Wednesday, June 26, 2013

mud R.I.N.D.U


rindu sgt kat my hulk.. hokey..ni mse kat airpot nk chkin luggage. ngk la shifa n shafwan cmo die lepaskn troli tu.. pdhal papa die nk angkt beg nk buh ctu..hurmpp usung jugek lol...semoga papa sht n slmt dsna...cepatla msa berlalu..sungguh la hati aku ni memng bukn sekeras batu.. owhhhh tuhan.. ko kuatkn la diri ku...

JEREBU

Jerebu sana sini..dri melaka ke jhr,muar,ledang bwk ke putrajaya,kl,petaling,shah alam,pelabuhan klng,pahang,perak.. uwahh hampir2...now aku duk area shah alam.. dri bacaan ipu 130 lebih bwk ke 300 lebih bacaan die.. walaupun xsetinggi melaka tp tempias nye amat la bhya utk kshtn hokey... jhr di ishtihar kn darurat  perghh teruk tu tahap ipu die... smpi xleh nk lihat dah pemndngn die... hari ini jerebu beransur pulih.. alhamdullilah dpt updte dri member jhr telah hujan.. dan diikuti perak yg baru sjehujan td..alhamdllh.. selangor bile lg.. td pun progrm kat lua kami ber MASK lg..smpi di kwsn gombak ade sedikit cerah berbanding smlm..epepun kite semua rakyat malaysia xkire agama dan bangsa sama2 berdoa supaya dturunkn hujan dan cuaca kembali normal...pesanan jgn bkar sampah sesuka hati anda kerana ianya menjejaskan udara sekeliling u all.. pd yg ade suami,or rakan2 terdekat hope elakn pembkaran asap roko.. roko mbhyakn kesihatn n asap nye juga xelok okey...

ni 24/6 klua tol bt.3 tu die.. blk keje gelap tau

yg ni jumaat isnin pagi cmtu aku otwy g kje.. bngunan SUK pun xnmpk dah..

ok sgt xbest. ni ari isnin dlm opis pun jerebu berasap je.. kami pkai mask ok..

ehh yg doc afan hihihih dak ni pun cbuk nk pkai mask gak hihi buat2 btuk hihihi

doc afan n shifa.. haha cfa ckp mcm "Doc Mc Stuffin"  doc mutapin la mama hih 

ok yg ni smlm progrm SMUE.. area gombak.. panas gak la.. meninit rasanya.. so kami pkai mask lo... hihi cume sikin je.. kebal kot di ehoho

Tuesday, June 18, 2013

SELAMAT HARI BAPA

Smlm hari bapa sedunia..wahh mesti rmai yg smbut kn..apepun selamt hari bapa untuk semua bapa2 dluar sana termasuk suami ku n ayh ku...

so mlm tu kami xde nk celebrate ape2 cuma kami 3branak je.. so kami duduk rumah.. tp mlm tu ade la kelua bwk shifa n shafwan mkn KFC.. nyummy dapnye.. ank2 nk mkn kfc dri mngu lepas tp xdan nk bwk..so mlm td mama bwk pegi kfc..yeahh bkn men suka lg ank2 aku..tgh2 mkn tu rmai plak org brtur amik oder..yg dtg semua nk celbret hari bapa..tp tidak aku.. kami hanya mkn utk megisi perut shj.. hbis mkn kami blk lo...sonok je ngk para ayah duduk kat table tungu wife n ank oder mknan.. sedih jup sbb kami xdpt smbut hari bapa ngn papa.. hanye ucapan shj mama snt kat papa..n mlm sblm tdo tu dpt call dri papa terus kami wish" SELAMAT HARI BAPA" afan cfa bkn men suke lg dpt call dri papa... mama pun tumpng gembira tp dlm hati sbnrnye sedih sbb berjauhan. semoga kami 3branak tabah menghadapi hari2 yg bkal tiba.. inysa allah..

ngappp gluppp adik mkn xpndng mama hihi

high 5 yeah... adik ngk org rmai brtur.. pdhal kami smpi xde lg org hihih.. aym sorg 1 ktul..lain mama hbiskn

hbis mkn minum...dapnye

Thursday, June 13, 2013

Assalammualaikum Cinta

SALAM...HARI KHAMIS...

GMBR NI MAMA POST KHAS UTK PAPA MSE LPAS SOLAT NGN ANK2.. WALAUPUN DOK GELONGSOR BLKNG MAMA... HIH DOA UTK PAPA, MAMA N ANK2 SYG RINDU CINTA KAT PAPA...

Monday, June 10, 2013

monday


DINER 'KEDAI KOPI'

Salam isnin..monday blues arini biasa la mud isnin xmari sbb cuti smlm kan..kan.. n kan.. okey meh layan gmbr kami be3 last saturday nite wahha speking london kehkhe...diner kat kedai kopi area tasik shah alam.. dkat sgt je ngn umh.. hihihh sje bwk dorg mkn cni sbb nk mkn mushroom sup kehkhe...pahtu kami ambik angin sbb lame xklua lepas papa fly ke sbh aritu kami 3 branak duduk umh je..lau kelua pun dkat kdai je.. hhih so mlm tu kami klua dlm kul 8 cmtu nsib org xrami. hih slese la gak...


tadaaa cfa n mama..juz oder mineral water sje shre be3 kang byk2 oder xhbis..tau sgt.. lain la lau papa ade mesti hbis
gmbr latar blkng waterfall yg xbape nk nmpk hih sndri amik sudaaaa
my ensom afan..yg suke sgt buat muke pelik cmni bile amik gmbr.. nk snt kat papa gmbr pun die slumber je hih
tgh minum elok la mulut kuncup die
ni la die waterfall tu ahah waktu mlm ok la siang panas gedegannn
aku oder fish n chip ajee
hokey afan again  ngn muke pelik die bile bgmbr.. see mushroom sup sorg 1 xmo shre tamak.... selamt hbuis.. lau x mama tingglkn 

Thursday, June 6, 2013

PRELOVED

HYE..mesti ramai yg ade koleksi preloved bju anak2 kn..yg masih elok n cntik lg.. agak2 korang buat ape ye ngn baju tu..buang ke sedekah ke jual ke ape ye.. terasa nk buat bundle preloved..tp tkut xde yg nk beli lak.. koleksi tu xbykla.. ade yg dah sedekah kn kat org ade yg smpn utk knangan now ade lg balnce yg masih elok"GOOD CONDITION" yg nk di jual kepada rakan2 yang berminat...rege pun la mhal pun..da kate preloved kn.. tp still good condition lg..xpe..slow2 dulu.. nti aku uplod gmbr..

Wednesday, June 5, 2013

LESU

Ok pagi semua..mud adalah lesu sbb xtau nape...pening berpinau nk pitam rasa..opis ni melayang2..sedang taib ni pun rabak kn mata...simptom apakah ini..pening2,loya2selsema berpanjangan...xkan mengandung kot..sbbnye bru pas period hokey..phtu 1week ni manjang je pening..bngun pagi xrasa segar lngsung rasa letih...seperti mesin dlm otak ni berfungsi stat mlm smpi ke siang..adakah ini "STRESS"..ke "DARAH TINGGI"..memng xstabil je rasa.. ke "KURANG ZAT DLM BDN".. rest otak

Tuesday, June 4, 2013

my bby boo dan bby bam

Mempersembahkan buah hati pengarang jantung suka duka lara hati ku.. ahah merapu dah aku.. ni la bby boo dan bby bam aku.. da besar dah anak2 mama...

Bby Bam-Nur Shifa Antasha-16/3/2009
Bby Boo-Muhammad Shafwan Adha-14/11/2010


 sedang layan katun..bngun je tdo ptg mndi siap2 mama goreng nuget xpun kentang mkn dpn tv layan la segala canel katun kat ASTRO(abaikn pemndangn blkng tu hahaha)
 lau hari bekerja acik akan bwk kakak n adik jjln2 ptg.. hurmppp mama kurangn suke bile jln2 ngn acik hbis die pow segala snek phtu minum air bergas.. mama ngtkn dah kat acik jgn ikut sgt...
Dikala mama sedih n sunyik, kakak n adik la yg hiburkn mama.. ahah xkire la buat mama mrh ke,happy ke ape2 lah..semua tu hiburkan hati mama..adakalanya aku tensi sbb xdgr kate aku tp sbb dorg ank aku jdnye terima la kan..asam garam kehidupan lau ank tu xdgr kate tu biasa lah bdk2 lg..lau sepahkn rumah n kemas byk kali pun tetap bersepah sbb itu time mereke bermain.."HAK BERMAIN HAK KAMI" hahah kan iklan dah tunjuk gitu.. jdnye main la...nti mama kemas gak...

♥mess night♥

mess night-perpisahan
Ritz Garden,Ipoh
20/4/2013

Happy 5th Anniversary

Last month hari ulantahun perkahwinan kami yg ke-5. owhhch basi ckit je.. ahahh alhamdullilah atas rezeki yang dilimpahi allah swt serta kebahagian dan kesihatan yg dikurniakan..semoga rumah tangga kite kekal bahgia hingga akhir hayat....terima kasih kerana menerima mama menjadi suri hidupmu..terima kasih juga pada tuhan kerna mengurniakan kan kite sepasang cahaya mata yg comel..semoga menjadi ank yg soleh dan solehah.......


Ku mencintaimu, lebih dari apapun Meskipun tiada satu orang pun yang tahu Ku mencintaimu, sedalam-dalam hatiku

my hati

sedih sgt bile kenang balik detik2 papa nk berlepas ke sabah aritu..satu airpot tu suara afan je sampaikan atuk n nenek pun terjebak nangis bile dgr afan meronta2 " Nak ikut papa!!!!!!!" ..mcm drama tv pun ade..week lepas papa terbang ke sabah atas tugasan nya pada negara. gntikan batalion yg 1st msuk mase kes "Lahad Datu" now papa kat sana bersama2 anggota yg lain demi menjaga keamanan negara..sebak sgt bile terpaksa lepaskan org yg paling kite syg berada jauh dri kita serta anak2..mama n anak2 doakan papa n pahlawan yg seangkatan selamat disana serta dilindungi oleh allah swt. mama dan anak2 akan tungu kepulangan papa bile papa hbis nti...

Tuhanku lindungi lah dia untuk diri ku serta anak-anakku.. amin..



4/3- td dpat wasap dro suami aku..die kurang sht,,mybe perubahan cuaca yg agak terik dsana serta perbuhan masa dsna yg awal 1jam.. semoga syg cepat sembuh..mama sntiasa doakan kesehajteraan papa,kesihatan papa sntiasa dcni...mama syg papa,,,


Selsema

ok now aku dah kne virus selsema ni dekat 1bln gak..Klinik kjaan dah pegi klinik swasta pun dah pegi ubat amik..antibiotik still on..ok tp pagi2 bersrootttt sreettt je..tisu xyah ckp la belambak2. ahah ok2 xmo cite sgt nanti ade yg geli xmo mkn lak.. hahahah

hidung mcm aku merah jd besau tp idak la mancung mcm gambr encik google nih hah...sampikn org tegur aku pregnant.."erghh apehal lak prgnant" kan..kan.. pasal idung besau..pahtu muke sembab..mata pun bengkak..pahtu pulak arini pkai blouse sah2 org tegur aku prgnant ke.. ahakkk.. xngape itu doa merek alhmdllh sekiranye prgnat..MASALAHNYA aku xprangnat lg.. hikhik

pinjam gmbr encik google..




4/6/2013

Salam perkenalan. mari kita berkenalan. hah yg kenal tu terima kasih.. yg bru nk knal sye meh la knal2..

hih nama sye fazliana dan sye telah pun berkahwin dan mempunyai sepsang cahaya mata..sye asal dri shah alam n bekerja di selayang@gombak.. itu serba sedikit tentang sye...

kite mulakan dari awal sbb lama xupdate.. cari idea nk berstory tentang itu..tentang ini...


posto..PosTo

salam...ntah bape kali ckp nk update tp xupdate pun kan...ape dahh...

cube untuk rajin...

TERIMA KASIH

tq pada mereke yg sudi bace belog FRSS ini.. maaf sekiranya ade ketelanjuran or segala artikel yg xberapa menarik..apepun ini adalah tulisan hati saye.. jadi tiada kene mngena dgn mana2 pihak..harap maklum..pada yg meluat or boring bolih lah klik butang (x) di ats..terima kasih yg sudi beri pendapat n mengcomment segala entry disini..thanks again*_*

New Year Giveaway Part 2 by KedaiGambarKami