Thursday, April 28, 2011

+++

peatang ni aku terus balik s.alam sbb nk amik cfa sok die nk k chekup (ubt cacing +timbang)..last timbg die ade la kat 15kg ..berat beras.. fuhhh patah riuk rulag mama nk dukung cfa la...papa xpe la die besar n kuat.....hihi afwan lak last timbng aritu 7.5kg.. alhmdllh afwan cepat n laju dri cfa..now da leh niarap start 3bln aritu skang ni da leh uat pondok,nk merangkak +duduk.. erghh cepatnye...tp xleh nk nafikn ..ank2 zaman skang ni bijak n laju jerk....hai anak2.....


Miss u 'cfa'
Luv u 'afwan'









+++


demam kura2 lelabah



bdan aku da serem sejuk2 ni.. hurmpp mlm td de kua ngn nissa a.k.a jiran umh ats akun tuh.. somi die pun xde g exam so xblk lorh.... hi kitorng kua g mkn k-efci pahtu odwy nk blk leh lak citer bab serem2 bulu roma ni.. hihii pg td da terse len mcm jerk... insyllh xde ape la..

___________________________________________________________

ketumbit



info ni da pnh aku post kn sblm ni....kali ni terkene lg dahhh erghhh


___________________________________________________________

selsema




Selsema merupakan jangkitan salur pernafasan atas, yang memberi kesan terhadap salur-salur hidung dan kerongkong yang disebabkan oleh virus. Terdapat lebih dari 200 virus selsema. Jenis-jenis virus mungkin berbeza pada setiap musim. Antibiotik tidak akan menghapuskan virus-virus. Jangkitan-jangkitan itu akan hilang dengan sendirinya, kecuali jika terjadi jangkitan sekunder. Antibiotik mungkin dan hanya diperlukan apabila terdapat jangkitan sekunder. Selsema boleh tersebar dengan mudah apabila seseorang itu bercakap, membatuk atau bersin atau dengan sentuhan langsung. Kanak-kanak dengan kerintangan penyakit yang rendah berbanding dewasa mendapat selsema dengan lebih kerap, misalannya 6-12 kali dalam setahun, manakala dewasa, mendapat selsema sebanyak 2 kali dalam setahun.
_______❤❤❤❤❤❤______

selsema vs soluble

mud: ngantok+selsema+sakit mata a.k.a ketumbit
time :8.54am
loc: dpn meje aku mcm biase

alhdllh kamis juga hari ini..erghh why hepy lol???? hikhik segan lak mokcik nk habaq...lagu ni la no....pokcik a.k.a somi mokcik nk balik esok... hahahhaah suke la tu suke la tu.. tp lewat la...mlm or tgh mlm kang bawu sampai...xkesah la kn...jnji pokcik blk yerk...mokcik n anak2 windu dah ni 1week xjumpe kn.... hahahah what??????????? mak ke ank yg rindu ni?????????????? der lu ni jgn la pikir merepek2...wa n anak2 rindu la beb..rindu nk gurau senda pahtu rindu nk mkn same tdo samer.... chup..chup... hahah ini lg satu hal lu jgn nk pikir negatip lak yerk.... kami sekeluarga tido sebilik yerk... mama,afwan,cfa n papa ini adalh susunan heraraki aku yerk.. jd jgn kate leh je nk menjalar.. hahahahah owhh nonoononononononononon.....bunag semua andainan anda itu yerk... shuttttt shyhhhhhh.... hahhaha

pagi ni aku tgh selsemem ni plus ngn mate kanan aku ni sakit mcm bengkak mcm kenne ketumbit pun ader..nyut2 plus gatal2 lak. tuh.. aduhh duh......mcm lagu dangdut lak kan..kan......bile da sesemem ni kompom jd ngntuk pahtu mule lak gatal muke idung bagai..so nk cepat nye pasal aku mkn soluble lorh... erghh bukn mkn yerkk tp minum tau.. msuk 1 tablt dlm botoi ayaq.... bukn mcm dlm filem "...dlm botol yerk" hahahhaha okay dokey.. pahtu bile da msuk dlm air nti nmpk la membuak2 buah tu kua.. time ni aku suke minum sbb xteras a sgt.. tp bile buih hilng air tu rse mcm eno plak.... yg untuk sakit pewot tu... hihihi

Tuesday, April 26, 2011

PULANG SUDAH

alhamdllh slmat tibe ke rumahku syurga ku mahligai kite.. hahahah pesal ini ko melalut huarghh ngntuk plus nk bersin2 gaya2 ayu....... haaah ape kes nih... yepp aku bru je blk dri kursusu personaliti unggul 2011...chup...... unggul ke ko? ahaks... wat ever okeys... ni nk habaq ckit smlm arijadi encik somi tp agak kesedihan byk sbb xdpt nk sambut bersama...huarghh kasi nagis ckit.. uhuk.. uhuk.. sobB~~sob~~sentap ckit...bukn xmo celebrte same tp dsebabkn kekangan kerja aku kursus kat pahng n encik somi lak kat ulu tiram.. mcm ne tu... tp x ngape diz week aku nk buat seprise.. nk pngil eric leong.. bole ke tidak... bole ke tidak!!!!!!!!!!! hih ngt nk buat seprise perabot ke ko ni mokcik.. hahhaahahha dushh..dush.... no..noo.. nk buat seprize tp xpsti lg..plan jln da mcm ni cume xtercetus lg.. pepun tunggu diz ujung week lol.. shuke ke tidak.. shuke ke tidak.. hihih shuke2.. aku yg shuke la......pepun nk wishh gak bufday encik somi ku..


"selamat hari lahir sayang...semoge dikurniakan kesihatan,kejayaan,serta umo yg panjang n dipermudahkan segala urusan...mama harap papa sentisa bahgia dsamping mama n anak2 terchinta lg tersayang....mama bertuah sgt dapt suami seperti sayang......luv u forever n ever.....selamat hari lahir.......dri mama,cfa n afwan... mmuah "
ini lagu mama tujukn untuk sayang...


SELAMAT ULANGTAHUN SAYANG


❤❤❤

Yang tulus ikhlas
Ingin sekali sekala dirinya dibalas
Walau hanya dengan dakapan di angin lalu

Yang selalu memberi
Ingin sekali sekala jadi penerima
Cukup dengan salam dan manis doa

Aku ingin kau merasakan hebatnya cinta
Dan leburkan saja serpihan calar derita

Selamat ulang tahun sayang
Kini kau bersayap, pergilah terbang
Rentaslah langit cita cita mu
Harap nanti kita 'kan bertemu

Selamat ulang tahun sayang
Janganlah engkau tak terbang pulang
Ku nanti penuh kerinduan
Selamat tinggal, selamat jalan

Aku hanya inginkan engkau setia
Kerana setia yang mencipta bahagiamu

Friday, April 22, 2011

Lost..

lost worl of tambun (erghh betul ke name ni)
no













no












no









n













no....................

mud: sedih + sakit pewot
time:8.18am
loc:OPIS

pagi ni aku akan beergerak ke janda baik,pahang atas urusan krojer...aku kene kursus kat sane selame 3hari.....uwahhhhhh sedih sgt2 xdpt jumpe papa (xblk pun sbb xde org kt umah lol)..pahtu cfa n afwan terpaksa aku tinglkn kat s.alm umh mak aku.. uwahhh soB~sob~~ tetbe kene pisah kejup..lau ngn ank or papa xpe la ni x 2dua skali aku terpisah jup.. hurmpp xngape2 ini adalh tugas aku so kene terima lol..

if angah bace belog mama ni tlg smpikn salam mama kt cfa n afwan yerk..ckp ngn dorng xmo noty2 tau....."mama kje papa pun kje so duk elok2 umh tok nek yerk....jgn nkal2 tau..nxt week papa blk mama ajk g jln2 yer syg......"

Friday, April 15, 2011

menantu n mertua

smlm kan kemas umh kn.... adegan mak mertua aku.. n aku..

MIL: HAMBOI !!!!!!!!!!!!! wanginye ghumah cfa ni (cfa tu ank aku la..umah aku tau)

AKU: na psang aroma tu..bau rose..wangi kan.
.
MIL: WANGI!!!!!!!!!!!!!!!!! ha kemas umah bersih pahtu bowh wangi2 elok tu...slalu mlm jumaat org buat kan...

AKU: ERGHHH!!!!!!!!!!! ala na kemas je sok jumaat xde la pnat nk kemas semua..arini kemas sok leh mop lak....tp na xkire pun mak mlm jumaat ke mlm bile na kemas je mesti idupkn die....

MIL: tu lar.. mak pun suke lagu mcm air mawaq (mil aku org utara so loghta utara okey)

AKU: ha'ah bau mawar ckit ade bau rose pun ade ( bukn same ke mawar n rose ) hihihih

MIL: lani org mudo2 suko no bau hat mcm ni.. wangi semacam je ghumah kan...

AKU: HIHHI...ha'ah mak.. lau xsembur febreez je tp xbape sgt la tu sembur kat langsir n cadar2 n bantal jerk....

MIL: HO..HA..HAA(yg ni bukan die gelak tp tanda meng iyakan) hihi

p/s: smlm memng mlm jumaat pagi ni ari jumaat tp xtiade mkne aper2 okeys.. korang suke yerk bile bab2 mlm jumaat ni kan.... huhuhuhuhuhuh pist..pisssstttt jumaat yg indah ini harus ceria...encik somi nk pulang esok nk mask spesel....mlm ni rase nk baked smting yg sedp2 gtu...

untuk ank2 ku yg techinta n dsayangi mama nk kishhhh mmuaaahhhhh kat korng yerk sbb jd ank yg baik n degaq kata no...

+++

erkkk arini jumaat tau sok tghri ni dgr2 nye encik somi aku nk pulang.. huarghh gile happy tau tp ntah sampi umh pkul bpe xpsti lg.. td pagi ade col die tnye arini blk x die ckp blk.. so aku wase pah jumaat kot die blk cm mngu lepas pun cmtu.. smpi umh petang gak la... hihihi
pist..
pisssttt..
pisssttttt....nk tau x smlm aku kemas ghumah sebb bersepah je aku ngk ngn mainan cfa pahtu de habuk ckit2..umh aku ni lau nk kemas senang je sbb brg2 remeh temeh ni aku da simpn n sorok..lg2 mainan kecik2 tu aduhh memng aku xbleh bla.. bile tesorok ke terselit kene plak time tu aku lalu mau x terpijak dibuatnye.. mcm smlm tu aku latak tapak kaki kat tepi toto cfa pahtu elok je tapak kaki nk nk mendarat..plupppp aerghhhhh ape plak yg patah ni.. nk tau x ape die... ghupenye sudu susu cfa.. haishhh minah ni la suke betul main mainan org pompuan..(erkk memng la kn sbb cfa pompuan lorhh...) die suke sudu,sudip,pinggang,cawan semua la barng dapur.. hhihih suke kn .. nti da besha leh la tlg mama msk.. huahuah bertuah!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

hikhikhik umah aku lau nk sapu xleh sbb habuk die halus sgt lau kene angin terbang merata..xleh nk nmpk la.. lau org de resdung kompon die bersin.. habuk ni suke kat org cmtu tau...hih laki aku tu lg la if rumah xsapu or kemas dlm 1 sudut tu kompom die akan haaahahahchummmm BERSIN wo!!!!!!!!!!!!!! so itu menandakan rum harus dibersihkn dgn kadar segera okay.. lau x...hacum..hacum.. n hacum la.....

al kisahnye kene la gunakan vakum yerk kawan... penyapu hnye untuk sapu sampah yg nmpk2 jer...kalu gune vakum habis seme die sedut..silap hari bulan kain baju pun leh jln skali tau.. hih smlm aku vakum sana sni semua cume aku xdpt nk mop je.. lame xmop lantai tau.. lau mop lg best lantai tu bile pijak..licin jerk.....kan2..suke x..sukex.. bile umh bersih...hbis kemas semua aku pu pe lg idupkn la aroma terapi..huh aku suke bau rose tau..l mak mertua aku pun suke tau.. die ckp wangi la... hih aku tiap kali kemas umah bagai2 afta tu mesti kasi wangi2 la kan bru rase tenang n aman ... taruk lilin kecik bwh pahtu idup api letak air titiskn la rose tu.. hih wangi x..wangi x.. hihihihihhh..

Monday, April 11, 2011

❤saat2❤

10/11/10 - chekup 37-38week aku ngndung..so time ni ade la mase untuk berehat tp aku msih lg bekerja lg hokeys..then today ialah hari rabu..hurmpp rabu yg brape nk letih tp semng lg mud nk bkerja..hihihiihi

11/11/11 - khamis yg biase...masih lg pergi kerja n still lg memndu walaupun due djangka 20hb 11..hihih tghri ni terase nk mkn sesuatu tp xde la org nk temankan pegi mkn..tp aku xkesh sbb msih lg bleh bertahan..terase nk mkn kfc je.. tp xde geng plak.. xpe la msih de mse lg kn.. so relax lorhhh
12/11/11 - jumaat yg indah..tp ade yg xkene ngn aku today sbb ade drh mse aku bngun tdo..aku mnd mcm biase..afta mnd terus gtau papa( somi aku) ade drh td...

papa: nk g knek x?
aku : xyah kot..drh biase tp xsakit pun..due lmbt lg la..
papa: hbis tu nk g kje ke?lau sakit xyah g kje rest la kang xlarat lak
aku :ala xleh la ade kje nk siapkn arini..g kje dulu la kang tghri mama blk la..leh yerk..

pagi
kami pun siap2 la nk g kje..tp harini papa yg hntr coz mama takut lak tetbe.. hhih smpi opis mcm biase..tetbe rase sakit pewot lak.. ade nk kate sakit nk branak tp xmcm pun..pahtu sakit lg..tp aku bleh lg tahan...so nek opis ade yg tegur ok ke hari ni..aku ckp ok je cume sakit pewot n pagi td de drh..tetbe kak su besuara eh xlrat xyah g kje..sakit nti mcm ne...akupun ckp xpe la..tghri org blk.. hihih arini nk mkn KFC..sblm tu ade hamba allh yg baik ni bg duit RM1oo kate nk mkn ape2 ke ngidam nti. hihi aku pun bgtau ka miza.. beli kek nk x? sbbnye aku da niat nk bli KFC mkn ramai2 kt opis ni...so epul n emi pergi ngn aku beli KFC kt selayang mall..pahtu beli kek kat secrt recp...(time ni da mule rase sakit2 sengal)

tghri
tghri menjelma blk je dri beli mkanan terus msuk opis siap mknan terus mkn.. n time untuk aku blk awal dah tiba..kebetulan tghri tu papa xdpt nk amk so nk xnk kne la tumpng penghulu zaimi yg kbetuln nk blk umh die.. tp tumpng smpi stesen KTM kepong je la..hih leh lak time sakit2 tu naik tangga nk nek train tu..msih lg boleh bertahan...alhmdllh aku slmt sampai kt stesen yg aku nk berenti.. stesen bndr tasek selatan...elok je nk smpi aku pun col papa suh amik.. leh lak time ni jln jem kat area nk msuk KTM so xleh nk jln kete byk sgt..papa mntk aku pnjgkn ckit kaki jln ke stesen myk sg.besi..fuhhhhhh bapak jauh aku bjln siap naik tangga dengan sakit perut nye lg..dugaan2...time ni da xlrat nk jln.. aku col suh amik kt bwh tangga tp bleh la kwsn ctu xleh nk msuk kiter.. ya aalh aku da mule nk meroyan time ni.. gagahkn kaki ngn perut ni jln ke dpn..seb bek papa da siap2 tungu kt simpng.. so papa pun say sorry sgt sbb xdpt nk pickup kt tempat spatutnye..akupun xpe la nk buat cmnekn....

mlm
sakit td hilang n bekurangan..darah pun xde...oh lupe lak..time ni cfa msih aku jge lg..so mlmnye aku pln nk blk umh mak nk hntr cfa sbb ekutkn due aku mnggu dpn antr awl ckit la kn..takut tetbe sakit sian cfa nk kne usung2 plak..dlm pjln blk s.alm umh mak mak aku.. time ni sakit tu dtg blk.. tp mkin sakit pulak..xrisau la sbb aku memng nk bsalin kt s.alm pun.. beg jgn ckp la aku da redy dlm kete..layan cfa seperti biase..siap cfa syg pewot aku lg..die tau adik die kt dlm xsbr nk kua la tu kn.. hihihihi smpi s.alm lepak2 n mkn n baring2...so kami xplan nk tdo cni pun sbnye sok sbtu papa duty kne kje kn..sbln u papa rest kn mate smpi telelap la...

mak: zali da tdo tu blk so pagi je la kn penat
aku :ntah die nk blk gak sok kje takut lmbt lak(time ni sakit aku tahan ngn muke kerut da mcm ape ntah)
mak: ko sakit tu larat ke..kot mlm ni ke xpun sok pagi ko besalin mcmne..
aku :mm xpe la tdo je la cni...

lewat mlm
saat getir... lani memng da sakit gile smpi meringkuk2 n bersujud2 gak la aku..papa tergaja die tanye ok ke dak? aku pun nk ckp keras2 je mulut ni.. tetbe sakit hilng n aku pun tefikir mse bsln cfa dulu pun sakit2 mcm ni..tp ape yg aku harap skng ni biarla pntu bukaan tu nmpk n senang n cepat ckit...jam da kul 12lebih..papa ajk g hospitl tp bukn s.alm ok.. kitorng nk delvr bby kt serdng sebenrnye huu leh dak time ni pilih hosptl bslin.. ayokkkk gila2..so aku pun cargas ke serdng..(pelik kn mesti korng tnye ckp ek eleh npe xbslin s.alm je da alang2 kn) hihihih suke ati mokcik la.. hihih..

13/11/11-0130am - hospital serdang
sampai je terus lapor sakit tp xde tungu lame pun terus je msuk blik menungu n doc chep bp semua pahtu chek jntung bby seme okeys.. mase yg dnantikan telah pun tiba..mari kite selup menyelup...yerkk aku paling xsuke part ni tp nk uat cmne da xde kekdah lain nk chek bukaan so kne selup la...glurppp tahan nafas n hembus...sekali je selup doc ckp bukaan da 2cm..alhmdllh lege rasenye.. doc tu siap tnye npe aku suke bile die kate da 2cm.. ayokk mesti suke la sbb bby da kua xkose nk sesakit lama2 kn.. so doc ckp sbr okay bg u rest dulu nti kite akan dtg chek lg yerk...zz..zzz telelap aku doc kejut lg die kate nk chek lg kot2 da bukak byk leh dlvr arini kn sudah menjelang sabtu lak tu.. hurmpp kali ni sudah pun 3cm...doc suh aku pulng dulu sbb pintu 3cm lg.. xpe la doc sok saye dtg n pastikn kamu yg smbut bby saye.. sbb kamu baik n chantek....
time ni kua muke hepy tp tahan sakit ckit2..papa tnye ok ke x.. so aku ckp ok.. jom blk sok kite pegi lg. hihihihhhh smpi umh dlm kul 4am cmtu aku pun da penat layan sakit ni hah..papa pun xlrat sok lak die nk keje.. (agk2 korang laki aku kje dak sok paginye)..jwpan nye yeshhhhh die g keje ok.. uwahh agk sentap n rase nk kasi tonjol pewot je kt die tau.. tp aku tetap sbr tau x...

tghari
papa pun blk n tnye rase mcmne okey ke x? lau x nk g sepital ni...tp sblm papa blk tu aku de col tetbe sakit gila....pahtu hilang la...mnd petang n mnum sat xlame tu rase sakit semacam..kali ni betul2 kaw!!!!!!!!mcm kopi kapal hapi..pe lg terusbkua umh konci pintu bagai zass ke sepital serdang...

hospital
sampi je terus bg buku PINk n terus msuk dlm...see de bukaan sudah 6cm..uwahh lege bagai sey...so tukr baju sakit kaler pink gedebeh tu n relax...phtu mule la sesi cucuk mencucuk...(u olls tau je lan kn) pahtu letak bende alah kt pewot tu chek jntung..ape ke namenye tu.. ha phtu tetdo la....xlame tu nurse kejut suh jumpe encik somi..if nk mkn ke ape ke tp jgn kua jauh2...(xhingin aku nk ku ngn baju gedebeh tu tau... hih g depn jumpe papa say 6cm da skng ni mungkin bile2 time je leh kua ini bby..so papa nk blk dulu hhihi time ni dlm kul 9 ke 10 lbih..papa x lame tu aku col suh mai.. sian die xdan nk rehat d akene gegas g sepital...time ni aku ats katil dok msg je la... tahan sakit nauzubillh la...weyyy tuhan saje tau n u olls yg de pglmn je tau sakit die mcm ne kn....kekiri kekanan..uhhhh ahhhh fuhhhhh segala teknik pernafasan aku buat..smpi 1 tahap da xleh tahan jerit sakit sgt..bile cek bukaan still lg6cm..air kutbn xpech lg...pe lh cek jntung bby agk cikit lemah sbb byk sgt amik nafasnye..so msuk oksigen plus air okesyyyy da kenen cucuk lg 1 lubng msuk air.. erghhh xkesh da time ni...pahtu aku leh lak telelap sakit ilng tetbe.. dlm kul 11 lbih kot cmtusakit aku dtg lg..kali ni sakit bagai2 uwahh nk tongeng pun ade tau.. bile ngk still lg 6cm sakit da xbleh bla time.. doc dcide pechkn 'air kutuban'..huarhh terkejut ckit..siap tnye dulu sakit x pecahkn..aku ngk die bwk satu rod panjng tu depan muncung upe cm pensel... pe lag kasi lapik dulu bawah montot pahtu '....'tup'..de bunyik..xlame tu rase panas je basah air ketubn pecah... dlm mase 5minit pewot aku rase sakit n memulas2 pusing2 aku terase bby sedng pusing nk g pintu tet...huargg siap jerit lembut "nurseeeee sakit sgt..... xleh tahan.. bile cek sudah 7cm..cepat gle bile pech air ketuban ni.....pahtu doc suh ngereng ke kanan n relax terik nafs n hembus plus selawat..baiknye doc tu...so aku ekut la kn....

12lebih
msg kat papa td air ketubn pech now tgh sakit2 ni.. mungkin satgi bby nk kua kot....tetbe...aku jerit nurse dlm nada lembut ketat ckit....dorng dtg n aku ckp bby da kat montot ni.. terase mcm de bende n nk teran gile...dorng pe lg cek jup hambek ko da 9cm..terus tukr katil n gegas tolak msuk labour room no 12 lau xcilap aku dgr la kn....phtu papa pun sampai ngn bebaju sarung tu n tutup kepala.. erggg yg mane 1 doc ni.. hahhaahahaha...

proses meneran
okey stndyby bile saye kate teran awk teran okey n tahan nafas hembus yerk.. lau xsmpi curi nafas ckit... redy..... arghhhh kaki krem.. kaki kremm sakit.. leh lak time nk tern kaki aku krem smpi bengkok.. terus nurse sblh tu cepat2 luruskn kaki aku n urut... bile da okey baru bengkok nk neran....pushhhh pushhh erghhhhhh....huhu..huhu.... erghhhhhhhhhhh ckit lg..ckit lg.. papa kt seblh bg semngt kat aku ckit lg pale bby da kua tu....time ni d aterase keras kt pintu..kepala bby da kedepan....push lg....okey stndby jgn angkt punggung yerk... nurse sorng tu tahan aku dri angkt pungung nti koyak rabak katenye....okeyy amik nafas lgg kali ni sekali push okay....nti bby msuk blk sush.... huhuhuhuhuh erghhhhhhhh pushhhhhhhhhhhhhhh uwekkuwek...tepat pukul 130pagi menjelang ahd... thniah...terkeluar perkataan "allahuakbhar" subhanallh" mcm xcaye je.. da selamt lahirkn bby....tersenyum n papa terus kishhh pipi n dahi aku... doc tnye nmpk bby pe.. yup bby boy....huhhh tarik nafas lega....tiku doc yg smbut bby tu.. doc laki sebaya ngn aku huargh..soft spoken ini doktor....

sesi menjahit
time ni kene kuakn uri la.. uri kali ni agk besr dri cfa punye so lmbt ckit....doc xleh jolok2 nti pech katenye.. xpe xsakit pun...aku tetbe jd semput.. nurse suh aku sedut oksigen pe namenye aku xpasti yg tekup kt hidung n mulut tu... xlame tu uri kua ngn selamat.. n jait pulak.. jahit kali ni terse mcm kene cubit la.. yg xbleh blar doc siap borak2 citer psal fmly n eductn die...xlame tu da siap.. hahah aku siap ckp jahit jgn nmpk besr biar nmpk kecik hahahahah....syhhhhhh

chupp lupe lak.. pahje bby kua nurse tu bncuhkn susu coklat anmum suh aku minum gune straw die pegang cawan..."awk xde tenaga ni mnum ckit sat g saye bwk bby kasi die susu okeay...

relax je time ni..see my bby sudah bersih td de drah ckit2...kasi cium2 peluk pahtu kasi susu..alhmdllh bby pndai menyusu berkat doa aku mse prgnat supaya bile kua nti pnadai menyusu..xde la mam sedih nti.. mse cfa dulu kurng ilmu menyusu kali ni okay..........


now lahirlah muhammad shafwan adha seberat 2.65kg..alhmdllh sehingga ke hari ini sehat..cume xdpt nk teruskn bfeed sbb afwan sendri yg stop...xpe mama terima seadanya.. sekurang2nya afwan dpt menikmati susu mama sehingga 3bulan....

Thursday, April 7, 2011

+++

MUD:GUMBIRA SBB ESOK HARI JUMAAT (DUSHHHH!!!!!!!!!!TEBIAT)
TIME:2.24PM
LOC:STANDED LA..KAT MNE LG HIHHI

SEDANG MKN BISKUT MUNCHYS NI.. UOLLS NK X? HHIH XMO SILE JELIR LIDAH OKEYS.. HIHIHIH ARINI BIASE2 JE... YEPP MOKCIK NK SHARE GUMBIRA ckit...ckit jerk.. hihh upsss tp sblm tu nk imbas entry lame dulu yg penah aku buat pasal "HUGGIES" <<< sila klik...pasal reedem point tu ...yup kali ini aku dpt lg itu barang tp yg peliknye bile mase aku reedem lak?n lau msuk contest skli pun xkn bg adiah yg same kn...so ape pun aku nk wish tikiu again pada 'kimberly clerk'..kerana beri keselesaan pada ankku. hhih but..but.. my kids juge ade gunakan mamypoko...'MAMYPOKO' ni keluaran 'unicharm'..mammypoko pun best n lebih serapan pahtu kering..'tido lena beri senyuman' hihih lau xclap tu die pun tagline...hih tp mamypoko ni de juga aku join contest die cume buat mase ni nsib belum menyebelahi aku lg.. apepun aku suke..shuke..n shuke sgt....skng ni dalm umah ade umh kecik. hihih ade 2 set la jd nye yerk...so bile dpasang besr smpi makan ruang gak la... ...to u all yg gune huggies ape kate join contest yg sekarang ni 'HUGGIES SUPERSTAR SEARCH' kot2 korng plak yg menang....gudluck...
*
*
*
*
*
*
*

bunkusan prcel nya...

see dlm kertas coklat tu..mse 1st punye die wrap kali ni no wrap k

tada.......sama kn dengn yg i critekn dulu tu KLIK.. hih smbung leh jd besr tau


see my ank dara susu dulu nk amik gmbr pahtu leh lak die baring.. kan ada 2..1 untuk cfa n 1 lg untuk afwan..suke x?suke x?..mama n papa leh join... u olss ade ank2 meh dtg umh aku kite main same nk x. hihih suke n suke kn.....



THANKS HUGGIES..................
KERANA MU ANAK2 KU LEBIH CERIA.. HAHAHAHH MEMBODEK NMPK(MCM NK MSUK CONTEST JE AKU NI.. OVER TUL)




Wednesday, April 6, 2011

+++

"¸.•*""*•.¸❤❤¸.•*"*•.¸❤ ❤¸.•*" "*•.¸❤❤¸.•*" "*•.¸❤ ❤¸.•*" "*•.¸hari ini aku rindu,hari ini aku sayang,hari ini aku nangis,hari ini aku gumbira,hari ini dan hari ini akan berubah,hari ini akan menjadi sepi,hari ini akan tiba malamnya,hari ini akan tiba esoknya,hari ini akan segalanya...
"¸.•*""*•.¸❤❤¸.•*"*•.¸❤ ❤¸.•*" "*•.¸❤❤¸.•*" "*•.¸❤ ❤¸.•*" "*•.¸"¸.•*""*•.¸❤❤¸.•*"*•.¸
to encik suami yg jauh dimata dekat dihati....sebenarnya aku rindu..bukan saja aku tetapi anak2 mu jua...semoge sehat selalu n selamat bertugas....demi negara yang trechinta(negaraku malaysia>>sila bediri sambil diiringi lagu negaraku.....)"¸.•*""*•.¸❤❤¸.•*"*•.¸❤ ❤¸.•*" "*•.¸❤❤❤❤

+++

mlm td aku xde mud sgt..start blk kje smpi umh aku nye len mcm2....rase sakit jiwa ade,sakit badan ade,tension ade,nk marah ade,hapy ade,sedih pun ade.... so blk tu kemas umh jd rajin sat sbb ngk umh selerak ngn mainan cfa..padahal selerak die tu biase dlm 1tempat ntah mcmne smlm aku rase beselerak sgt...(aku xsalahkn MIL okey)so ape lg smlm bebel kt cfa dgn nada manje...so die ckp la ape2 then aku buat dono jer....pahtu aku mnd n buat keje dapor tetibe jd rajin nk buat aiskrim sendiri (HOMEMADE AIsKRIM) yuhuhu..pdahal xplan pun.. gugel respi sat pahtu ngk bahan2 ade n senang ape lg membelender la aku kt dapor sorng..tanpa hiraukn org lain.. so buat2 n msuk peti ais..ptg ni balik nk ngk hasilnye n ngap larh.. nti akunuplod ye gmbr esklim aku buat tu...........hihihihihi

churpsssss upenye aku PERIOD la!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!aduh mlm td tdo rase seram sjuk bdan...patut la muke berminyak..minyk nye aku buat esklim goreng mlm kang. ahahahaahh mengong dushhh!!!!!!!!!!!!!! kasi hantam pala lu...

like ketam...........

mud: tak menentu walaupun gune librese sekalipun
time:2.51pm
loc:opis

suke ketam..to xmo jd mcm ketam yg ajr ank die jln lurus tp die sendri jln terkengkang2 gak. hihih but ketam very sedap msk cili or butter.. yeshhh i loiked...u olls suke dok.. hihihi

nothing 2 say........
i know ade segelintir bloger yg sedang membace belog aku nih.. tp xkesah pun..tulis belog ni sambiln je bukn fulytime yerk.. ni sambil2 lalu.. tau kekadang da create tp xpost so simpn jd tapai agak2 nk masam bru kuakn. hahahah org kate tapai lau smpan lame lg sedap pahtu sejuk lg best kn..dak pulak mkn ngn esklim yeshhh kamu suke.. tp aku xsuke.. hahahahaha tp belog lau da type phtu simpn lak xsyok kn coz da lme bru gitau uatpe.. hahahah ada aku kesah.......hahaha

i want to say
kawan...korang pnh bace buku KAWAN x mase zaman sekolh dolu..aku??????????????erghhh aku ni lg best mse raye zaman tu ade la sebuah rumh aku pergi so kt umh die ni jual buku n mjalah la.. so kitorng (kawan+jiran) pegi la raye umh die..sedang mkn kueh raye de ternampak 1 bundel buku kawan (ergg tul ke bundel)so pe lg terus tanye 'cik tu buku kawan yg baru ke.. nk beli boleh... ' makcik tu ' boleh je..' aku pun terus kua duit raye n beli lau xcilap aku la kan....so beli ngn duit raye tu. hihih habis citer.......

about frend ni..pepatah penah ❤kate kawan gumbira senang dcari tp kawan nangis sukar dcari❤...❤bile senang semua org cari tp bile susah semua org lari❤.so yg mane pilihan anda... hahaahah ❤bile sehat kdang2 ade org dtg jenguk tp bile sakit ade gak yg dtg n xdtg❤..tp...❤bile dah mati ramai pulak yg menziarah❤.....❤bile tiade didunia ini lg...hal die jd perbualan❤..... jd renung2kn dan selamat beramah n beramal...

Tuesday, April 5, 2011

mishhing part 2

sambung..................

mcm biase smpi umh xtviti lpak sat n mnd pahtu solat dulu...sedang aku lipat kain...tetbe rase syahdu je kat telinga ni terngiang2 sore encik somi time2 mcm ni dok acah afan n layan cfa main..boleh la aku nangis..mule2 tu air mate takung lg bile makin lame2 akhirnye jtuh sebutir demi sebuti kat kain yg aku lipat tu. ape lg kesat la ngn kain td... tetbe my MIL toleh dia pun 'awat?..xmo sedih la kn ali pi keja..mak ada ni' aku pun 'x la cume rindu treingt je time cmni ali kt umh layan bdk2' hhihi so belalu cengitu je la....

april 4/2011

pulng dengn senang hati djalanraya sbb kete xbyk n smpi umh awal...sblm smpi umh aku singgh bli mknan n kueh ckit tuk pngsuh afan..saje je je aku suke bli ape2 if aku singh mane2 la...so blk terus ltak brng terus amik afan... mlm tiba....mnd n bla..bla... aku ckp kt my MIL ' mak sat g ngaji leh x?lame xbce quran last mse ngdung afan tu pun stop1' mak pun 'buleh sat g la...' afta kemas ckit n tdo kn afan aku pun serkup pale ngn tudung n amil senanskh al-quran dlm bilik bwk dpn.. cfa pun ekut skli tp aku bg iqra la.. die duk perhati je tok n mama die membce......

sesi mengaji......

aku mngaji mcm biase...MIL suh aku bce dulu xbetul die betulkn...tetbe... parpppp 'MIL betulkn bacaan aku. hihi so aku ekut la... MIl aku ni kt kg die pun dok bljr ngji gak..almklum la duk umh srng xdpe pe nk buat so ngji la xtvti die.. then pasai tu la aku nk ngaji ngn die....MIL aku siap bgtau lg sok bacaan da elok boleh ajr kt cfa lak.. smbil dperhatikan oleh cfa yg dok sengeh2 dengr tok die kate..afan dlm buai aku dodoi smbil ngji.. lene die..............

Monday, April 4, 2011

missing u

mud:slowly (kekenyangan mkn kt secrt recp)
loc:opis
time:3.22pm

chupsss aku mkn asam ni.. pwerwww masam2 manis lak rase die..sape yg ngndung bace blog aku ni jgn teliur dpn pc sudah la.. sile tahan ok... hihihih..hari ni aku pergi kerja agk awal xawal gak la...so smpi opis mcm biase la lepak n tepek2 dulu.. pagi ni perhimpunan so mkn bihun sop a.k.a soto( hikhik boleh dak gitu)

harini bermula la kehidupan baru aku sbgai seorang isteri ank 2. yuhuuu mude nye u. ahkasss (kasi dushhh ckit) korang ngk citer mertua vs menantu x??? hihihi al yg citer erra fazirah belakon sama akasha ensom tu.. ngn mak metua die tu....ingat2.. ha citer tu la yg kt astro tu.. hih so aku skng ni da mcm citer tu tp tukar menantu vs mertua la.. sbb MIL dok ngn aku la ni.. await nya??????????????????hahahahaha la ni nk habaq encik somi merangkap (tui ka ayat cheq ni) ank kepada MIL telah diarahkn berkursus a.k.a bertugas kt johor selama 3bln....3bln..3bulanlan..lan.lan.. uwahhhh kasi nages ckit pahtu gelak2 ckit.. haish memng x di duga perasaan langsung la.. aku ni ape lagi dok bersedih n berinduan lah pahni.. now bermula hari ini dan saat ini dan ketika ini mak mertua akan duk n tinggal ngn aku selama 3buln..so pahni MIL akan ambil ckit tugas aku drumah.. (aku xpskse n suruh ape2 ok) tugas aper?? tugas jaga menjaga..aku jge die die jge aku. hikhikhik (td kate sedih la ni hang dok suka pulak.. sob~soBBB

no..no...ini tidak adil... uwahhh smlm pukul 1tghri encik somi berangkt bersama jiran ats iaitu rakan seperjuangan die la.. so pergi ngn membawa bagasi,beg jinjit,beg pek (erghh tul ke)n segal bagi l kelengkapan n mcm da nk g beperang lak aku ngk.. cume die dok pkai loreng la kan..otwy tungu kwn papa (maaf papa lak td encik somi) cfa tetbe ckp 'baba nk etut..jom..jom.. acut aner' (baba nk ekut jom..jom.. kasut mane?) uwahh tetbe mama jd sayu.. so papa pun 'cfa nk g ane? papa nk g keje la..dok ngn mama yerk'cfa pun ape lg mngmuk terus lari dpn die amik kasut gak nk ekut...so pkaikn je la..jln2 dlm umh pkai kasut hhihihih mama pun kate'kakak meh cni la.. papa nk g kje la mne leh ekut..kakak duk ngn tok yerk.. leh men msk2' cfa pun'ha men-men acak' okey" hihihi hurmpp dengn leka die pun pergi la.. so papa post 1/2jam ckit.. 130 die gerak.. aku n cfa antr kt bwh umh jer...babai kasi kish2.. semua peluk tp xleh nges malu la kwn papa ngk.. bru pap pergi ngn lambaian kerinduan yg diberikn pada ku n cfa..n cfa membls ngn flying kishh ala2 x terbang gitu.... so kami nek umh tekn lift tingkt 1..masing2 diam.........bsmbung

TERIMA KASIH

tq pada mereke yg sudi bace belog FRSS ini.. maaf sekiranya ade ketelanjuran or segala artikel yg xberapa menarik..apepun ini adalah tulisan hati saye.. jadi tiada kene mngena dgn mana2 pihak..harap maklum..pada yg meluat or boring bolih lah klik butang (x) di ats..terima kasih yg sudi beri pendapat n mengcomment segala entry disini..thanks again*_*

New Year Giveaway Part 2 by KedaiGambarKami