Tuesday, December 28, 2010

berjaya!!!!!!!!!!!!

loc:dlm bili tito
jam:12.00mlm
mud: lom lg tito...

kali ni nk story about feeding.. hih alhmdllah da slmt habis bpntang....mud pun smakin ceria hihkhik..me berjaya buat stock shushu 4 my berry si shafwan. hihih tp xde la berjaya mcm ibu2 yg sentiase dilimpahi shushu yg byk..da smnggu dok ngepam susu tuk shaf 1hari ade la 4 ke 3 kali n slbihnye direct B la...hihihbyk gak ilmu n info yg me cari demi shaf tersyg..mybe mase time cfa dulu agak "budus" n kurng ambil prhtian n byk dgr pndpt yg kolot tentng bfeeding ni..tp xpe cfa dpt gak mnum susu me wlapun xlame hanye 2bln cmtu pahtu cmpur n byk bg susu tpung dri susu bdn...now da de pglmn yg lalu akan me cube sdye upye untuk bg yg terbaik tuk shaf...tQ pade ibu dhani coz dlm blog die de la serba sdkit tentng penyusuan ni n web susuibu.com,pnduan penyusuan n byk lg la...

sedikit aktivti dlm meneroka dunia penyusuan ni

bngun pagi-direct susu kat shaf smpi knyng
10pg-afta mnd direct susu lg tu pun xlame sbb die tido knyng susu pagi
11lebih sblm lnch-pump dpt la dlm 4oz cmtu alhmdllh ade gak
afta lnch rest jup pump lg dpt la 2-3oz cmtu pahtu direct susu kt shaf
5ptg-sblm /slpas mnd-direct susu smpi knyng n pump...
mlm fully melekat sblm me msuk tido pump dlm 3oz.. hihi itu la xtvt baru...lepas ni stat kje mungkin jdual akn sdkit berubah kot.. hope dpt la jd yg terbaik mcm ibu2 yg lain hihihihih if xdpt nk spnuhnye xpe la jnji da buat yg terbaik...

mud happy sgt sbb dpt pump susu byk..my MIL pun sokong siap ckp 'byknye susu na,pump byk2 simpn byk anak..susu tek tu elok..ank sht,slgi boleh bg..bagi je sok da xde sian kt anak kne mnum susu tpung' hihihi wah senyum lebar tu siap tunjuk kt MIL botoi yg penuh.. hihihihih tp me masih baru so xde la gune pump yg cngih2 tu..niat dhati nk bli bagai2 tp hubby ckp smntra ni gune yg ade dulu time cfa punye..bebekalkn manual pump(selese sbb leh kawal ekut suke tp pnt ckit la) n botoi susu yg ade...pahni nk bli plstik susu yg org dok gune skng ni senang je pkai terus buang n byk.. hihihi

Saturday, December 25, 2010

posto..posto..

im back..wahh mcm ko ni ade uat single album lak kn.. hikhik.. no..nop. k.. me shuke2 je al kebusanan ni.. hurmpp senarnye de lg 2ari nk lpas pntg ni.. lege rasenye..tp owang tua2 habaq yg ujung2 ni kne jage2 mcm2 boleh jadi.. nk prcye ke or x shaye xpsti la pepun shaye ekut almklum la mulut org lame (mak,nenek) ni ade masin n manisnye kan.. hihih alhmdllh spnjg tempoh bpntg ank ke2 ni senang n badan pun rase shat luke pun cpt baik xmcm yg 1st dulu...

hurmppp sblm ending N3 kali ni k tnye pd kwn n para belog yg sdng bace psal 'prncng keluarga' baik ke buruk jika ambilnye..pada yg de pnglmn boleh la shre kat shaye ye sbb masih was2 nk mkn ni.....

Thursday, December 9, 2010

cfa owhhh shifa



**ni mama klik2 mse tu mama ngk tv cfa ngat mama xnmpk..nk cuit2 adk


"aya ma ni ishhhh" (ala mama ni hishhh!!!!!!!) tu la jwb dak kecik sorng ni. hurmp cfa skng da mcm2 prgni die sejak ade adik ni tp mama xkesh sbb mama da jnji mama akn syg cfa same mcm cfa lahir dulu smpi skng n ksih syg mama xkn berubh wlaupun ade adk dah.. hih cume cfa je yg da lain ye la mungkin takut mama ilng prhtian tu yg buat mcm2 prngai kn.. hihihih mama xmrh la cume geram je tp nmpk klakar la noty2.. hih mucuk2 mama ni..



**teruja bile ngk adi da kua siap pegang pewot mama ckp"mama bby ek..ekk" mama pun ckp la tu adik da kua la hihih...

Monday, December 6, 2010

mood: masih lg dlm pantang
time: lunch+putra n putri tido

rehola..olallaoll.. hurmpp nk kate lame xupdte tu xde la kn..hari2 ngk blog tp bkn blog sndri la..blog kwn2 la..jenguk2 sat je..smntra ank2 tito ni..hari ni nk story fasal pe xpsti la..pe yg telintas di benak ni tu la yg saye type...

skng ni da nk ujung thun 2010 kn so harus la berdoa utuk akhir thun n awal thun..sok cuti awal muharam...hermp


Friday, November 26, 2010

salam..berpantang

salam too kwn2 n bloger yg sudi membce belog saye ini.. (skema ckit okeys..mud berpantang)now saye dah pun selamt bersalin pada 14 Nov 2010 yg lalu..hihihihi alhmdllh bby n mama sht cume bby de ckit kuning lo.. tu pun bile da blk umh bru kuning tu mai.. hurmppp so far okeys n makin surut.... xtau nk citer pe..

agak lame xhapdate blog dek kerana jge bby dlm pntng ni.. asal nk on tenet je bby nguwekkk nk shushu..kali ni bpntg ok ckit dri yg 1st dulu..scnd bby ni da pndai nyusu so senang la koje xperlu pam2..

muhammad shafwan adha


**bru kua labour room..dlm kul 4am cmtu

**tgh shushu kn bby...

**bru pas mnd pagi...

Thursday, November 11, 2010

39week

ushh mengah2 rasenye ni.. xcukup nafas dibuatnye..mungkin bby amik ckit mama nye oksigen kot. hihihi(mandai2 je ko ni) bile bernafas agak tercungap2 ckit tp xde la sesak sgt..pahtu perut ni rase mcm xsedap je.. mcm ade angin byk je rase..tp xpulak sbb bby gerak2 xtif... hurmppp

p/s: buat kwn saye sue meow yg da turun tanda nk bersalin tu semoge selamat semuanya..ini 1st bby die.. pglman itu yg akan membuatkn kite lebih terangsang menjadi seorag ibu..

Monday, November 8, 2010

LAME LAGI KE?????? part 2

negk ticker aku da 38week kn.. ekut due 20 ke 22hb ni.. tp ntah lewat ke awl ke aku xpasti sbbnye bile fkir2 n rase mcm lewat dri due pun ade..wisau lau lewat sbb aku xmo kene bsalin PAKSA (induce) org kate sakit.biarla sakit nk branak normal je..pech ketuban ke darah ke sakit mulas ke pinggang cmtu...hurmpp mase cfa dulu skit mulas ke pinggang cmtu leh tahan2+gelak lg.. hurmpp kali ni xpasti lak.. harap bsalin mngu ni xpun mngu dpn raye haji ok gak kn.. raye haji berkat ckit sempene raye korban kn so aku berkorban nyawa demi melahirkan si dia yg dtunggu selama kurng lebih 9bulan ni.. niyahahahahahahaah.. ya allah permudahkan urusan aku untuk melahirkan zuriat yg kedua ini.. semoge selamat semuanye.. ngk tarikg kat gmbo scan 20,21 hb cmtu.. hurmpp apepun menunggu dengan sabar ni...

bile mlm makin xselesa dah.. tdo sane xkene tdo cni xkene.. rase katil syok la rimas tido dlm bilik rase mcm teparap tp bile tdo kt depn bentang toto ke tilam ke lg la sakit lenguh badan pinggang bagai ni.. nk xnk kene lelap gak dlm bilik ats katil sbb snang nk bngun. hurmpp kencing jgn ckp la lau leh nk je aku pkai pampes cfa. hih boleh x?( nti cfa ckp ma yak!!!! mksudnye bewak haahuahuahua)....hurmpppppppp


tunggu ku tunggu
tiba saatnye kau kan lahirke dunia
dengan kudrat yg ade akan mama lakukan apa saja demi untuk dikau melihat dunia ini
semoge dikau sihat bile lahirnya nanti

tunggu ku tunggu
dikau penyeri dlm hidup mama dan papa serta peneman buat pasangan mu nurshifa antasha
gugur ke bumi setiap titisan mama salurkan untuk mu
demi membesarkn dikau..
semoga dengan kehadiran dikau kelak akan menceriakan lagi suasana dalam hidup mama,papa n kakak cfa...

sayang ank mama....bby berry ku...

LAME LAGI KE??????



Pada minggu ke-38, puan tentu akan dapat merasa keadaan pundi kencing yang sedikit tertekan dan ini akan menyebabkan kita kerap mahu membuang air kencing.

Puan seterusnya akan memasuki minggu ke-39, saat hampir bersalin minggu kedua terakhir sebelum bersalin. Perut kita sudah begitu besar dan berat. Buat masa ini kita perlu fokuskan fikiran kepada perkara-perkara positif dan bayangkan pemandangan indah. Kita perlu pastikan segala persediaan untuk melahirkan telah siap dikemas dan diletakkan di tempat yang muda diambil.

skang da masuk 38 minggu.. saye masih bekerja n kerja....cume agak terhad cikit la pergerakan tu.. hurmpp pagi ni pergi kerje sendiri coz en.hubby de meeting katenye.. so xdapek la die nk hantar. hurmpp alhmdllh drve ok lg.. cume cepat penat. hihihih

pagi td buat sekian kalinye nk hujung tahun ni saye turun perhimpunan pagi..so far ok xde rase nk pitam mcm sblom ni yg saye alami..gara2 nk pitam bulan2 yg lalu terus xturun perhimpunan sbb xlrat nk bediri lame gtu kn...

afta phmpunan td de anaucmen(betul ke eje ni erghhh) mkn so kami semua g la kntin setibenye kami beratur smbil terpingga2 sbb xde mkann hidang mcm sblm ni ats meje..pelik bintikn mak ajaib kn so konpius jup la eh ni amik kene bayar ke memng prosedur baru amik je ape2 mkanan yg ade n terus ngap bla...so aku ni xkesahlan sbbnye da stndby RM10 hinggit ni hah.. hih kak su n ira aku da gtau yg aku byarkn...xkesah la maik je aku byr de duit ni kan.. so amik la mcm biase.. elok je beratur nk byr de la org admin kate maik mknan yg harge RM4 hinggit +minum lebih sendiri tnggung..(erhhh yeke ni) aku xkesh lau kne byr skali pun sbb ngk muke mkcik kntin da ketat mcm sua jeans aku kt umh(pregnant mane legh pakai da!!)..so bile tnye je mkcik kntin tu die ket xperlu bayr.. pe lg oder teh o pnas dpt terus naik ats la....

tghri ni mkn aiskrim nan roti+megi kari tu je.. mm nk blk mkn pe plak mlm kang ek...

Thursday, November 4, 2010

mud: happy ('L')
pukul berapa:12.56pm
dok mane: depan meje hadap pc

owhhh yeah.. mud hepy sbb dpt cri lagu yg saye suke. hih anda dgr tidak.. dgr atau tidak?dgr..dgr..dgr kn.. hik.. "what korng akte memekak n bising!!!!!!!!!!xpe korng leh slow kn n mute korng nye sound je. hikhik.maaf ya"

td pagi saye mkn nasi lemak+kuih lepat pisang+karipap sadin+air milo panas..sedp je kn.. phtu xlame tu kwn2 potong buah mangga sedp besar+kedondong+jambu mabeles...(pistt betul ke mkn jambu ni leh bykn air uwahahahah kwn saye ckp bg pasangn yg da kwen elok..tp xtau la fakta ke auta..mau tau try la ek..)

skng mase tu melelapkan mate..bby berry da gerak2 ni nk suh lunch n rest. hihihihih

Wednesday, November 3, 2010

RATU HATIKU..

"ibu...ibu.. engkaulah ratu hatiku...bila ku berduka..engkau hiburkan selalu...ibu..ibu...engkaulah ratu hatiku...tima kasih ibu"..

bile dgr ikln lagu ni kua mesti cfa bediri hadap mama n terus goyang bdan kekiri n kanan..kdang2 mama nyanyikn tuk cfa bile pas mnd...hih tp mama nyanyi mama tukar 'ibu' kpd 'mama'..syoknye bile nyanyi pas cfa mnd mesti mama dpt kiss. hhih shuke2.. mmuah.. mama syg cfa..walaupun xlame lg cfa nk dpt adik,kasih syg mama n papa xpernah lari kurng k..same macam cfa lahir dulu hingga besr skarang n sampi adik keluar. hihi mama akan beri sama rata semuanya....mungkin bile adik lahir nti lebih prhatin mama kne tumpukn pada adk sbb die bby lg..tp jgn wisau papa,atok,nenek,acu,alang,angh,uki semua sygkn cfa...hihihihi luv u syg...

Monday, November 1, 2010

1November2010

wahhh sekejup nye nk ujung2 sipi tahun ni kan.2,, arini mud saye berubah ke mendung kjup pagi td sbb ade pompuan bermulut puaka yg kurng diajar oleh fmly ke sang suami ke saye xpasti la kan...dasar kurang diajar n didik kot minah tu.. stdy kolej je konon glamour la kn.. ntah2 stdy sbb dpt msuk bandar n sah2 jd ayam kg masur bandar.. hambek kot kenen setepek...........

wat da hal lo aku ni mrh2 kn. sian bby berry dlm pewot ni...sory ye bby syg mama bukng sngje pun nk bermudy..ekutkan pagi ni mama pegi keje dengan mud ceria..tp smpi je opis mama cuci mate sat ngk tenet.bile on9 je ngk ade manusia mcm tu cmnt kat paklang nye gmbr..mrh la mama kn.. pepun jgn wisau k mama da ok.... sory sgt.. mmuah.. semoge bby berry sht didalm n xtif mcm biase okeys... hikik

arini 1/11/2010..mase berlalu begitu pantas meningglkn hari,masa...sok 2/11/2010 aku g c/up 37minggu.. wahhh makin sarat pewot.. ingtkn da slmt bslin wkned lepas ke tp dok pun..alhmlldh tuhan beri aku mase tok aku menghiaskan diri ini dengan ilmu2 yg patut aku pelajari bile nk bsalin nti.. semoge dipermudahlkan (eh ade lg ke? ingt da besalin) yeahh aku masih bkerja n kua mcm biase..sakit xsmpi lg cmne nk bsalin kn.. so tunggu saja la..dimnggu ke 38,39,40.. yeahhhh klu la diberi peluang tuk aku bersalin raya haji ni pun k gak kn.. berkat tu.. berkorban nyawa demi melahirkan ank tercinte didalm ni.. hikhik.. amin..

Friday, October 29, 2010

letihnye aku rase..dlm minggu ni terase sangat lenguh2 bdan,lesu a.k.a lemau (mcm biskut masuk angin lak ek) hari ni je da terasa sengal2 bdn sejak awal pagi lg...mungkinkah aku akn bersalin dlm minggu ni? or minggu dpn?minggu dpn? n minggu seterusnya?owhh "tuhan kau permudahkan lah urusan ku ini..amin.." adehh nape la ni bahu rase sengal2 je..bile hadap fail dpn mate ni terase pning n pusing2 la..padahal da mkn nasi pun..ubt pun da mkn da...wisau...wisau je aku ni..klu bsalin minggu ni alhmdllh..percepatkan urusan untuk ku melahirkan zuriat ini..kerna aku xsabar melihatnye lahir ke dunia hidup di alm nyata bersama2 mama(aku),papa n kakak cfa..mesti kegembiraan terpancar kerna org baru akn muncul dalam hidup kami ber3...indahnye saat2 dinantikn...


(ni lau xclap dlm 32minggu cmtu scan saje2..alhmdllh sehat)..**xbepeluang nk scan 3D/4D...jnji leh nmpk..hihih

Thursday, October 28, 2010

mY GirlFriend is A GuMiHo


moning...ceria2 kn dirimu selalu okey..walaupun dirimu xseceria pagi ni. ngeh...smlm letih sgt rasenye then mlm tdo lene2 ayam je..mungkin nk ujung bsalin2 ni kn.. tp xkesah la jnji dapat lelap..hih oyeahhh mlm td dlm kul 7.45 ke 8.00mlm ngk drama korea.. uwahh citer die memng best..bile ngk boleh berangan n tersengeh2.. mcm kite je yg blakon hikhik..(verangan je la kn) tajuk citer tu my girlfriend is a gumiho...angkat angan sape penah ngk drama ni.. hihih best kn2.. okey cter ni aku ngk kat channel astro 393 S ONE HD..sape gune piring hitam (astro beyond) dpt la channel ni.. tp semntara je coz nk promte. hihihih channel tu seme citer korea n mcm2 la.. ade vdeo muzik n bagai2 best la jugak.. hihih so sape pkai piring biase(bukn piring cawan yerk) mungkin xde kot channel tu.. (xpsti lak sile lihat sndri ye..klu mau tukar ke beyond la)

citer die mengisahkan musang sakti yg hidup selama 500tahun dtg ke dunia manusia n impian die nk jd manusia (die ade ekor cntik tau) n bercinta mcm manusia normal walapun die terpaksa harungi pelbagai dugaan. hihih.. nk tahu lebih lnjut korng tonton sendiri la.. lau xde channel tu korng boleh downlod citer tu.. hihihi hero n herowin die pun shomel n hensom. uwahh mamacfa suke la...



MY GIRLFREND IS A GUMIHO
(PROMOTE CKIT CITER NI EK..CEPAT2 DOWNLOD)



Wednesday, October 27, 2010

nikmatnye kuah ni.....uik mkn ape hah ko tu.. owhh aku sedang mkn kue tiaw kungfu la.. . hih nk uplog gmbr xleh la sbb kabur dek kerna asap kuah ni membuak2.. soo ber wap la... juz bygkn je la ek.. smbil mkn tu kenen hayak ckit ala2 berkungfu.. hihihi

Tuesday, October 26, 2010

kegatalan

hurmp....y tajuk kali ni kegatalan?? hurmpp wokey cheq nk habaq ckit ni..skang ni cheq da masuk 36 minggu. yeahh ade lg 4 minggu cmtu kn nk bersalin.. so probnye kat cni..sejak bermenjak ni bdan ni terase gatal2 n miyang la.. pehal ek.. alahan ke? hurmppnk kate baju xbasuh ishhhh tipu la kn hari2 basuh baju woo siap bowh DOWNY lg kasi harum la kn n senang dgosok..so bile da gatal harusla nk menggaru je kan..bile da garu rase sonok la kn nk garu n fill die tu leh lene. hakahakhaahkah pe ke pelik je koje ni... so nk xnk bile nk tdo mlm kene g toilet simbah air panas(bukn air masak tau tp air hujan shower tu gune yg panas hokey)simbah kat kaki n lengan bagi hilang tp sblm tu kene sabun la dulu kasi bakteria n kuman hilang..alahai..alahai.. ni smbil type ni caye x saye ngh garu lengan n siku sbb gatal la..

tang pewot ni gatal gak rasenye tp seb bek xberbekas n merekah..hikhik nk bgtau pweot ko tu cntik la kn.. hihihihi betul la pewot xde keresh mark a.k.a merekah/parut sbb pregnt ye.. hi(maaf la nk eje xreti la paham sndri la ek..) tp tu la gatal la... adoiiii

Wednesday, October 13, 2010

34 minggu

salam.. oyeahhh dah masuk 34 minggu.. dok menghintung hari.. tunggu mase nk meletop je.. adakah saye akng bslin pada minggu 36 atau cukup bulan/mase/minggu iaitu 40minggu.........hurmpp mase bslin cfa tu awal 2hari dari tarikh due nye.. kali ni xpsti la kan...tp bile mak2/makcik2/org tua ngk pewot saye die akte bslin awal ni.. bby pun da cntik kat bwh..elok kat pintu ni hah.. ngeh..pahtu bile scan n chekup pun doc ckp kedudukn bby dah ok.. n u akan bslin awal dri tarikh jngkaan tu.. so aku nye due date bln11 ni dlm 20 ke 22hb cmtu.. tp aku rase xsmpi kot mungkin dlm ujung2 buln ni or awal bln 10.. sbbnye terase2 nk kua je.. ngeh..pepun aku berdoa semoge dipermudahkan urusan tuk aku bslin nti.. biarla kene masa n tempatnye nti...

** to my bby berry mama ni.. mama doakan kamu sihat didalam n sihat bile lahir nanti.. sabarlah menunggu mase tuk kamu lahir nti okey...mama harap kite b2 selamat... mama sygkn kamu n xsbr gak nk jumpe kamu kat alam nyata ini..sehingga kini kite hanye berbual2 di didalam..sayang kamu.. mmuah..

Minggu ke-34, kedudukan bayi pada ketika ini telah betul-betul berada pada pintu rahim. Panjang bayi kira-kira 40.5 cm. Sekarang bayi puan telah terbentuk dengan sempurna dan badannya juga sudah seimbang. Masa ini lemak semakin terkumpul dengan pesatnya di bawah kulit bayi. Jadi bayi kelihatan agak tembam.

**sekarang ni bby gerak xtif sgt smpi xlarat mama nk drive.. kdang2 tu bile dok saje mesti tetonjol2 pewot mama ni.. xmo nakal2 kat dlm tau.. anak mama bdk baik harus dgr kata mama,baba n kakak cfa okeyy...bile bby mengeras pinggang mam ni tegang mcm nk tersiat je kulit ni...ngeh2..

Tuesday, October 5, 2010

33week

Minggu ke-33, bayi kita telah memiliki rupa parasnya yang tersendiri. Rupa inilah nanti yang bakal puan lihat apabila dia lahir kelak. Malah, bayi kita juga sudah boleh membezakan antara terang dengan gelap. Sebagai ibu, inilah masanya puan perlu mendapatkan seberapa bayak rehat yang boleh. Cubalah berbaring sebentar pada waktu tengahari kerana puan mungkin penat ekoran membawa perut yang membesar.

Wednesday, September 29, 2010

Gelap



weyy nape gelap belog kamu nih hah!...erghhh gelap ke belog saye ni??? hurmpp maaf la saje je bergelap..asyik terang bederang je skali skli dterngi cahaya gmbar gambor ku ini bersama salji.. hikhikhik gile ke ape ni.. meroyan sat ke?? fuhh no..no...ini mood ibu mengandung ye yg sedang masuk 32minggu ini..mood berubah2 gune lah libresse tp mslahnye saye xleh gune libresse sbb sye pregy woman..klu pantyliner tu mungkin ye.ngeh....xde pe yg nk dstorykn petng ni.. sbb terasa agak blur la.. td nyenyak kjup je phtu terus bngun seperti tdo lg rasenye.. ngeh... wat ever wokey.. its my...hurmppp nk kucil bentar la...

stop it la.. boss pompuan aku ni beciter kuat sgt kt sblh.. sejak ngdung msuk 8bln ni aku xleh dgr bunyi n sore yg sumbang n bingit la...tension dbuatnye..nk ckp ngn mereke pun kne cover2 nti ade yg keck hati lak..tp mslhnye mereke ni xfham pulak kt keadaan sekeliling..hormat ckit la kite same2 dok dlm opis so kne fkir kn org seliling yg suke ke tidak yg bunyi2an sumbang mambang itu.. ishhhhhhhhhhhhhhhhhhh nk xnk kne ckp" alop leh x slow skit lagu tu"

Monday, September 20, 2010

working dayz

yeahh selamta hari raye.. arini kembali bersua sekian lame bercuti kite beraya.. hihihihih nkhapdate ckit cerita fasal raye thun ni.. yg agk kurng meriah sbb xramai yg pulng.. hihih mari layan ckit gmbr kami yg simple dihari raye..
ni kami di pagi raya.. afta papa blk dri msjid terus mam sat n bgmbr.. tp kami xdan nk amik potret sefmly coz xcukup ahli fmly n ade yg xsiap lg mnd.. pelik xke pelik gak thun ni.. agk kurng meriah.. huhu tp xksg la sbb kami be3 dpt beraya n pkai sedondon gtu.. ni tema thun lpas..papa ckp thun ni kite alal cart je sbb mama xleh nk gla mor lgpun pewot besha kain xmuat so decde simple wokey.. insyllh thun dpn kami akan meriahkn lg hahah sbb thun dpn insyllh kami be4.hihh

otway blk kedah.. kami blk afta sahur..ni cfa xmnd lg dlm kete die tdo je.. sian ank mama hihihih,bngun sat nk shushu
ni afta mnum shushu n mkn koko krnch lapar la tu.. sian2.. smpi kg dlm kul 11lbih cmtu terus mndkn cfa...tghri kn...

di pagi raya..afta mama mndkn cfa,papa tlg pkaikn baju raye.. hih comelje shuke mama ngk sbb 1st time pkai bju kurung..mule2 pkaikn kain terus ckp 'nanak kak' cfa suh tngal kain mungkin xbiase kn.. hihi mama pkaikn gak hih nakal la
ni die da shantek wangi2...mama bg mam dulu sbb nti cfa tngu papa blk smbyg raye lame plak.. mama bg nasi impit,phtu cfa nk mkn kuih raue pun mama bg.. hh

gurau senda ceria pagi syawal nan mulia..mengeratkan hubungan diantara anak n bapak. hihih.. i loike

kami di pagi syawal nan mulia.. ni picca mama suh cik pidah amik kn tp cfa dok pndang tmpt lain. hhi tp mama mntk cik pidah amik lg skli. hihihi ni kire cndid la:)

ngk skli mcm cfa nk cekik adam je tp bukan lorh.. cfa nk peluk adam n syg die tp adm xmo.. adm xsuke gurl la die suke kwn ngn boy je. hihihi ni dok ats moto abg kodh. hih pewot mamam je nmpk kedpn bby kt dlm pun nk gak intprame..

da besha upenye ank mama ni.. hih xlame lg jd kakak. hhihi ni dok terkenangkn tok nek kat s.alm ye...snok gak bile da kwen ni beraya ngn insan tersyng...

mase untuk kunjung mengunjung.. da pndai jln x mo dipegang hih smpi butang bju pun xsngkut.. agk pnas ckit almklum la pnas pg so tutup pale lor.. kelihatan mama memboyot di belkng with abg kodh n mak teh.. cik pidah n papa kat dpn...yg lain xblk lg.. tu psal xbape meriah.. tp kami tetap kunjung

inilah barisan kite.. lalalal hahah mcm bkwad je ank mama ni. nge.h mari kite menuju umh tok sdre kite

toleh ckit.. umh sblh xde org la.. hihih

ni je la story yg saye updte arini..tu pun da habukk ckit.. raye nk hbis pun

Monday, September 6, 2010

++SALAM AIDILFITRI++

SALAM AIDILFITRI KHAS BUAT SEMUA PARA BLOGGER YG MENJENGEH BELOG SAYE INI..SAYA(MAMACFA) INGIN MENYUSUN 10 JARI MEMOHON AMPUN DAN MAAF SEKIRANYE ADE TERKASAR AYAT N TERSINGGUNGKAN MANA2 PIHAK SELAMA BEBELOG INI.. SEMOGA SYAWAL YG BAKAL TIBA INI MEMBERI SERIBU RAHMAT KEPADA KITA SEMUA UMAT ISLAM... MINAL'AIDILWALFAIZIN DARI KAMI SEKELUARGA



kepada mereka yang ingin pulang ke kampung halaman tu,pastikan rumah ditinggalkan dalam keadaan selamat,kereta jgn lupe servis..berhati2 dijalan raya.....SELAMAT HARI RAYA.........

Thursday, September 2, 2010

=CERITA LEPAS=

segarkan waktu bersahur/berbuka anda dengan tea lipton yg terbaru...apple flava tu best je hirup bile panas sbb aroma die tu ...yg vanilla tu k la manis die tp kene buh shuhu...dapatkan dipasar raye terdekat anda e...


buka puasa kat 'SERI PACIFIC,KL' WITH KAK SUE,EIRA&TUNANG,KAK EJA FMLY
YG NI XDE BYK GMBR MENU SBB SYOK MKN BUFFET SMPI XHENGAT LA.. TP SMPAT SNAP GMBR KAMI2 AJE..

EIRA N EN TUNANGAN DIE..ABAIKAN MEJA YG BERSEPAH ITU...(HAHHA LAU KO BACE NI POST GELAK CKIT JE TAU)

KAK EJA FAMLY..EN HUSBND DIE G AMIK MKNAN LAU XCLAP AKU.. SI KAKAK BKN MEN SHUKE LG NGN STOBERI+MASHMALOW COKLAT TU.. DIE MKN BERCUCUK2 TU.. HHHHI

NI EN.NUSBEN SHAYE YE.. SAYE FOLLOW DIE SMBIL DUKUNG CIK CFA...NK AMIK MKNAN NK TIME NI MCM LA KITORNG MKN..
CIK CFA MKN SATEY AYAM.. UWAH KAN MAIN LG SUKE DIE.. SMPI DA HBIS DAGING PUN DIE NGAP GAK..KESUDAHNYE MAMA KENE CUNGKIL ISI AYAM KAT CELAH GG CFA SBB GG DIE JRANG KAT BWH HIHIK( BLK UMH GOSOK GG)


buka puasa kat 'DELIFRANCE'

HARUS DI RESERVER DOLU YE NTI PENUH DA XLEH NK BERBUKA...

MENU 4 CIK CFA..DIE DAH NGAP DOLU(LOM MASUK WAKTU LG..SIAN ANK MAMA HIKHIK)

INI PAPA PUNYE APE NTAH NME DIE..LUPE LA.. SEDP LA GAK..

YG NI SHAYE PUNYE.. LAU G DELI NI SAHYE SUKE ORDER LASAGNIA DIE JE...(BEEF LASAGNIA)

N NI KAMI KONGSI BER3+1 HIKHIK MUSHROOM SOUP.. NYUMMY.. PAPA SUKE!!!


LEMON JUICE.. PAPA YG ORDER.. DIE KATE BILE MNU RASE MCM 'BIRU' aku pun pelik gak bile aku rase ye la rase mcm biru.. lau nk tau g la rase ek.. hihihi
hoik.. arini agk kemalasan la... mls je rasenye seb bek koje xde sgt. hikhik(dasar ko mkn gaji buta)hihih no..no... okey wa xde kje nih....wa mkn gaji halal u ols...pagi ni saya agk ke-ngantok-kan..xtau fasal pe.. td drve nk g keje pun leh ter-sengok-sengok..yg kete saga baru dpn aku tu asyik berek memanjang je.. aduhai.. da la nk bwk line kanan cmtu bek ko dok line kiri ke tengh ke.... hangin je aku rase phtu bukn nye ekut jln yg betul da tau nk masuk susur kiri siap2 la kekiri ni x.. da nk smpi bru nk lunsur kekiri n signal lembab....menci aku ngk ko n kete ko...uwekkk mabuk aku bwk kete pagi ni.. tp masih lg berpuasa wokey......

  • smlm punye citer...
smlm blk keje en.hubby beli lauk je die nk msk lauk ketam aku ckp lau tungu aku xdan rasenye.. lau nk msk sndri la... hikhik.. so die kate cmtu bli lauk siap je la blk msk nasi untk sekian kalinye ni.. slalu beli ringan2 je cam kueh,mutbak cmtu.. kali ni beli lauk.. seb bek lauk die sedp n cukup rase..so blk berbuka mkn nsi panas2 memng di-impi-impikan oleh aku ni...

  • alamak gas habis
wooo gas kami sudah kehabisan last en.hubby goreng telor smlm n pnaskn lauk gulai die...so sahur td hanya mkn koko krunc n susu anmum saje..en.hubby mnum teh tarik BOH. hihihihih tu saje da...

notakaki musyuk: nk uplod gmbr kt cni.. ngh dok cuci2 mate bentar mencari smbil pkir N3 pasni..

Monday, August 30, 2010

++SAMPUL DUIT RAYA++

now mud tengah mendatang ni nk post mcm2 story..kebetulan trndfer gmbr td.. tQ iera bg pinjam cable kamu.. hihihihihih now psal sampul duit raye.. eeeeee duit raye lom isi lg tau.. nk kne salam cium tngn saye bawu leh dapt hikhik.. okey hari tu saye ade terbace belog DELICIOUS CUPPIES hikhikk suke ngk belog die sbb kek die best2 n sedp2 walapun xberkesempatn nk order sbb bru pasan belog tu mase bln pose.. so pe lag add la kn.. tup2 ade promosi smpul duit raye percuma.. maaf lah saye lupe nk war2kn kat kwn..sbb xtepikir. hihih so hari jumaat yg lepas encik posmen hntar kat umh saye.. shantek n shomel sampul die... tQ sgt....lepas ni saye akan order kek devil die yg mabeles. gtuuu meh lihat....



pada hari yg sama gak encik posmen smpikan anmum club punye risalah sama mamil mama gold club.. saye join 2 club sekali ko... mse pregnt cfa mnum susu mamil mama..now pregnat scnd ni try anmum pulak.. okey la rase die..xrugi join club dorng mcm2 benefit kite dapt... shuke2 tQ...


TERIMA KASIH

tq pada mereke yg sudi bace belog FRSS ini.. maaf sekiranya ade ketelanjuran or segala artikel yg xberapa menarik..apepun ini adalah tulisan hati saye.. jadi tiada kene mngena dgn mana2 pihak..harap maklum..pada yg meluat or boring bolih lah klik butang (x) di ats..terima kasih yg sudi beri pendapat n mengcomment segala entry disini..thanks again*_*

New Year Giveaway Part 2 by KedaiGambarKami