedaiGambarKami