Thursday, December 27, 2012

Tadaaa

Berjumpa lg.....lme xbebel n ngomel kt cni...kmi skluarga alhmdllh sht...now sbuk nk uruskan kndri adk lelaki nk kwen...mjlis vlah fomfuan dah lpas...now mjlis bertandang plak..buat umh mak aku...dpn je umh aku......

Wednesday, June 20, 2012

halo...camingg

salam semua yg sudi bace post dri sye tiku beBANYAK..hope u olls sihat n ceria..ermp lame xhapdate..mud merundum...

bile dah pindah shah alam ni semua nye layu je..nk on blog kt umh pun sush..sbb ade askr 2org tu...ermpp ape melalut ni entah la...byk story nk cite..de gumbira de sedih..tp more sedih je la...

bile hidup kene berdikari ni mcm2 hal jadi..sbb kite lah mama,papa,bibik n sgalanya la..sbb tulang belakang utama sye xduk serumh ngn sye..sbb die bertugas luar neg (ipoh) so sye teroksa berpindah..dkat ngn umh mak..bleh la ma tlg ngk2 kan kami 3branak ni..sakit2 ade gak org tlg ngk n bwk klinik.. ni x.. lau duk kat kem 3branak..time tu seme skit n xsht sape plak yg nk bwk kmi g klinik..spe plak yg nk mskn bubur bile kami 3branka xsht...xkn nk mntk tlg jiran kot..segan lah.. nk suh somi blk jauh pla die pun cbuk.. nk suh mak dtg sian plak mak nk berulang...so senang2 pindah umh dkat umh mak..sewa kt ctu..bile duduk ngn mak ni..makin naik lemak lah hihi sbbnye dapur tu bleh kire bape kali berasap..pahtu skng blk kje lewat msuk 830 blk 530...bile smpi umh pun mgrib..mak pun ckp xyah msk penat mkn je umh die.. msk bazir je...bdk2 tu da kompom mkn umh nenek kn...

tp ade baik n buruknye duduk dkat umh mak ni.. mybe ade org yg suke dukduk ngn mak..tp tu la tang privsi lah plak... mcm sye nih nk prvsi lah sbbnye jumpe somi skng ni wkend je..itu lau die dpt blk lau x..kami 3branak ke ipoh la jwbnye..apepun jd aku tetap redah ipoh lau somi xblk...org lain bleh aku pun bleh....CONTINUE

Tuesday, May 29, 2012

#tuesday...

Today is tuesday....urmpp cuaca mendung je arini..tgh cuti skolh kn..pagi td gie kje pun jalan lengang je...xde nk tensi2 ngn kite byk..urmpp pagi ni mcm biasa opn pc..ngk ats meje xde surt n kje urgnt..so relax ye....

Story ape ye..lme gak xapdate blog ni...urmppp lapo plak...mkn dulu nti2 la ye

Wednesday, April 4, 2012

P.I.N.D.A.H

salam reades yg sudi jengah belog aku nih... wowow lame xlame gak la aku xhapdate belog ni..ni hapdate tp malas plak.. ni mud dah dtg cpt2 type la.. lau x malas dtg nti....sawang la jadinye... ceh2..ceh.. mcm umah plak ye...ni nk story pasal aku pindah aritu....kn de gtau aku nk pindah kn.... now kami da xtinggl lg dlm kuartes kem...kami dok menyewa skng ni kat s.alm.. jadi ln kn sewa pun boleh2 la...kapasiti umh pun boleh la muatkn kami 4branak walaupun xbesar mcm kuartes sblm ni yg boleh main lari2 n sorok2.. umh skng ni  lari pun mcm bjalan je.. main sorok2 pun bleh nmpk.. hhihi bleh plak cmtu.. tp xpe kami happy juga bile dok dlm rumh tu... hihihih now da 2mnggu aku dok umh tu... alhmdllh ok.. dpaur pun kembali berasap......mesin basuh pun mule bergerak.....hihihihihhih

pngalamn pindah ni 1stime bg aku.... penat tu huh toksah ckp la... org xpenah pindah so nk kemas mane 1 la agkanye kn.... kang mule tang dapur.. xbleh plak nk msk ringan2,, lau mule bilik nti nk tdo cmne... kan... so time tu aku terpksa tunggu en somi blk n arrnge nk pack mane dulu.. hihh alhmldlh bejln lncar dgn bantuan askr kcik kami.. hih sape lg lau bukn cfa n afan.. hih dorng pun sbuk gak....

PART 3

barang da siap nk loading dlm truck... hhi tibi pun masuk kotak balik... baju dlm bakul..plstik itam tu pun baju... dm tu ade bakul gak... takut baju kotor n habuk.. masuk dlm bakul n buh dlm plastik itam... hahha langsir n tibi demok tu last sbb nye tibi tu nk antr repair.. hihihi
 kotak2 susun siap2 ikut katgori okey.. siap label lg n wrap baik punye....

 kotak....dan kotak.. nmpk itu kotak tapperewer.... laki aku hambek kat tesco..kbtln lalu beli brg org buang tepi tu.. terus hambek.. kotak baru elok lg ok.. xde kemek n basah2...

 keadaan dlm umah... huarghh sgt sedih hokeyyy

  kat lua pun ade....

 taraaaaaa da kosong.... n cerah je umah... continue nti



P.I.N.D.A.H

 PART 1
yeah.... mud berpindaha ritu.... see my umh bersepah.....sila abaikn tempat penyimpanan barang itu.. sudah upe kedai runcit pak mat plak... ada shushu,minyak n mcm2 la... segala tapauware...kihjkih.. nyway ni.. mase mud berpindah aritu kemas ckit2 n packing selow...yg rase xgune tu aku ade yg buang n ade aku sedekahkn kt orang... bile da byk brg nk kemas/punggah ni jd satu hal plak dah.. ..
bukn aku ngn somi je kemas.. anak2 aku pun sama dok tlg ngemas bagai... kehkeh.... meh layann


 ini stor brg2..stok makanan n segala hadiah mak nenek atok bagi mase kawen..see yg bwh berkotak2 itu..bukn kosong.. tp berisi lg.. pakai sekali n simpn blk... hih kotak tu xbleh buang..even nk pindah snang kn susu elok n kemas bile pindah... tp byk plak kotak.. time ni tgh punggah tu yg bersepah

 ini tapau ware n segala bekas aku turunkn dri stor level atas...smpi je bwh hbis ank aku pungah2.. haishhh

 kitcen kabin ni pun dalam2 die ade isi mcm2...time ni xkemas area cni lg coz.. nk msk nti xbleh plak brg2 xdekn...so kmas sparuh dulu... nmpk x loyang tecik tu(",) dalm tu ade bread puding aku baked smlmnye.. aku kuakn dri peti ais nk mkn.. hihih
ni kat depan bersepah ngn mainan bdk2 tu... mama n papa kat dapur dorng plak dok kemas kt depan...kemas nk pindah ni amik masa 2mnggu cmtu... packng siap....nape smpi 2 mnggu sbbnye nk tungu encik somi aku pulng baru aku bleh buat keje2 ni...xmampu aku nk buat oiii... so wkned la kami buat.... haishhh

PART 2

 hari seterusnya.....sian ank2 mama layan ipad celah2 kotak... mainan byk mama da packing.. huh sory ye syg....ce negok cfa alaskn ipad tu ngn kotak.. hah pndai die tarik kotak tu.. duduk pun atas kotak.... umah da penuh kotak.... sbr je la..
 papa kt lua settel rak kasut n bagai2....nmpk x kotak2 yg tersusun di kiri n kanan pintu itu... owhhhhhoo bantal merah besr itu aku buang dah sbb dlm die da xelok....so buang aja.. sbbnye de lg 2 yg elok ...
 yeahhh mama n afan... mama kuakn cedok tanah tu bg afan main.. sian die main kotak ketok2.. hihi
mama n kakak cfa.. ahah muke kepenatan kemas.. rambut ank pun serabai dah x terurus.. hhuhuhuhu

Tuesday, March 6, 2012

Lalalall

Lalallaa week klmarin jln2 kl sntral nek ERL...padahal KTM ade je..tp lame nk tungu la pahtu sit lom tentu ado..so alang kat TBS kitorng naik ERL laju tu..byr xtra ckit tp best..laju hokey..7mnt ke kl sntral..tanpa perlu redah jem n tol...lalalla suke2..mama,cfa n afan suke2 kehkeh..

Gie kl sntral pun sbb nk gie blie tiket en somi aku...die nk blk ipoh so keme ETS la yg baru n cepat n mesra alam tu..aku xpnh lg naik ETS ni..tp en somi aku ckp ala..alal dlm flight gak la...ade prmugri+mkn troli dtg...ETS pun ade kelas ade platinum,gold n silver..

Slalu en somi naik gold..die benti stesen besr je dlm 4kot..lau platinum xde benti terus direct ke ipoh..tp mhal ckit la...lau naik silver benti seme stesen KTM yg ade...so pilih je la..nk pling cepat,cepat ckit,cepat kekehkeh

Monday, March 5, 2012

mud pindah...

hurmppp kenyang baru pas mkn sizling.. llalaalal... ye ade mulut n mate puaka sedang melihat..WTF ok...hurmppp me tgh mud nk pindah....hurmpp sedih nye la nk tingglkn kuartes ni...da kat 4thun duk cni..akhinye pindah jua,,huhuh xde la byk brg nk pack ...perabot2 memng xde la... cume brg letrik n perhiasa je...seme dah siap pack..sparuh dah loading ke sane... yg besr2 je lom lg..

sedih nye sbb bdk2 terpksa bpisah ngn ibu a.k.a pngsuh dorng,,.. ibu sedih je bile mama bgtau yg kite nk pindah then xduk ctu lg..uwahhhh mama terasa sgt..ye la slama ni ibu tlg jge cfa n afan tima mama kerja.. segala sakit n tdo main ibu ngk kn.....mama terima ksih sgt kt ibu.. hurmppp jiran2 mama kne mama tnglkn..yg baik tu.. pahni jumpe ke dak xtau la.. lau jumpe pun masuk unit lain jwbnye,.....

Thursday, February 23, 2012

soping time....


Tarikh : 24-26 Februari 2012
Masa : 10.30 am - 9.00 pm
Tempat : KLCC


jom beramai2 kite ke sane... beli mcm2..khas utk bkal2 ibu tu ok la time ni la nk cri brg bby yg nk dcari tp xjumpe okey.... aku???? xtau la dpr pegi ke dok sbbnye ade hal kn... ngk al lau encik somi on ..aku pun on je...paling kurang pun beli puting ank je kot.. hahahahahah

Tuesday, February 14, 2012

@@

Facetime ngn encik somi..sorang di utara sorang d pantai barat..betul ke aku kt pntai barat?..hurmpp windu walaupun masuj arini 3hri..terasa rindu tu mcm beratus ribu lemon tau...hurmppp

Wednesday, February 8, 2012

contest makeover makeup

CONTEST MAKEOVER MAKEUP

gile gah tajuk ni.. okey ni adalah 1st contest dlm 2012 yg aku masuk.. so contest ni adlah sgt teruja okey..sbb die punye hadiah adalh idaman gugurl kat lua sana.. hih sape xmau hadiah makeover n photoshoot oleh http://tyastouch.blogspot.com/ ni kan... so utk komplitkn contest ni kwn2 hanye perlu like fanpage mereke and follow..lastly buh gambar sebelum n selepas anda makeup ye.. by hand ok....xbleh org lain yg buat..sile berlaku jujur.. nanti kite same2 leh menang.. kehekhekhe

*Setiap penyertaan, sila drop link blog penyertaan anda di komen entry CNP atau sakura shawl*



so aku tag 3 Orang ye.. korang jgn lupe join tau....
1. http://ibuayahdamia.blogspot.com
2. http://ikiqzalia.blogspot.com
3. http://neenaanuar.blogspot.com




Friday, February 3, 2012

CONTINUE SMLM

MESSNITE VS DINNER

http://nurfazliana.blogspot.com/2012/02/messnite-vs-dinner.htm

HARI KEJADIAN TU.. AKU BARU HEGEH2 NK CRI BAJU... PADAHAL BAJU BELAMBAK TP SEME BAJU GIE KEJE N KNDURI...SO BJU SBLM NI PKAI PUN BWK GIE KEJE GAK.. ALANG2 TAHUN 2012 NYE MESSNITE KN .HARUSLA BELI BARU CNTIK LA CKIT NI X... SAME JE.... LGPUN BKN SLALU...HIH

kasut n clucth(hndbeg kecik..hahah bunyik omputih cmtu.. eje slh kot) adalah kaler itam ye.. sblm ni kaler cream... hihi so tukar la....alal2 cinderella....


 hey..pistttt kami da masuk dlm.. hihh silent mood..
 
 mase ni tgh tungu soup.. fuhhh lambt gile servis die.. sbbnye seme wetes die kua kn.. so xde yg di hold...
 Dato' Mohd Razali & Datin Nurfazliana
 pengiring kami (erghhh ensom2 okey...student papa)
 mereke telah buat gempak..bercandid bersama dato dan datin...owhh sungguh memalukan... 
ahahah
 okeyyyy time untuk pulang yer......padahal sudah pukul 130 pagi.. tp masih lg tersenyum.. kehehkehe

Thursday, February 2, 2012

messnite vs dinner

time: 9.44am
loc: opis kecik
mud: baru pas mkn nsi lemak

nk story..patut nye nk buat entry ni smlm..title WWless..tp kemalasan smlm buat rase xmo hapdte la kan...cengk belog aku nye dinding ni...smlm beli la cat so cat la dinding tu pahtu ade wall deco.. tp hati ni xbekenan sgt la sbb suram je.. tp xpe la hapdate dulu arini.. sat g cri kdai yg ade cat cntik2 kite kasi tukar blog ni.....

psal messnite yg aku pegi senin mlm kelmarin(ehh betui ke).. hih sbenarnye da byk kali dah pegi messnite ni since sebelom kawen lg.. time baru knal en.somi dulu2....die ajk g messniete..fuhh apakah itu messnite...lau xcilap aku makan malam rejimental... haha adalh protok dan tertib ye....makan diiringi muzik2 yg beralun..hbis je 1lagu dorng mainn kne gap jup mkn.. pahtu smbung lagu lain continue plak mkn... hih mule2 pegi adalh sgt bodoh.. sbb ade mnum gelak tecik n besar.. hihi pahtu kne bediri dgr lagu dorng... tp best.. hbis je mkn ade lah poco-poco n tarian(mase tu poco2 lom diharem kn lg)..nsib bek aku de pnglmn n amik kelas time tu.. so xde la kekok nk berpoco-pocongan nih... hihihih
ala2 dinner gak...tp diner slalu org pegi hotel mkn bedua lah.. mkn berfamily la etc la....tp time tu xkesah sgt sbb kite2 je..so mkn xkesah nk gune dri dlm ke lua ke dri lua ke dlm cmtu (peralatan nk mkn...sudu/garfu/pisau..etc) tp lau messnite ni mkn adalah tertib n terjage.. even time tu pkai korset ketat gile babeng memng kejung la urat ko nk menegak bile nk mkn sup yg xbleh nk tunduk sgt hihhihih....so nk mkn harus la dari lua ke dlm...tepi n ats lau xclap aku la...dah hbis mkn nk letak plate n garfu bagai pun kne letak betul okey.. ade gak yg xbetui. hihi

so mlm tu ade lah messnite sempena majlis pentauliahan kadet2..papa punye student da grad so celbrte la kn.. snoko la sbb student ni buat persmbhan so xde la telampau sentimental sgt suasana tu.. bebanding ngan majlis perpisahan n penyerahan ye.. adalhs low n romntic..hii para lelaki harus la membawa pasangan masing2.. tp perempuan harus single..so tiap pasangan selalunye akan dpt doorgift,,antra doorgift yg aku pnah dpt.. brooch baju/safety umbrella/potpuri..tu la.. slalu brooch je la yg byk.. so nk pegi pun kite ni kne la melaram bagai2..ade yg mengalahkn datin okey...tp aku xde la sgt..simple2 aje..(nk kalahkan pemaisuri agong bleh x) ahhaahhaa gile ko!!!!!!!!!!!!!!.. so mlm tu aku pkai bju kaler gray..somi aku sah2 lah kne pkai baju khas dorng.. messkit(erghh tul ke eje) dorng punye baju memng itu je la...melainkan suit or bertema....jom layan gmbr...


hye......otway nk pegi...harus amik dulu

yeahh kat lobby.. ni sblm nk masuk haus lepak2 mnum2 kt lua dulu

ibu a.k.a pengsuh cfa n afan...kak liza pun pegi gak sbb somi dia pun UPNM

ini la tempatnye.. the royal chulan hotel...kali ni dpt la merasa ke RC ni...

melangkah mencari tmpt duduk..snang ckit nti da bunyik bell xde la tecari.. ngk la bape rmai

me n my husbnd...

continue... nti okey...

Friday, January 27, 2012

Hapdate ni hah!!!!!

Kehkehkeh...en silent reader di sebelah...sedang mndgr org beri taklimat dhdapan bleh plak dgn sengaja bukak belog aku...gile ko!!!!
Kehkeh

Owhhh aku skng brada kat JB add bengkel SKT n MBJ.....kursus permulaan utk tahun 2012...thniah utk diri sendri sbb dpt pergi...kehkeh....xpe ilmu ni nti aku share2 kn kat kwn opis yerk....erghh now tgh mesy mbj...smbil2 ni hapdate la...meh layan
Pictre kehkehkeh....

P/s: kok ye pun bace belog aku nirase meluat bek tutup mate ye hihihi xpayah nk kate2 cukup hanye tekan tekan butang X kat knan ats tu sudah!!!!

Thursday, January 19, 2012

Get well soon

Alhmdllh sht harini n bleh dtg keje...2hari mc rest kat umh...sakit dmam yg buat aku rase xbleh nk bkrja...pahtu ngn stress yg melanda diri aku ni..diiringi pula mimpi yg burok buat aku bleh jd sasau meroyan sebentar..fuhhh nasib baik tiada apa yg berlaku...semoga tuhan merahmati aku serta keluarga n beri kesihatan yg baik serta kebahgian dalam menempuh hari2 yg bakal tiba...serta dugaan yg akan aku alami ini...amin....

Harini mud bekerja lihat atas meja..ase la xbyk keje nih..to keje lah gak kn..lau xde kje nti org ckp senang lenang je nmpk kn...ok wtf lol..kje aku kn...so keje ko buat la xpayah cbuk hal org lain hokey...arini de meetng bhgian kul 9.30 cmtu...ok nti hapdate ye

Friday, January 13, 2012

Tudung senget???

Wehuuu pagi jumaat...alhmdllh suhu ok n cuaca pun ok...so calm n down yerkkk kehkeh...

Eh kaorang tahukn skang ni fesyen tudung mcm2 pahtu skang ni gune pashmina je kn..yg dulu nye pahsmina ni balut bdan je time sejok2 now dh tutop kepala/rmbut ok....fesyenn tp aku masih lom lg try gune pahmina ni as tudung sbb besr la...msuh lom sedia lg ...tp lau tudung2 n shawl2 tu aku lg suke sbb xpnjg n lebar sgt...ok la...nk cepat sarung tudung je..nk cntik n frsyen gune shawl la..tp terpulng pada keselesaan masing2 la yerkk

Nk story pasal tudung yg aku pkai arini gie keje...member pelik nape itsm kt tepi tu n xtutup...pahtu xckup kain ke....pahtu nape senget pkai tudung..hahaha i dun mind ye sbb aku plai ikut suke jnji berlitup kn...fesyen la buddy...skng ni mcm2 tp xde la pelik sgt pun...rasanye biasa je....

Somi aku pun kate ok,cume jgn pkai ikut2 sgt pelik2 upenye dah mcm ape dah...so aku pun suke n lilit ikut suke hati hahha(ayat ulang) ikut selesa la yer...aku pun kdang2 ngk tutorial
Kt utube tu tp lom try lgi la yg pelik2 alal hanatajima ke n etc la...suke simple n senang..kang lilit2 meraung sendiri... Hihihi

Wednesday, January 11, 2012

kesedihan dan kegembiraan

mud: susah hati


bile kegembiraan itu tiba pasti kesedihan yang akan menyusul...bile kesedihan datang tiada apa lagi dapat diungkapkan...kerana kesedihan telah menghantui diri..walaupun berat hati ini menerima kesedihan itu namun terpksa aku akur...kegembiraan yg baru saja dimiliki akan beransur pegi....

ade beberapa minggu je lagi kami sekeluarga akan berpisah utk tempoh yang agk panjang...papa....akan meninggalkan mama,shifa n shafwan utk sekian kalinya dalam tahun ini...mama akur dgn kputusan.. sbb papa pergi bukan kerana suke2 tapi pergi kerana tugasnya..papa akan 'posting' ke ipoh (Kem 23 Melayu)...pada pertengahan buln 2 nnti...mama lah yg akan pikul segala tugas papa selama berada kt cni.. bukan tugas kerja apepun.. cume tugas menjaga anak2..melayan telatah n mcm2 lagilah...walaupun papa ade ckpp wkend die blk..tp xsemstinye if die ade kerja...mama xsnggup berpisah...

afan xpernah lagi berpisah ngn papa utk tempoh yg lama... tp cfa da pernah rasa sbb tart pantang lagi cfa duduk ngn mama n nenek..papa kursus 6 bulan ke 3 bulan cmtu papa pergi( xingat pulak) so smpi cfa demam2 gak la sbb rindu papa.. hari2 pegang frame gmbr papa kehulur n hilir....da besar ni mungkin die da fham tp kdang2 die tnye gak...sia afan lah...slalu pngil babah....bile dgr je bell bunyik..terus sebut babah!!!!!!!!!!!!!!! owhh memng anak2 aku ni semua duk bwh ketiak papa die..now bile papa xde semuanye adlah mama...xde la org nk tlg mama ngk2 anak bile mama msk,mengemas..pahni lepak bertiga je ngn cfa n afan...

xpe la papa..mama relakan perpisahan ini walaupun xsnggup...mungkin sblm ni kite pernah pisah tp xlame pun tmpoh 3buln je.. tapi kali ni tempoh yg agak lama.. pahtu jauh... jauh dari rumah kite jauh ke utara.. tp hati mama masih dekat....papa pergi sbb smpi masenye papa kne posting ke sana....xpe syg..mama akan tunggu smpi bile2.. kepulngan syg mama nantikan setiap hari walaupun hanya hari minggu..mama,shifa n shafwan akan tetap rindu dan syg papa smpi bile2..tawa dan pelukan erat papa adalah pengubat rindu kami....

munkin papa ade bace blog mama ni...mama nk papa tahu bertapa susahnye hati ini bile papa tiada dsisi...segala tugas papa drumah mama lah segalanye......

Tuesday, January 10, 2012

holiday 2012

OWHHH YEAHHH AKHIRNYE DPT GAK KAMI SKELUARGA KLUAR BERCUTI.. XKESAHLAH ORG LAIN DAH PERGI CUTI DAHULU.. JNJI LPAS HJAT NK BERCUTI TU.. NK BWK ANAK2...KALI KE 2 SMPI KE CMRON HIGHLND.. TP PEGI 2HARI 1MLM JE... JLN2 N GIE PSR MLM JE... XKESAH LAH JNJI HPY.. LAYAN GMBR XSBRPE NI....
 MAMA,AFAN,PAPA,CFA TOGEDE2... AFAN DAH BJLN SO SNANG CKIT LA NK BJLN JAUH.. TP KNE GAK DUKUNG....KAKAK CFA PUN SAME BJLN TP NK DUKUNG GAK.. ERGHHH XLRAT MAMA N PAPA..


 AFAN N CFA MKN AISKLIM SHAME2 YER...SEJUK2 PUN MNTK AISKLIM.. LAU X BG MULE LA BUAT PRNGAI XMO BJLN DIE TU.. NK HERET BDAN..



MAMA N PAPA VERSI HOKEY... 4YEAR DA USIA PKHWINAN KAMI INI... ANAK2  DLM PROSES TUMBESARAN NI BYK PERUBAHAN YG MAMA N PAPA LIHAT BILE MEREKE MEMBSR DPN MATE....

TERIMA KASIH

tq pada mereke yg sudi bace belog FRSS ini.. maaf sekiranya ade ketelanjuran or segala artikel yg xberapa menarik..apepun ini adalah tulisan hati saye.. jadi tiada kene mngena dgn mana2 pihak..harap maklum..pada yg meluat or boring bolih lah klik butang (x) di ats..terima kasih yg sudi beri pendapat n mengcomment segala entry disini..thanks again*_*

New Year Giveaway Part 2 by KedaiGambarKami