Friday, October 29, 2010

letihnye aku rase..dlm minggu ni terase sangat lenguh2 bdan,lesu a.k.a lemau (mcm biskut masuk angin lak ek) hari ni je da terasa sengal2 bdn sejak awal pagi lg...mungkinkah aku akn bersalin dlm minggu ni? or minggu dpn?minggu dpn? n minggu seterusnya?owhh "tuhan kau permudahkan lah urusan ku ini..amin.." adehh nape la ni bahu rase sengal2 je..bile hadap fail dpn mate ni terase pning n pusing2 la..padahal da mkn nasi pun..ubt pun da mkn da...wisau...wisau je aku ni..klu bsalin minggu ni alhmdllh..percepatkan urusan untuk ku melahirkan zuriat ini..kerna aku xsabar melihatnye lahir ke dunia hidup di alm nyata bersama2 mama(aku),papa n kakak cfa..mesti kegembiraan terpancar kerna org baru akn muncul dalam hidup kami ber3...indahnye saat2 dinantikn...


(ni lau xclap dlm 32minggu cmtu scan saje2..alhmdllh sehat)..**xbepeluang nk scan 3D/4D...jnji leh nmpk..hihih

Thursday, October 28, 2010

mY GirlFriend is A GuMiHo


moning...ceria2 kn dirimu selalu okey..walaupun dirimu xseceria pagi ni. ngeh...smlm letih sgt rasenye then mlm tdo lene2 ayam je..mungkin nk ujung bsalin2 ni kn.. tp xkesah la jnji dapat lelap..hih oyeahhh mlm td dlm kul 7.45 ke 8.00mlm ngk drama korea.. uwahh citer die memng best..bile ngk boleh berangan n tersengeh2.. mcm kite je yg blakon hikhik..(verangan je la kn) tajuk citer tu my girlfriend is a gumiho...angkat angan sape penah ngk drama ni.. hihih best kn2.. okey cter ni aku ngk kat channel astro 393 S ONE HD..sape gune piring hitam (astro beyond) dpt la channel ni.. tp semntara je coz nk promte. hihihih channel tu seme citer korea n mcm2 la.. ade vdeo muzik n bagai2 best la jugak.. hihih so sape pkai piring biase(bukn piring cawan yerk) mungkin xde kot channel tu.. (xpsti lak sile lihat sndri ye..klu mau tukar ke beyond la)

citer die mengisahkan musang sakti yg hidup selama 500tahun dtg ke dunia manusia n impian die nk jd manusia (die ade ekor cntik tau) n bercinta mcm manusia normal walapun die terpaksa harungi pelbagai dugaan. hihih.. nk tahu lebih lnjut korng tonton sendiri la.. lau xde channel tu korng boleh downlod citer tu.. hihihi hero n herowin die pun shomel n hensom. uwahh mamacfa suke la...



MY GIRLFREND IS A GUMIHO
(PROMOTE CKIT CITER NI EK..CEPAT2 DOWNLOD)



Wednesday, October 27, 2010

nikmatnye kuah ni.....uik mkn ape hah ko tu.. owhh aku sedang mkn kue tiaw kungfu la.. . hih nk uplog gmbr xleh la sbb kabur dek kerna asap kuah ni membuak2.. soo ber wap la... juz bygkn je la ek.. smbil mkn tu kenen hayak ckit ala2 berkungfu.. hihihi

Tuesday, October 26, 2010

kegatalan

hurmp....y tajuk kali ni kegatalan?? hurmpp wokey cheq nk habaq ckit ni..skang ni cheq da masuk 36 minggu. yeahh ade lg 4 minggu cmtu kn nk bersalin.. so probnye kat cni..sejak bermenjak ni bdan ni terase gatal2 n miyang la.. pehal ek.. alahan ke? hurmppnk kate baju xbasuh ishhhh tipu la kn hari2 basuh baju woo siap bowh DOWNY lg kasi harum la kn n senang dgosok..so bile da gatal harusla nk menggaru je kan..bile da garu rase sonok la kn nk garu n fill die tu leh lene. hakahakhaahkah pe ke pelik je koje ni... so nk xnk bile nk tdo mlm kene g toilet simbah air panas(bukn air masak tau tp air hujan shower tu gune yg panas hokey)simbah kat kaki n lengan bagi hilang tp sblm tu kene sabun la dulu kasi bakteria n kuman hilang..alahai..alahai.. ni smbil type ni caye x saye ngh garu lengan n siku sbb gatal la..

tang pewot ni gatal gak rasenye tp seb bek xberbekas n merekah..hikhik nk bgtau pweot ko tu cntik la kn.. hihihihi betul la pewot xde keresh mark a.k.a merekah/parut sbb pregnt ye.. hi(maaf la nk eje xreti la paham sndri la ek..) tp tu la gatal la... adoiiii

Wednesday, October 13, 2010

34 minggu

salam.. oyeahhh dah masuk 34 minggu.. dok menghintung hari.. tunggu mase nk meletop je.. adakah saye akng bslin pada minggu 36 atau cukup bulan/mase/minggu iaitu 40minggu.........hurmpp mase bslin cfa tu awal 2hari dari tarikh due nye.. kali ni xpsti la kan...tp bile mak2/makcik2/org tua ngk pewot saye die akte bslin awal ni.. bby pun da cntik kat bwh..elok kat pintu ni hah.. ngeh..pahtu bile scan n chekup pun doc ckp kedudukn bby dah ok.. n u akan bslin awal dri tarikh jngkaan tu.. so aku nye due date bln11 ni dlm 20 ke 22hb cmtu.. tp aku rase xsmpi kot mungkin dlm ujung2 buln ni or awal bln 10.. sbbnye terase2 nk kua je.. ngeh..pepun aku berdoa semoge dipermudahkan urusan tuk aku bslin nti.. biarla kene masa n tempatnye nti...

** to my bby berry mama ni.. mama doakan kamu sihat didalam n sihat bile lahir nanti.. sabarlah menunggu mase tuk kamu lahir nti okey...mama harap kite b2 selamat... mama sygkn kamu n xsbr gak nk jumpe kamu kat alam nyata ini..sehingga kini kite hanye berbual2 di didalam..sayang kamu.. mmuah..

Minggu ke-34, kedudukan bayi pada ketika ini telah betul-betul berada pada pintu rahim. Panjang bayi kira-kira 40.5 cm. Sekarang bayi puan telah terbentuk dengan sempurna dan badannya juga sudah seimbang. Masa ini lemak semakin terkumpul dengan pesatnya di bawah kulit bayi. Jadi bayi kelihatan agak tembam.

**sekarang ni bby gerak xtif sgt smpi xlarat mama nk drive.. kdang2 tu bile dok saje mesti tetonjol2 pewot mama ni.. xmo nakal2 kat dlm tau.. anak mama bdk baik harus dgr kata mama,baba n kakak cfa okeyy...bile bby mengeras pinggang mam ni tegang mcm nk tersiat je kulit ni...ngeh2..

Tuesday, October 5, 2010

33week

Minggu ke-33, bayi kita telah memiliki rupa parasnya yang tersendiri. Rupa inilah nanti yang bakal puan lihat apabila dia lahir kelak. Malah, bayi kita juga sudah boleh membezakan antara terang dengan gelap. Sebagai ibu, inilah masanya puan perlu mendapatkan seberapa bayak rehat yang boleh. Cubalah berbaring sebentar pada waktu tengahari kerana puan mungkin penat ekoran membawa perut yang membesar.

TERIMA KASIH

tq pada mereke yg sudi bace belog FRSS ini.. maaf sekiranya ade ketelanjuran or segala artikel yg xberapa menarik..apepun ini adalah tulisan hati saye.. jadi tiada kene mngena dgn mana2 pihak..harap maklum..pada yg meluat or boring bolih lah klik butang (x) di ats..terima kasih yg sudi beri pendapat n mengcomment segala entry disini..thanks again*_*

New Year Giveaway Part 2 by KedaiGambarKami