Tuesday, May 24, 2016

Upload vs Update

Emo bpe hrini..aku ke yg mslh???
Keadaan sekeliling aku dlitupi mcm2 karenah manusia n perbuatan..risau mental aku dbuatnye.

Slmat malam...ya aku sukar utk lene sejak mlm smlm, tak tau ape punca je pg td rsa sengal2 bdn+sakit tekak=mcm nk demam..mnum air msk byk alhamdulillah ok.ni mlm ni pun mata xbleb nk pejam n lene..mata aku celik mesin dlm kepala ni tgh on lg..lom stop bekerja..ape la yg d uplod ye mesin ni..smpikn pedih mata celik..tp sukar utk lelap..nk mimpi indah xde plak yg nmpk membhgiakn..semuanya nmpk seperti kelam kelibut..cube utk buang jauh rasa hati ni..segala yg dlakukan siang hri td pun..ntah la mlm ni😐 rasa mcm kosong smpikn xde prasaan utk ckp..xpe la cube utk tenangkn fikiran..slmat mlm tq ats kesudian...😴

Monday, May 23, 2016

Hati-Hati

Mcm2 ragam sy ngk.smpikn sy pun ter ragam gak..mule2 sy xbiasa dgn situasi ni bkn xbiasa sbrnye sy xsuke..sy xksh mne2 n sesapa sje sy bleh bkwn..lgpun ddlm kerjaya msing2 memerlukan antra 1 sma lain..last2 sy buat xksh..ade lebih ade kurng vs xde lebih xde kurang...cume sy memng xberkenan bile someone yg ptut sy kne hormat tp bertindak tidak PROFESIONAL...ape yg die buat ye sy paling x suke..sbb die sorang yg tidak PROFESIONAL..xksh la pd sblm sy ade dia seorg yg OK tp tidak sy..sbb ape yg dberitau indah kabar dri rupa..sy juga ade kekurngn.sepatutnyr sy blajar dan buat tp ilmu hilang..dsebbkn keadaan sy ketika itu tidak mengizinkn sy bertugas utk suatu ketika..kembalinya sy dtempat asal..sy rse seperti FRESHIE bru lapor diri tiada apa..mungkin sy lama xmenyentuh dasar meja sy..sy ingat ianya berhabuk tp tidak..ohh ade org bru hadir n membntu..sy ingtkn hujan hingga ke ptg rupanya panas dtengahri nya..kebaikan sebntar sy beri tp balasanye sy sakit sy terima...nsib ade seorg yg baik dn rajin membntu ketika itu..memudahkn kerja saya..sya ucapkan terima kasih dan ucapan maaf pdnya...hari2 die adelah diri die..itu cara die..adakala sy rse mrh n benci sbb dri sy dah xde ape2 utk tanggungjwb dctu..harian sy teruskan demi niat utama sy mohon tukar kecni bersbb n bukan suka2..3thun sy mohon akhirnye.dpt..sprti xdjangka..benar la kata 2org bos lama sy yg kini dah jd S/U pengarah dan sorg lg DO alhamdulillah en/tuan...mse tu sy xkata pun ape2 pdhal dorg da remind n usik saya "awak xmenyesal ke?..kt sana bsr tanggugjwb n cover 1 negeri..klu cni daerah kite2 aje" sengeh2 bos aku time tu.tp aku peduli ape..sbb fikir kn keluarga n hal2 peribadi lain......continue

Friday, May 20, 2016

JUMAAT.. OH JUMAAT



Salam Jumaat

Oyehhh xmau blk tghri ni.. 1st sbb kemalasan 2nc sbb ngantok td da call mak bgtau mak ai xblk..so mntak acu sarah amik afan n hntar shifa g skolah tghri nti.. hrini jumaat so msuk skolah lewat ckit la..1.45 gerak g skolah...mata sudah layu dri td wey.. pas mnum  kul 10 td ngtok da..naik kuyu mata ni,mau x nye makan nsi lemak telo grg aduiii memang xbleh nk kate ape la kan klu da nsi lemak sebungkus + teh o panas. ermpp citer mkn pun da x lalu oi..kenyang..skng ni tau nk tdo je.. nk tdo.. tido..tido.. tdo..t..do... ahaaAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAHAHHHH wakeup oh selamat x lelap dpn pc jtuh kat keybod. ahahahah xbleh bla btul la..ok nk g rest.nk redup kan mata yg sememangnye da redup ni.. awwwwww

mata kuyu mari kita ZZZZZ 


ehh pakai lens ahha kdit to #Auralens prada brown.. hihihhh

Selamat Malam...

Selamat malam...tidur la sygku...siangkan tiba bercahaya...lalalala..khamis mlm jumaat ha nk fkir bukan2 la tu kan..eloppp mri kite membca yassin ke berzikir...insha allah kite berasa tenang...yeahhh ank2 da tdo lene..xdan nk call papa dorg..sok je la ye nak...
AhhhhAaa punye lama pki fone ni..ni bru dpt akses blog dgn fone.sblm ni gune iphne senang je apps die..ni.pki smsung alahai jnuh aku godek2 fone ntah kali ke brpa aku donlod app ni n delet hahah mlm ni try dgn gigih smpi bepeluh kahkahakh..(peluh celah mne pdhal beraircond) upenye ginigtu je..aduii bikin letih otak btul la...xpe2 sok jumaat penghulu segala hari...jumaat yg indah..semoga kita semoga peroleh keberkatan dlm kehidupan seharian kite..insha allah

Thursday, May 19, 2016

Khamis dan Batik

Pepagian..pdhal da naik matahari makcik oi....ohh mlm td tdo lene ngtok sesangt..
wey harini khamis kan.. so baju batik ye akak2 abng2 adik2 semua yg agensi gomen ni.. kejadian pagini bile hntar afan g skolah,bile smpi je pagar skolah terlihat kwn afan pkai bju oren.ohmaii harini bju oren hokey bukan bju purpel.hah slmat afan xprsan...blk nti tadah telinga je la afan bebel...mama pun konfiden je die bju oren lg pulak xyah iron sbb da siap..mybe sbb smlm afan pkai bju tema bebas so mama lupe utk harini.. hih
____________________________________________________________________________
sumber wikipedia
Batik adalah kain bergambar yang pembuatannya secara khusus dengan menuliskan atau menerakan malam pada kain itu, kemudian pengolahannya diproses dengan cara tertentu yang memiliki kekhasan. Batik Indonesia, sebagai keseluruhan teknik, teknologi, serta pengembangan motif dan budaya yang terkait, oleh UNESCO telah ditetapkan sebagai Warisan Kemanusiaan untuk Budaya Lisan dan Nonbendawi (Masterpieces of the Oral and Intangible Heritage of Humanity) sejak 2 Oktober 2009.[1] 

batik teme sempena jamuah hari raya 2015

Wednesday, May 18, 2016

Terima Kasih ALLAH !!!!



Alhamdulillah..syukur..bedebar hati ni bile dgr berita dari en shuben td..sblm magrib dpt call asalnye borak2 tanye mama da blk ke..anak sape amik kan..kan.. xlama tu die bgtau dpt panggilan dri .......bgtau pertukaran die telah dterima lulus.. ya allah 4 tahun 1/2 menanti..berdikari menempuh segala dugaan tahun kelima ni penantian berakhir..w/pun baru lagi..harap ianya memberikan sinar kebahgian utk aku dan ank2.ank2 lah yang paling happy paling teruja sebenarnya..sebb dorg selalu sgt tanya minggu ni papa blk ke mama..al maklum la kami ni PJJ so bile dpat dekat ni..hanya Allah shj yg tau hati ini..masa en shuben call pun dgr dri suara die pun rse happy sbb dekat dgn ngn kami...apepun penantian itu bukan lah suatu penyeksaan..ianya banyak memberi pengajaran dalam sesebuah kehidupan..banyak juga aku mengeluh dan mengadu bukan kerana tak suka tapi nilai sebuah kekeluargaan itu..memerlukan antara satu dengan lain..apepun kesabaran itu penting....
                                                                             
                                                                                                                            salam maghrib....



Selamat Petang....

Hokey blk lewat harini..siapkan semakan borang..siang2 td xnk buat..da petang baru nk buat..haaa nk ckp cmtu la kan.. maaf ye siang2 td buat..bz smbil semak kene pickup fone public call je..so nk semak x fokus tau.. org da ghalit buat keja tetibe fone bunyik tanya bla..bla.. so tergendala la nk semak tu..so petang2 bile org da blk opis pun aman ckit sbb xde nk gosip..xde nk minum ke ngunyah bagai.. da petang ni memng aku hadap sebundle dokumen la.. hbis ni ko tulis blog ni nti x siap lg....ohh ni skjup je rest.. sesi regangan.... ok la smbung jup.. dah td call mak bgtau harini blk lewat so mntak adk amik kan shifa blk skolah ptg ni.. ahhaaha si afan bleh lak ckp xbest la mama blk lewat.. blk la awal.. krik..krik...krik...

YES I AM !!!!


ok la lama xuplod kan.. nah sekeping with ank2 mucuk masham mama..time ni otwy g kenduri kwn skolah kwen.. hihih dpt la jumpa kwn2 sekelas dolu..see afan muke masam sbb kene mrh ngn mama sbb ape mama xpsti la..si cfa mcmbiasa la gebu pau je muka sneyum pun xbrapa nk ado sbb. ahhahaaha

_Assalammualaikum rindu_

Allahuakhbar rindu sebenarnya..cume masa nk updte blog ni sgt la terhad..mampu lihat dari jauh je w/pun blog sndri..dulu tu kerajinan sgt la membuak sbb masa tu ade je yg free..lgpun time tu keadaan sekeliling terkawal n "NO HAL LAH !!!! '' sekarang ni.. xbleh da nk sama kn.ade je yg perhati  phtu ade yg xsenang dgn kite..8jam nk hadap pc ni..angkat fon.. ohhhmaii..so gtu la..

td check mailbox see dpt invte dri nuffnang about new produk yg nk dpromo..byk kli dpt invte tp xpnh dpt hdir pasai pa..pasai xkene dgn harinya.pastu kite bukan la blogger yg terkenal..kite suam2 kuku di alam maya gtu..rjin bw rumah org je..rumah sndri gini la naik labah2 ga..hahah xpe cube nk attnd juga ngk cmne..klu pergi itu lah kali pertama join as blogger nuffnang punye invite... ngeh2.. maaf sy bkn la cerdik bhsa..jdnye bhsa rpjak je la.. ok klu jd pergi i akan review itu hal ya.....

 utk yg terbaca blog ni.. ai ucapkan ribuan terima kaish.. atas kesudian lawatan anda. munkin tiada info yg mnrik tp ini la blog lianazali.....dlu suke story psal frss famili.. yeahh my little famili.. hihhhi da....

TERIMA KASIH

tq pada mereke yg sudi bace belog FRSS ini.. maaf sekiranya ade ketelanjuran or segala artikel yg xberapa menarik..apepun ini adalah tulisan hati saye.. jadi tiada kene mngena dgn mana2 pihak..harap maklum..pada yg meluat or boring bolih lah klik butang (x) di ats..terima kasih yg sudi beri pendapat n mengcomment segala entry disini..thanks again*_*

New Year Giveaway Part 2 by KedaiGambarKami