Wednesday, April 4, 2012

P.I.N.D.A.H

salam reades yg sudi jengah belog aku nih... wowow lame xlame gak la aku xhapdate belog ni..ni hapdate tp malas plak.. ni mud dah dtg cpt2 type la.. lau x malas dtg nti....sawang la jadinye... ceh2..ceh.. mcm umah plak ye...ni nk story pasal aku pindah aritu....kn de gtau aku nk pindah kn.... now kami da xtinggl lg dlm kuartes kem...kami dok menyewa skng ni kat s.alm.. jadi ln kn sewa pun boleh2 la...kapasiti umh pun boleh la muatkn kami 4branak walaupun xbesar mcm kuartes sblm ni yg boleh main lari2 n sorok2.. umh skng ni  lari pun mcm bjalan je.. main sorok2 pun bleh nmpk.. hhihi bleh plak cmtu.. tp xpe kami happy juga bile dok dlm rumh tu... hihihih now da 2mnggu aku dok umh tu... alhmdllh ok.. dpaur pun kembali berasap......mesin basuh pun mule bergerak.....hihihihihhih

pngalamn pindah ni 1stime bg aku.... penat tu huh toksah ckp la... org xpenah pindah so nk kemas mane 1 la agkanye kn.... kang mule tang dapur.. xbleh plak nk msk ringan2,, lau mule bilik nti nk tdo cmne... kan... so time tu aku terpksa tunggu en somi blk n arrnge nk pack mane dulu.. hihh alhmldlh bejln lncar dgn bantuan askr kcik kami.. hih sape lg lau bukn cfa n afan.. hih dorng pun sbuk gak....

PART 3

barang da siap nk loading dlm truck... hhi tibi pun masuk kotak balik... baju dlm bakul..plstik itam tu pun baju... dm tu ade bakul gak... takut baju kotor n habuk.. masuk dlm bakul n buh dlm plastik itam... hahha langsir n tibi demok tu last sbb nye tibi tu nk antr repair.. hihihi
 kotak2 susun siap2 ikut katgori okey.. siap label lg n wrap baik punye....

 kotak....dan kotak.. nmpk itu kotak tapperewer.... laki aku hambek kat tesco..kbtln lalu beli brg org buang tepi tu.. terus hambek.. kotak baru elok lg ok.. xde kemek n basah2...

 keadaan dlm umah... huarghh sgt sedih hokeyyy

  kat lua pun ade....

 taraaaaaa da kosong.... n cerah je umah... continue nti



P.I.N.D.A.H

 PART 1
yeah.... mud berpindaha ritu.... see my umh bersepah.....sila abaikn tempat penyimpanan barang itu.. sudah upe kedai runcit pak mat plak... ada shushu,minyak n mcm2 la... segala tapauware...kihjkih.. nyway ni.. mase mud berpindah aritu kemas ckit2 n packing selow...yg rase xgune tu aku ade yg buang n ade aku sedekahkn kt orang... bile da byk brg nk kemas/punggah ni jd satu hal plak dah.. ..
bukn aku ngn somi je kemas.. anak2 aku pun sama dok tlg ngemas bagai... kehkeh.... meh layann


 ini stor brg2..stok makanan n segala hadiah mak nenek atok bagi mase kawen..see yg bwh berkotak2 itu..bukn kosong.. tp berisi lg.. pakai sekali n simpn blk... hih kotak tu xbleh buang..even nk pindah snang kn susu elok n kemas bile pindah... tp byk plak kotak.. time ni tgh punggah tu yg bersepah

 ini tapau ware n segala bekas aku turunkn dri stor level atas...smpi je bwh hbis ank aku pungah2.. haishhh

 kitcen kabin ni pun dalam2 die ade isi mcm2...time ni xkemas area cni lg coz.. nk msk nti xbleh plak brg2 xdekn...so kmas sparuh dulu... nmpk x loyang tecik tu(",) dalm tu ade bread puding aku baked smlmnye.. aku kuakn dri peti ais nk mkn.. hihih
ni kat depan bersepah ngn mainan bdk2 tu... mama n papa kat dapur dorng plak dok kemas kt depan...kemas nk pindah ni amik masa 2mnggu cmtu... packng siap....nape smpi 2 mnggu sbbnye nk tungu encik somi aku pulng baru aku bleh buat keje2 ni...xmampu aku nk buat oiii... so wkned la kami buat.... haishhh

PART 2

 hari seterusnya.....sian ank2 mama layan ipad celah2 kotak... mainan byk mama da packing.. huh sory ye syg....ce negok cfa alaskn ipad tu ngn kotak.. hah pndai die tarik kotak tu.. duduk pun atas kotak.... umah da penuh kotak.... sbr je la..
 papa kt lua settel rak kasut n bagai2....nmpk x kotak2 yg tersusun di kiri n kanan pintu itu... owhhhhhoo bantal merah besr itu aku buang dah sbb dlm die da xelok....so buang aja.. sbbnye de lg 2 yg elok ...
 yeahhh mama n afan... mama kuakn cedok tanah tu bg afan main.. sian die main kotak ketok2.. hihi
mama n kakak cfa.. ahah muke kepenatan kemas.. rambut ank pun serabai dah x terurus.. hhuhuhuhu

TERIMA KASIH

tq pada mereke yg sudi bace belog FRSS ini.. maaf sekiranya ade ketelanjuran or segala artikel yg xberapa menarik..apepun ini adalah tulisan hati saye.. jadi tiada kene mngena dgn mana2 pihak..harap maklum..pada yg meluat or boring bolih lah klik butang (x) di ats..terima kasih yg sudi beri pendapat n mengcomment segala entry disini..thanks again*_*

New Year Giveaway Part 2 by KedaiGambarKami