Friday, January 27, 2012

Hapdate ni hah!!!!!

Kehkehkeh...en silent reader di sebelah...sedang mndgr org beri taklimat dhdapan bleh plak dgn sengaja bukak belog aku...gile ko!!!!
Kehkeh

Owhhh aku skng brada kat JB add bengkel SKT n MBJ.....kursus permulaan utk tahun 2012...thniah utk diri sendri sbb dpt pergi...kehkeh....xpe ilmu ni nti aku share2 kn kat kwn opis yerk....erghh now tgh mesy mbj...smbil2 ni hapdate la...meh layan
Pictre kehkehkeh....

P/s: kok ye pun bace belog aku nirase meluat bek tutup mate ye hihihi xpayah nk kate2 cukup hanye tekan tekan butang X kat knan ats tu sudah!!!!

Thursday, January 19, 2012

Get well soon

Alhmdllh sht harini n bleh dtg keje...2hari mc rest kat umh...sakit dmam yg buat aku rase xbleh nk bkrja...pahtu ngn stress yg melanda diri aku ni..diiringi pula mimpi yg burok buat aku bleh jd sasau meroyan sebentar..fuhhh nasib baik tiada apa yg berlaku...semoga tuhan merahmati aku serta keluarga n beri kesihatan yg baik serta kebahgian dalam menempuh hari2 yg bakal tiba...serta dugaan yg akan aku alami ini...amin....

Harini mud bekerja lihat atas meja..ase la xbyk keje nih..to keje lah gak kn..lau xde kje nti org ckp senang lenang je nmpk kn...ok wtf lol..kje aku kn...so keje ko buat la xpayah cbuk hal org lain hokey...arini de meetng bhgian kul 9.30 cmtu...ok nti hapdate ye

Friday, January 13, 2012

Tudung senget???

Wehuuu pagi jumaat...alhmdllh suhu ok n cuaca pun ok...so calm n down yerkkk kehkeh...

Eh kaorang tahukn skang ni fesyen tudung mcm2 pahtu skang ni gune pashmina je kn..yg dulu nye pahsmina ni balut bdan je time sejok2 now dh tutop kepala/rmbut ok....fesyenn tp aku masih lom lg try gune pahmina ni as tudung sbb besr la...msuh lom sedia lg ...tp lau tudung2 n shawl2 tu aku lg suke sbb xpnjg n lebar sgt...ok la...nk cepat sarung tudung je..nk cntik n frsyen gune shawl la..tp terpulng pada keselesaan masing2 la yerkk

Nk story pasal tudung yg aku pkai arini gie keje...member pelik nape itsm kt tepi tu n xtutup...pahtu xckup kain ke....pahtu nape senget pkai tudung..hahaha i dun mind ye sbb aku plai ikut suke jnji berlitup kn...fesyen la buddy...skng ni mcm2 tp xde la pelik sgt pun...rasanye biasa je....

Somi aku pun kate ok,cume jgn pkai ikut2 sgt pelik2 upenye dah mcm ape dah...so aku pun suke n lilit ikut suke hati hahha(ayat ulang) ikut selesa la yer...aku pun kdang2 ngk tutorial
Kt utube tu tp lom try lgi la yg pelik2 alal hanatajima ke n etc la...suke simple n senang..kang lilit2 meraung sendiri... Hihihi

Wednesday, January 11, 2012

kesedihan dan kegembiraan

mud: susah hati


bile kegembiraan itu tiba pasti kesedihan yang akan menyusul...bile kesedihan datang tiada apa lagi dapat diungkapkan...kerana kesedihan telah menghantui diri..walaupun berat hati ini menerima kesedihan itu namun terpksa aku akur...kegembiraan yg baru saja dimiliki akan beransur pegi....

ade beberapa minggu je lagi kami sekeluarga akan berpisah utk tempoh yang agk panjang...papa....akan meninggalkan mama,shifa n shafwan utk sekian kalinya dalam tahun ini...mama akur dgn kputusan.. sbb papa pergi bukan kerana suke2 tapi pergi kerana tugasnya..papa akan 'posting' ke ipoh (Kem 23 Melayu)...pada pertengahan buln 2 nnti...mama lah yg akan pikul segala tugas papa selama berada kt cni.. bukan tugas kerja apepun.. cume tugas menjaga anak2..melayan telatah n mcm2 lagilah...walaupun papa ade ckpp wkend die blk..tp xsemstinye if die ade kerja...mama xsnggup berpisah...

afan xpernah lagi berpisah ngn papa utk tempoh yg lama... tp cfa da pernah rasa sbb tart pantang lagi cfa duduk ngn mama n nenek..papa kursus 6 bulan ke 3 bulan cmtu papa pergi( xingat pulak) so smpi cfa demam2 gak la sbb rindu papa.. hari2 pegang frame gmbr papa kehulur n hilir....da besar ni mungkin die da fham tp kdang2 die tnye gak...sia afan lah...slalu pngil babah....bile dgr je bell bunyik..terus sebut babah!!!!!!!!!!!!!!! owhh memng anak2 aku ni semua duk bwh ketiak papa die..now bile papa xde semuanye adlah mama...xde la org nk tlg mama ngk2 anak bile mama msk,mengemas..pahni lepak bertiga je ngn cfa n afan...

xpe la papa..mama relakan perpisahan ini walaupun xsnggup...mungkin sblm ni kite pernah pisah tp xlame pun tmpoh 3buln je.. tapi kali ni tempoh yg agak lama.. pahtu jauh... jauh dari rumah kite jauh ke utara.. tp hati mama masih dekat....papa pergi sbb smpi masenye papa kne posting ke sana....xpe syg..mama akan tunggu smpi bile2.. kepulngan syg mama nantikan setiap hari walaupun hanya hari minggu..mama,shifa n shafwan akan tetap rindu dan syg papa smpi bile2..tawa dan pelukan erat papa adalah pengubat rindu kami....

munkin papa ade bace blog mama ni...mama nk papa tahu bertapa susahnye hati ini bile papa tiada dsisi...segala tugas papa drumah mama lah segalanye......

Tuesday, January 10, 2012

holiday 2012

OWHHH YEAHHH AKHIRNYE DPT GAK KAMI SKELUARGA KLUAR BERCUTI.. XKESAHLAH ORG LAIN DAH PERGI CUTI DAHULU.. JNJI LPAS HJAT NK BERCUTI TU.. NK BWK ANAK2...KALI KE 2 SMPI KE CMRON HIGHLND.. TP PEGI 2HARI 1MLM JE... JLN2 N GIE PSR MLM JE... XKESAH LAH JNJI HPY.. LAYAN GMBR XSBRPE NI....
 MAMA,AFAN,PAPA,CFA TOGEDE2... AFAN DAH BJLN SO SNANG CKIT LA NK BJLN JAUH.. TP KNE GAK DUKUNG....KAKAK CFA PUN SAME BJLN TP NK DUKUNG GAK.. ERGHHH XLRAT MAMA N PAPA..


 AFAN N CFA MKN AISKLIM SHAME2 YER...SEJUK2 PUN MNTK AISKLIM.. LAU X BG MULE LA BUAT PRNGAI XMO BJLN DIE TU.. NK HERET BDAN..



MAMA N PAPA VERSI HOKEY... 4YEAR DA USIA PKHWINAN KAMI INI... ANAK2  DLM PROSES TUMBESARAN NI BYK PERUBAHAN YG MAMA N PAPA LIHAT BILE MEREKE MEMBSR DPN MATE....

Monday, January 2, 2012

Tahun baru azam baru...

Alhmdllh 2012 menjelma juga... Masih lg mud bercuti... Esok kerja

Cabaran 2012 yg aku harungi...afan mule xshat..now da msuk 4hri..smlm gie ospital nasib bek x admit warded...so kne ngk dlm mse 7hri lh...kne pantau kesehtan die again...last month dmam n jngkitan paru2 hopeflly xde lagi mslh...semoge afan cpt smbuh...

Azam baru biarla diri ini shj yg tau...semoge tuhan merestui n membuka hati dan lembaran baru buat aku hambanya...amin..

TERIMA KASIH

tq pada mereke yg sudi bace belog FRSS ini.. maaf sekiranya ade ketelanjuran or segala artikel yg xberapa menarik..apepun ini adalah tulisan hati saye.. jadi tiada kene mngena dgn mana2 pihak..harap maklum..pada yg meluat or boring bolih lah klik butang (x) di ats..terima kasih yg sudi beri pendapat n mengcomment segala entry disini..thanks again*_*

New Year Giveaway Part 2 by KedaiGambarKami