Wednesday, December 16, 2009

kursus siri-2(setiausha JKKK)

hari ni hari last aku kat kolej komuniti selayang.perghhh mcm2 keheh nye dorng ni.. de cpt de lmbt de sedng2..almklum la baye ala2 ayah aku la kn..yg xbleh bla ni si bono.upsss sape bono ni.. owhh ni la s/usha kg.matang pagar..die plain hapening weyyy tapi... hurmpp nti aku smbung ek.. mse da suntukk.. too uncle bono lau terbaca N3 ni.hih senyum lebar sudah la ek,,,

bby boy

thniah too kak sue coz teah slmat mlhirkan sorang putera yg sihat dan ckup sifat nye wlupun tpkse dioprate ats arhan doc..pepun doakan kak sue n bby sihat dpt fully bf...thniah kak sue!!!!!!!!!!!!!!!

Wednesday, December 9, 2009

so sad..so sadd



hukhhhk.. so sad wo!!!!!!!hubby xblk week ni smpi krismes..tidak!!!!!adakah salji akn trun selubungi aku ni...wahhh xpe akan ku tunggu kepulng mu itu syg..stdy hard ma'dear..mama n cfa sygkn papa.

lg 2week....

hope die ingat..beringt..teringt...(mkn pengat)

p/s: hope de spesel celeb...hurmppp waiting u my dear















......love u papa.....










???


betul ke aku create blog ni.. xsalah ke wey aku bcerite? aku create coz nk ilng kn borng nk suke2 je spe yg ter'open bce je la n.. tp takut gak de pihak lain beranggpn blogt ni nk mempoyo kn diri tunjuk2 bgus..(bgus tuk diri sndiri suda) hurmpp tp itu hak aku pun kn nsib la dorng nk kate ape pun kate la.. jnji aku rnge otak(yeke) ngeh222 suke ati laki aku la nk berblog ke x kn.. huhu pepun aku happly lol

Tuesday, December 8, 2009

why me!!!!!!!

N3-1
nape aku arini... xkeruan je prsaan ni rse rndu,sdih,sayang? tp pada sape?owhh tidak!!!!!!!!!!! aku da kwen wey (tau laki aku gile nati kne tibai)tidak weyy aku syg laki aku sorng je di dunia n akhirat..tiada dua antara aku dan die wokey... N3 arini mnglbah ckit wey....pe aku nk cite senarnye ni....owh k kwn lame msg aku ntah bile dia nk kwen aku pun xtau btunang nk sthun rsenye.. hurmpp??(memikirkn sesuati sat,smbil muncung sedepe berinci pembaris kayu kuning pnjng) huhuuuhu


N3-2
dont sms me lagi weyyyyyyyyy!!!!!!!!!!

N3-3
naruto ku.......aku tidak lg jd sakura mu krna aku telah btukar kpd asal..maafkan aku wahai naruto..sakura bukan milik mu lg... sasuke ku slmt tnggl juga...jd lah atshinci.hihihhi

Friday, December 4, 2009

permata hatiku


auachh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



she know drve


merenung mase depan


laju...laju..buai ku laju...lalalla





kesayangan mama n papa..

adeh npe la nsib kwn haku si Y ni... sian die truk tula org xreti mnghrgai lngsung ksih syg org da bg die lak buat 'taik' ngat laki ni hape.. aku kwn ngn si Y pun xpnh buat cmtu tau.. tkat hangin biase2 je.. sbb haku xsmpi hati.. ni x.. whai wanita cube la ko brubah demi kbhgian ko da mse dpn coz ko akn jd seorng isteri, ibu kpd bkal ank yg akn ko lhirkan hasil hubungan yg sah ngn si Y.. tp skng ni ko blom sah lg ko da buta die mcm ilng sabr dan rse kpcyaan trhdp ko. fkir la.. ko sbgai wanita tak de prsaan d hati, kesian,sayang,trhdap si Y.. aku ni hnye sahabat lame si Y yg dlu pnh bksih syg tp skdar rakan saje tidak lbih dri itu.. keran ada jurng pemisah antra haku dan si Y.. skang aku da de fmly bhgia.kini ko da miliki si Y.. terima kasih la tu pun si Y snggup trime ko wlupun trpkse dmi famili die trsyng xpecioly mak die yg comel gitu.. hurmpp haku doakn si Y bhgia ngn ko wahai wanita...smoge ko berubah sikap dan pndirian mnjdi lbih matang untuk hari2 mndatang ..walhal kite sebaya..(tap haku ni prgai kebudak2kan.ade la tmbul naluri seorng istri dan ibu kpd suami dan ank ku)

foto zoomers

'woriy yor gul'( sape mau lwn kami...??)
best wo men ujan"kak miza n kak huda"
ni koir PLB(sape nk undang kami boleh cntct no.01927*********)

yeahhh kami la gurlish PLB ngeh2..
(k.nana,k.huda,aku,k.miza,k.ina,effa,eira,k.yana(nme same haku),fara a.k.a lilo)
p/s: ni gmbr spnjg kursus kat morb aritu..

Thursday, December 3, 2009

yG ku SaYanG


I love you so much, it will last forever Everyday my love for you grows, you get nearer and nearer To the centre of my heart, where no one has ever been You open me up, so my love can be seen.

One day soon I hope you will see How much you really do mean to me. I love you so deeply and passionately so One day soon I hope you will know.

Love like this only comes once in a lifetime And my love for you is so strong, I hope you'll be mine Forever and a day, forever and always I am in love with you now and for eternity, always.

You make me feel happy when you are around My head starts to spin and my feet leave the ground I float on the clouds and fly like a dove Just because I feel surrounded by that little word 'love'.

From the moment I saw you, I knew it was true The pounding of my heart told me what I already knew, That you were someone special, I could feel it in my heart, From the moment I met you, I didn't want us to part.

So, you gorgeous man, the love of my life I have laid down my heart in the hope you will see How much you really, really do mean to me For now, for always, and for all eternity.

Monday, November 30, 2009

BLUR

arini senin xde org ke? aik xkn cuti lg kot kwn2 haku ni.. hurmppp 'assalammualikum' salam dberi xde jwb da.. xpe la jwb dlm hati sudh. hurmpp aik abg jikin,kak ina hihih kak miza pun de..eh en wak.. huhuh yg len ne ek.. mybe dorng xtrun haji lg kot,, wahwah... sjuk nye hujan smlm trase lg sjuknye sperti de salji..(agak2 la salji wey) saji@tdung saji de la.. hihih upsss lupe cik fara pun de gak

aku ajk dorng kua la g tapau,mls nk g kntin jemu lak.. mm stat enjin blalu pergi tngglkn parking td hope de ksong la haku blk nti ek... ala mak mkcik tu xde la mkcik ni pun leh la.. nsi lmak+kueh haku 2+kak ina ??+fara xde (singgh sat bli air holik panas kat kdai mapley nun) smpi ofis,, yola adoh gak park td ek.tq la kete myvi kaler grey.ngeh2 pehal lak pintu xleh bukak ni

fara: xleh bukak dri dlm ek kene bkukak dri lua..
haku: hurmpp??? ha'ahhh

smpi opis.. blarrr..bla..blaalalallaa da mkn

Tuesday, November 24, 2009

senin yg sedih

uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa mamm windu cfa....npe ni mam rse sdih sgt blk kje mam rse sunyi..papa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! cfa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! mne korng pegi hah tngglkn mam sorng... hkhuhuk np ehaku ni mroyan ke hape ni gile ke?tidak!!!!!!!!!!! laki haku kursus la..ank aku kt umh nenk die la... AKU!!!!!! aku kerja dok sorng kt umh tmnkn si ikan2 dlm blng ni...

sadis mcm in sadin dlm tin hukhukhuk seb bek de tenet(laki aku bawu pulngkn bodbnd) so dpt la haku betenet mlm td sat on ym lyan si 'mentot' kwn tenet yg haku knal dlu kbtln kje lak 1 bngunan skng ni..huh mcm xcye je tau... kwn saje.. no..no lbih.. coz mentot ni byk hingus.. uawahhhh(lau mntot bce n3 ni..nancos die bising) ahhahaah mntot ni klkr huu..tq mntot coz ko sudi lyn ym ngn aku time blk kje ilng ckit sdh haku smlm..nti haku bnje ko mkn donut ek..






nti aku uplod gmbr ek.. kat umh la haku lupe nk copy da

MORE RIB???

uwahhhhhhhh smpi gak makincik kat sane..katne??? kat morb lol huaaa..n3 lpas tu kn cntinue nihah..wei haku pegi gak nek lrt smpi ampng phtu cik fara jmput pegi ngn die nek kete.... ngong2222

otwy morib...(nk ke pjbt dlu amik ira n adik a.k.a din) adk bwk kete..haku fara dok blkng ira dpn.. huhu syok wo pjlnan kite org ke sane coz nek kete ber4..yg xbleh bla nye seme lhir tahun yg same 1986 tau.huh haku sorng je yg da kwen(gatei sgt mse tu) huhuh dlm pjlnan adik bwk laju si ira ni uat lwk die tkut upenye..bile adk brek je die angkt tngan mcm owng nek role koster tu.ahahakhakaha( ira sowy ek) aku ngn fara ngk sengeh2 je la... si fara la ngtuk tdo smpi xsdr nk smpi.... yg haku lak dok bjge lyan enset la pe lg... hu smpi kat area mne ntah adk bnti kt ptrnas aku trun bli kudap2 ckit..kbtln kete fara angin kurng da.. (aku xtau pam tyar kete,tyar besikel leh la)ckup angin kitorng then dpn ckit de psr mlm lak.. haku pun ckp la lau de kbab best ni lpar xmkn dri umh...adk pun bnti pe lg trun la ank dra+mak dra ke psar.. kitorng trun psar mcm artis tau org pndng je..hahaha(lmbai2 ala2 miss univrse) cewahhh pale hangguk ko ingt ko ni sape... cetttttt jln2 cri kebab jumpe la gak.. bleh than la sdp coz lpar kn...

Thursday, November 12, 2009

AKU TAKNAK PEGI!!!!!!!!!!!!!!!!!!



oik trnspot xde la mcm ne haku nk pegi...da la jmaat laki aku baru nk blk kerete die nk gune?xkan nk ulang kot dal pegi keje pahtu nk blk lg amik bagasi.. uitt xbleh woooo...pulak tu aku lak suh dtg pagi de ke patut?pe aku nk bikin sane? (mngse keadaan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)..lau aku xdtg pagi pun aku nk pegi mcm ne kul 3 tu..aku kne antr kete weiii xkn k numpng fara..die da fulll mls la nti nyushkn die.. npe la jadi?kn bgus lau xjadi.... uwah!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!..pepun tngu je la sok ek pegi ke x..hurmpp
p/s: kursus kat morib(3ptg,jumaat)

Tuesday, November 10, 2009

KeJaP

Suami : Lelaki kawin 3 baru lah sah

Isteri : Kenapa pula?

Suami : Cuba terjemahkan ke dalam Bahasa Inggeris, "satu"
is one, "dua" is two, "tiga" isteri (is three). Baru betul dan sah!.

Isteri : Tapi abang kena faham Bahasa Inggeris, terutama tentang
"singular" dan "plural"

Suami : Berkenaan apa tu?

Isteri : Satu tu "Singular"; dua atau lebih "Plural"

Suami : Contohnya?

Isteri : One car sebagai singular, two cars sebagai plural. Apa
bezanya?

Suami : Ohhh... tambah huruf "s" untuk yang plural

Isteri : Betul tu. Sama juga la untuk abang

Suami : Macam mana pula boleh sama?

Isteri : Satu isteri abang MAMPU, jika dua isteri dah jadi plural,
maka abang MAMPU'S', tambah "s" je,kan ?

Lepas daripada tu, si suami tidak pernah lagi berceritakan hasratnya
untuk berkahwin lagi.


Padan muka ko.. kikiki

_________________
~sila baca post saye dengan irama yang girang, ceria da positif, agar tak tersalah faham nanti.. hihihi~

kris dayanti


~*~COBALAH UNTUK SETIA~*~

Apalah mau mu kasih
Kau pilih diriku di dalam hidupmu
Nyatanya ku lihat kini
Tak bisa kau coba untuk setia

Sudah cukuplah sudah
Ku memberikan waktu
Kau selalu tak bisa
Mencoba untuk setia

Korus:
Yang selalu kuinginkan
Yang selalu ku nanti
Kau coba tuk mengerti
Apalah arti mencinta

Dan kau harus sadari
Bila ingin bersamamu
Jangan coba kau ingkari
Cobalah untuk setia

Ulang rangkap pertama

Bridge:
Masihkah aku diinginkan
Masihkah aku didambakan
Masih ada waktu untukku
Bersamamu akanku jalani hidup


~*~AKU WANITA BIASA~*~

Aku ini wanita biasa
Bisa sakit luka karena cinta
Dingin sepi kerap menyapa
Air mata jatuh lukisan raga

Kadang ku kuat setegar karang
Kadang ku rapuh lemah liar merana

[chorus1]
Maafkan aku bila hasratku keliru
Sulut gairah jiwamu
Ku yang dosakan cinta kekasih

Maafkan aku bila hasratku keliru
Sulut gairah jiwamu
Ku yang dosakan cinta kekasih hatiku

Kekasih hatiku maafkan aku
Aku wanita biasa

Dingin sepi kerap menyapa
Air mata jatuh lukisan raga

Kadang ku kuat setegar karang
Kadang ku rapuh lemah liar merana

[chorus2]
Maafkan aku bila hasratku keliru
Sulut gairah jiwamu
Ku yang dosakan cinta kekasih

Maafkan aku bila hasratku keliru
Sulut gairah jiwamu
Ku yang dosakan cinta kekasih
Hatiku… maafkan aku..



B.U.N.T.U


pale otak aku blur arini ntah fasal pe..smnjk kjdin smlm aku jd takut+BUNTU npe la boleh jd mcm tu.. xsngje aku..patutnye kne hormat aku wlpun aku mude n die tua n status dlm keluarga jauh (bau2 bcang nk ke mangis mcm tu la) die xpatut ckp mcm tu..gile da mroyan pun tngu la wkend die akan smpi dan bg kat ko habis habisan nye.. tapi nape aku lak tmpt ko curhkn n luahkan yg xsptutnya aku tau dan ngerti..weyyy insaf la..cube ko mngucp dlu n ingt org trsyg lagi2 si kecik yg nk mbsr... tu ok lg.. yg xbleh la nye siap ckp ''kota de 3" weyyy jgn cri psal..sian kt die btngkus lumus kerja.bkorbn tuk si kecik..ko plak membabi buta cari duit siang mlm..jauh dsudut hti ko ade niat upenye nk psang 1 lg.. subhanllh weyy byngkn die tu engko pe prsaan ko.. kace pecah klu bcmtum pun stil crack lg tau x.. xkesah la ko pki gam pepun still buruk..wlpun phit tuk die telan tp sbb ko die sngup(nk dpt payung emas la kan) huhuh pepun aku crmh die smlm wlpun aku bkn ustzah tp aku luahkn prsaan sorng wanita yg bglar I.S.T.E.R.I kpd si kecik n bkal pade kecik2 akan dtg... renung2kn dan slmt bfikr.huuu

Friday, November 6, 2009



hari ini...


baba a.k.a papa, mama, bby c'


sefamalie aku..


adik dpt duit raye... yea..yea...


peace 4raye...(tiqa,papa,c'fa.fiqa(twinz)

adehhh ptg ni borngnye..semem org da kua de yg pegi site de yg blk g smbhyg jumaat..hu de kua g slyng moll..huh aku dok opis ni sorng dok mengedit2 blog aku ni.. huhuh nk cite fasel pe pun aku xtau la..peyg tlints je la ek..huh aku nk atchh pic mse rye taun ni..hih xsmpt nk msukn aritu..hihi lihat la... ni 1st rye aku n fmly(de cucu lo) ank aku cucu 1st n cicit 1st.huhhuh meriah gaban gak la rye ngn khdirn org baru ni (bby aku)..aku pun mcm xcye yg aku skng da de fmly lngkp

Thursday, November 5, 2009

seharian aku

uit...''eh nape kamu pkai bju ni?" aku pusing ngk TA aku tegur da..tetbe je aku pun "nape lak?" "kan arini kite nk g site visit!!" "eh yeke?xtau pun" huhuh aku tau la smlm meet die suh g site vsit tp pekenemengene ngn aku ni lak?walhal aku xtlibt pun? hohoh prog 'JEJAK AMAL'..aku pun g la td kul 940.. ngeh sblm g aku mkn dlu ngn kengkwn aku... aku ngk lmbt lg..tetbe cik sha dtg dah ke? huh siap tgur jgn lame2 n borak2 tu.. yola.. aku pun mkn ngn gese weiiii

Tuesday, November 3, 2009

kelewatan

lame haku xedit blog ni.. aku xbpe reti lor.. byk sgt aku join.. hurmppp aku nk citer pe ek arini.. hah psal tnah runtuh kat rwang ke slyang.. perghh tension je aku da buget mse smpi awl arini lmbat lak... so kne la redah je(mcm nadia AF) hurmpp smpi je kat bukit tu dpn kete cine gile bwk kete da la lembabb nk mmpus mcm cput bab jerk.. hurmpp dan2 lak smpi lmpu jln merh.. ayoooo cine ni nk kne agknye... plak tu leh lak sengal pegi cross kiri hurmpp aku pe pe li pinnnnn pinnn horn lol... smpi la gak lmbt 8 lbih la

Tuesday, October 27, 2009


OPEN HOUSE PLB



HUHUH NILAH UMAH TEBUKE PLB(OPIS TAU BUKAN UMAH EK).MERIAH GILE WEY.. MCM2 MKNAN DE,DE YG BWK POTLUK HUH AKU BWK BUAH MNGIS N KUEH RYE CKIT. HUHUH MCM PESTA WEII DGN BUAH DURIANG NYE,RAMBUTANGNYE,, EXPCIOLY DE KAMBING BAKAR.!!!!!!!! PERGH TERANGKAT HBIS..

Thursday, August 20, 2009

3c.. ceria,cekap,cepat. hu yola.. ni la kump aku mse g kursus induksi kat de " palma ,k.selangor
cepat adik abg.... lalalalal blaa.. ceriakan kami huahauhaua
yeahh barisan2 peserta yg g kursus

sesunggut-senggugut=ngutnguttt

pagi yang gelap kini suda terng aku bini mu dan kau laki ku.. hahahhaahaha yola tu.. hurmpp hari ni laki aku antr aku g kje huh snang ckit ari ni xyah drive coz de drebar nye.. huhu aku membute spnjng pjlnan ini.. lembah da luirah ku lewati cewahh termimpi2 lak.. haha ku tdo dlm kete laki aku ckp pe ntah aku buat xdgr je pdhal dgr ahahhaha... aku bngun tetbe jam kul 7400 ceTTT!!!!!!!! xsmpi lg la.. aku pun ckp la " adeh papa cpt la lmbt la pnch nti ni" die pun "ala lmbt 5 mnit je nk smpi pun" aku pun huhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh k lo tdo blk.. hurmpp yeeyeyey da smpi pun asemen lmbt lo aku sorng je ke?hurmpp jln slmbe nek tnge pnch trus g kete.. aku kua mnum jup mkn woti caney.... g kdai rumpun woti xde so jln kaki la g kedey mamak tu.. mau mnum pe?oik aku blom duduk tnye nk mnum pe??hurmp tea tarik 1.milo tarik 1 wokey siap.. uittt woti caney ksosng garing potong2 2 ok... ok bork2 smpi da.. ngupngap ala pnggan beso woti kciki je.. hurmpp bismillah...

oppsss sblm smpi kdai aku msg kat ira.. "aku da smpi kua mnum ngn suami"ahhahahaahah "tetettet ira bls msg la.. dating ek??? huhuh

Monday, August 17, 2009

candidate

hola.wah lame x write blog ni.. hurmppp hye alll sht ke? hurmpp arini ari senin.. mm xtau nk tulis pe da.. aku buh gmbr spnjng aku offline ek.. hih ngk la rakan2 vs kenkawang



majlis perpisahan kak anne 16/06/2009

majlis penyampaian smpena aku dpt bby hihih.. mekasih PLB



meet/selebret bufday..(kak huda,kak miza,t.zamani,fara) happy bufday kwn2 ku.. smoge pnjg umo

3gadis yg cun melecun lg meletop...(hihihih kami same taun 86)hurmpp

ni la kek dorng hih mm nyummy2...(kak huda n ma yg bli kek ni...sape nk order bleh col trus 019XXXX hih)

TERIMA KASIH

tq pada mereke yg sudi bace belog FRSS ini.. maaf sekiranya ade ketelanjuran or segala artikel yg xberapa menarik..apepun ini adalah tulisan hati saye.. jadi tiada kene mngena dgn mana2 pihak..harap maklum..pada yg meluat or boring bolih lah klik butang (x) di ats..terima kasih yg sudi beri pendapat n mengcomment segala entry disini..thanks again*_*

New Year Giveaway Part 2 by KedaiGambarKami