Monday, July 19, 2010

Senin CERIA....

ceria............ (lagu NTV7). huhuh xde la ceria mane...cume senang banget coz cfa udah pulih dari demam. huh DEMAM WINDU ko.. huh gile kn..ingat org becinte je ke leh kene demam windu ni. huh ank aku aku pun kene gak tau.. huh kn aritu aku post yg cfa xbape sht smpi meracau2.. mybe slah 1nye kene 'TEGUR' org kg vs org tua kate la... ye la kn kitorng bru je blk dri kg my mil kat kedah.. so lame xblk agk nye kan2.. n yg buat cfa demam lg bile papa die xde.. haru dibuatnye.. papa g seminar 1weelk so aku tingglkn katumh my mak la.. bile jd cmtu die terus demam tdo xlenan asyik jage2 rengek2 sebut mama ... baa.ba... uwahhh xkesidh hati aku ni...mau xnye nagis aku bergenang le.... now kmis yg bru lepas ni aku amik half day sebb xtahan sgt punye sedih.. smpi aku drvve kete nagis teresak2 xnmpk cermin.. wiper pun xleh gak.. huhuhuh dlm pjlnan adik aku col....

adiku: kak lin da gerak ke?(lin nme pngilan fmly aku)
aku: otwy ni..nape?(maintain lg mase t,kelajuan konsisten)
adiku: bwk ubat cfa tau...
aku: ha!!!!!!!!!!!! ubat pe? (tetbe aku rase ayat adik tu mcm pengsan.. OMG..) nape dik?cfa demam teruk ke? ubt aritu hbis ke?
adikku: xjalan la..ni demam blk td pg ok je..tghri panas
**tepon mati kedit adiku hbis agknye..

(aku terus nagis teresak2 tetibe je lak tu..... xleh tahan smpi kn aku col mak blk)

aku: alop mak adik(cfa) ok x? demam lg ke?
mak: xdepe la.. dmam blk je pg td elok je.. tetbe pnas blk bdn die
(aku ngis kaw..www)
aku: ala sian adik.. nk blk ni otwy
mak: xde pe la..ko tu bwk kete elok2 jgn laju2.. adik ok je la..
aku: mcm nexwisau da la col suh bwk ubt pdhal ubt da kasi.. nk blk dah ni tungu tau
mak: ishhh da la jgn ngis.. bwk kete tu elok2 smpi g kenek la..
aku: ha...k..k bye
** aku pun pe lg pecut la..............




ni time siang bile mama smpi.. cfa xmo men ngan mama juz pandang mcm tu je...bdn sejuk2


ni plak time mlm..da slmt tdo pas mkn ubat tok ayah bg...tdo pun xlenen don rengek2.. phtu mama lapkan bdan cfa ngn tuala lembab kasi sejuk ckit..



2 comments:

Farazila said...

cfa dah okieker??

mama c'fa said...

alhmlldh sht.. demam windu baba die.. so 24 tolak time keje ngn papap die la

TERIMA KASIH

tq pada mereke yg sudi bace belog FRSS ini.. maaf sekiranya ade ketelanjuran or segala artikel yg xberapa menarik..apepun ini adalah tulisan hati saye.. jadi tiada kene mngena dgn mana2 pihak..harap maklum..pada yg meluat or boring bolih lah klik butang (x) di ats..terima kasih yg sudi beri pendapat n mengcomment segala entry disini..thanks again*_*

New Year Giveaway Part 2 by KedaiGambarKami