Thursday, January 21, 2010

JOM MAKAN MEE BANDUNG

wokey.... bulu mate ku da pnjng pun wlpun pndek (huh gune maskara pnjg la)hihh 2-3weeks ni aku dok updte blog je..dok join bagai2 contest.hihih tpi xde la byk pun..yg mne aku rase mnrik aku join la.hihih al pemulaan la kn..hurmppp so kali ni aku nk promote ckit psal makan2..hurmppp


SILA KLIK BANNER NI OK....!!!!!!

Too u olls yg suke mkn bandung n mee udang tu..leh lah datang ke gerai fmly saya(kepunyaan ayahnda tercinta) yg terletak di pasar stdium sek 13, shah alam..ianya dibuka setiap hari ahad(ala pasar pagi ahd tu,,kitorng pngil "kabut sale" sebab srbut byk sgt gerai)-aku suke-upsss terlepas dri citer ok cntinue blk ek..perniagaan/penjualan bermula seawal 7.30 pgi s,pi 12.00tghri je tau..hihhih semngkuk rm 3.50 hinggit...al standert mkn ctu seme rm3.50(gerai lain pun tau)..hihih so u olld boleh la dtg bsame fmly menikmatinye..hihih ok lau nk see2 dlu boleh la klik kat cni..hihihi so jom lah beramai2 pergi makan mee bndung spesel...smbil tu boleh la soping2 barang lain gakt kat pasar tu..ihihi


P/S: YG DE UDANG NI MEE UDANG N YG KUAH PEKAT NI MEE BANDUNG
hurmppp terliur kn.. hihihi cepat..........

Wednesday, January 20, 2010

saat-saat terindah ibu dan ayah bersama simanja

"SAAT-SAAT TERINDAH IBU DAN AYAH BERSAMA SIMANJA"
sticky mode at 31 JANUARI 2010



Yeah contest again lo....hihih hih tamak ke aku ni join seme contest!!!!!!! no....no.no.. ok..aku juz try,im trying ok be da best site know...hihih so kali ni aku join contest yg dianjurkn oleh hurmpp aku pun xpsti nme sis ni coz ngk profile nye xde la.. hih pepun link die je la aku ngk ek..... ok byk gmbr aku gune tok contets kn.. so kali ni ngn tema fmly ..then aku pun pilih la gmbr ni sbgai calon dlm contest ni ..
v
v
v
v


ok nilah gmbr yg aku pertaruhkan..ni mase bercuti kat cameroon higlands 2week yg lpas..with hubby n bby cfa(kt stoberi farm)..


too uall yg terbace blog ini n nk join contest ni boleh lak klik n terjun ke blog !!!!!!!

Tuesday, January 19, 2010

-mykid look-alike-contest

"Mykid Look-Alike Contest"
sticky sehingga 5 feb/2010




hye nama saya cfa'tasha...ramai org ckp muke saya mcm baba(perkataan sebenar papa,die punye bahasa la),hu lau nk tau mase cfa lahir die sama2 bersin serentak lak tu ngn papa die.hihi ..hihih too auntie nurul..lihat la saya..sama x?hihihihi

too mereke yg nk join contetst ni leh la link kt cni ek... klik tau.. mari2 lihat muke u olls (mama/papa)sama x ngn bby..

CABUTAN BERTUAH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!




WAH!!!!!!!!!!!!!!!! MERIAH GITU....CABUTAN BERTUAH WEYYYY MARI LAH BRAMAI2 JOIN CABUTAN BERTUAH MDM 2010 YG DIANJURKAN OLEH SIS ASHA...MENANGI HADIAH MENARIK..NK TAU MCM NE JUZ KLIK THEN BOLEH LAH KORANG JOIN.. TP DE SYARATNYE TAU..CEPAT SEBELUM TERLAMBAT!!!!!!!!!!!!

Monday, January 18, 2010

"BABY FACE CONTEST"




Nama : NurShifa Antasha Bt Mohd Razali
Befday : 16 Mac 2009
Gen : Gurl

N3 kali ni lain ckit tau.. huhu aku join Contest la.. hurmpp aku baru je dalam beblog ni.. so dalm dok klik2 terbace la dalam blog sorang rakan ni.. aku bce then die suh link kn..so aku pun klik then aku join lo.... hurmpp menarik gak la,hope 1st cubaan ni memberi luck kat aku n bby cfa.. hihi ni aku atch pic die...(mama cayang cfa)

KEPADA SEMUA RAKAN-RAKAN BLOGGER.. ANDA SEMUA DIJEMPUT BERAMAI-RAMAI MEMERIAHKAN CONTEST PERTAMA ANJURAN PREETY ZAZA


Apa yang perlu dibuat:


* Buat ENTRY di blog anda berkenaan contest ini dan letakkan gambar anak anda berposing manja cam contoh gambar kat banner contest di atas tu..
( HEHEH.. Tak MANJA pun TAKPE la, janji muka baby!! CAMNER posing pun, tetap nampak COMEL! )

* Anak anda boleh berposing di mana-mana saja .. tetapi, sila CLOSE UP bahagian MUKA saja tau!!
( Kata, "BABY FACE" contest ?.. Mesti la kena fokus kat muka kan?!!)


TERMA DAN SYARAT :


1) Terbuka kepada semua pem'blog'2 yang ada
2) Add blog ni dalam blog list anda ( sesiapa yang belum jadi follower.. )
3) Letak banner contest di sidebar blog anda dan banner mestilah di'link'kan terus pada ENTRY Ni
4) Umur anak-anak anda mestilah dari 1 hari hingga 6 tahun.
5) Letak gambar anak anda beserta nama, umur dan jantina.
( Secara otomatiknya anak anda akan dikategorikan kepada dua kategori iaitu, BABY BOY & BABY GIRL mengikut jantina mereka)
6) Setelah siap N3 anda, sila tinggalkan jejak di bahagian komen supaya saya boleh menjengah N3 anda (bagi link untuk entry tu sekali..)
7) Pemenang akan dipilih berdasarkan kecomelan masing-masing dan gaya posing yang menarik hati.
8) Tarikh tutup penyertaan adalah pada 5 Febuari 2010 tepat-tepat pada pukul 12.00 tengah malam.
9) Top 10 bagi kedua-dua kategori akan diumumkan pada 10 Febuari 2010
10) Top 5 pada 15 Febuari 2010 dan pemenang akan diumumkan pada 20 Febuari 2010.


BERITA BAIK...

* ANAK/ANAK SAUDARA/ADIK/CUCU/CICIT... SEMUA PUN BOLEH JOIN..SUKAHATI ANDA!! JANJI.. MEMENUHI TERMA & SYARAT KAT ATAS!!


HADIAH-HADIAH MENARIK SEDANG MENANTI PARA PEMENANG... HADIAH APA TU..? TUNGGUUUUU.........

Friday, January 15, 2010

lokasi : dlm hotel(no bilik x ingt la)



huhu da c/in pun kami... ngk la cfa bkn men suke lg.. hih mama lg suke coz berpenatan dlm kerete mlyn cfa.... cfa salin bju n siapkn die nk kua mkn..huu



all at KFC "its finger lickin"
(cfa mamam kentang lenyek je tau)


ngk tu ank mama..baik2 nti jtuh lak..
"mama see there"...........................

>>lokasi : cmron highlands (menginap kat Hotel Casa De La Rossa)

hotel ni de adik bradik die yg lain..yg
1st hotel rossa passadena-pekan brinchang (ni lama xlama gak lani ibu pjbat besr die la..... ).
2scnd lak hotel casa de la rossa-tanah rata(aku menginap kat cni la..3star lau x clap aku.. best view cntik laki aku nk view pdang golf..huhuhu xdpt men golf pun xpe jnji view pnting) hih to papa nti g lgi kite men golf ek.. cfa tnggl..
3rd hotel de la ferns-dkat ngn hotel aku duduk cume naik ats ckit je jumpe la sblom selekoh... pun ok gak.. hotel ni baru..view pun cntik
4rd hotel rainbow-betu2 kt pekan brinchang tu. emng nmpka la lau lalu ctu de plngi lg tau...




p/s: spnjg pjlnan ke cmron cfa x pkai bju...die muntah mabuk.. hih (sejuk mama)







lokasi :highway nk ke ipoh(ondway nk ke cmron-lalu simpang pulai)



see da bus tu..n laori tu.. dua kjdian yg berlaku serentak di kiri n kanan jalan lpas dri hentian mane pun aku x ingt (nk kua tol ipoh) dpn ckit nun... huhuhuh yg gmbr bwh ni da smpi sempadan cmron..lalu simpng pulai da trase sjuk cmron tu..ngk la.hihihi>>cntinue
lokasi : umah Sil (icha& niya house at putrajaya)


wahhh mulut barney ni nk ngap cfa la..

byk nye bear adk men(icha n niya layan PS)

with elmo/mini elmo n mkey mose..(cfa x endahkan mama)

Layan>>>>>

lokasi : umah my MiL(kedah)

bby cfa bru bngun tdo...(tngu nk mnd ptng)

mama amik gmbr cfa mucuk dlu..


yeah!!!!!!!! mandi time..
ngk la tu bukan men suke lg die men air..(xsejuk ke ank mama ni)

Monday, January 11, 2010

back to opiz!!!!!

oikk kija ka kamu.hihih seperti biase aku dtg kje tp arini aku agk kelewatan ckit dek sesakan lalulintas kat MRR2.hurmpp hangin gak la dibuat nye aku da kua awl tau x???hurmpp da la awal ngt smpi awl tp lmbt gak. hurmpp xpsl2 kne isi borng biru lg.. woi!! ngat ini pejabat bapak ngko ke? oh tidak !!!!!!!!!!!!! ni pjbt aku kija saja.. hahahah gile ke aku ni.. hih saje je diskus ckit.. pepun aku hepy gak g kje. aku emng da tau kje akan menimbun.. tp xla cm timbunan stoberi aku beli tue(upss stoberi)hih 4getit dlu ok... ha tetbe cc mai ke cc pngil aku pun xingt la kn.. die bg aku surt n aku ngk ..uwah!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! npe aku dpt lg.. nk tau dpt pe? dpt worning lo.. suh buat surt npe lewat xtra 3x.hurmpp sprti biase la..(bukn biase sgt pun..kali ke 2 kne dah)aku buat la surnt cc semak n die kate oky.. senag je aku kn bute2 hih oik aku bkn saje dtg lewat ok.. leh request x trfic light kat dpn nun dicabut ka..ahakss senang ckit aku pecut eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.....

situasi cool(bolehla)
bertungkus lumut like lumut aku siapkn kje,,,de memo rfom pn.azla.. wokey die suh buat summry yg aritu aku meet ngn die.. ok aku siapkan.. niway sory pn sye cuti last week(cuti ko)hurmppp end....

aritu aku kate nk bgtau kn aku pegi mne..

aku blk umh mak metua(antr nye pulng-kedah)
aku pergi mesra2 mesraan ngn laki n ank haku (cmron highlnd+zoo ngra'blk kl dah')
aku g kenek c/up bby cfa kurng sht tp die strong(mcm bapak die)
lastly aku antr cfa blk umh nenk die.. bcoz aku kne kje da arini....

to be continued..psal aritu k.. nti aku uplod kn pic ok..


ups to ma luvly frenz.. sory i cnt xtnd ur wedd aritu..pepun slmt pngtin bawu ok.

Tuesday, January 5, 2010

yihaaaaaaaaaaaaaaahh

hye olls..hhu sht ke semua..rsenye xtlmbt aku wishh epy nu year..lmbt pun ckit je la.huhu aku updte arini bru 5hb 1 ..hih aku skng ni ngh bcuti ngeh222 jgn mrh ek whai shbt ku yg sdng membce blog ni ek.hihihihi(jeles x??ke korng bengang kje aku byk org dok tnye korng)hihihiihi aku skng ni kt ......................... hih bru je smpi tghri td..sblm ni aku bcuti kt umh mak mtu aku kdh hihih pe lg lwt mak mtua ku la..alhmdllh die sht walafiat(ehhh aku antr die blk la wat pe aku ckp aku g jenguk die lak)sasul la weyyyy k la nk lyan ank aku si bby c'fa ni..hih nti aku cntinue ek pasal cuti aku ni..

p/s: senin ni aku stat kje lol..hihihi

TERIMA KASIH

tq pada mereke yg sudi bace belog FRSS ini.. maaf sekiranya ade ketelanjuran or segala artikel yg xberapa menarik..apepun ini adalah tulisan hati saye.. jadi tiada kene mngena dgn mana2 pihak..harap maklum..pada yg meluat or boring bolih lah klik butang (x) di ats..terima kasih yg sudi beri pendapat n mengcomment segala entry disini..thanks again*_*

New Year Giveaway Part 2 by KedaiGambarKami