Friday, June 10, 2011

missing u

rindu sgt ka papa.. da nk msuk 2 week papa xpulang wkend..lau x tiap hari jumaat tibe mesti mama xsbr2 nk balik umh nk smbut papa...sebelom tu mesti mama or papa akan col then bgtau da gerak ke belom?if belom mama lau boleh suh cepat2 sbb nti lewat smpi umah..tp apakn daya papa tumpng kwn so agk lmbt ckit la...xkesah la jnji papa balik n sampi umh dengan selamat.. now papa xbalik sbb papa de operasi...mama xboleh tahan sebak bile papa xbalik lg....mule2 papa ckp mngu lps je papa xblk..ok xpe mama ok lg.. n anak2 pun ok lagi sbb sekali tu je.. tetbe papa col mnggu seterusnya bgtau mnggu ni papa xblk sbb de ops mama tebe rase mcm sunyi time papa bgtau tu.. laju je airmata mama kua tanpa dipaksa..mama teresak2 bile papa coll...papa cube tenangkan mama tp......mama seolah2 tidak faham n terase gelap sgt mse tu....non stop hokey.. sampi papa nk end col pun mama still tersedu.. ok xpe.. jnji bile free jgn lupe msg or coll mama if ade line....now hari berganti hari sehingga hari ini jumaat mnggu ke 2 papa tidak blk.....


mama n afan kt kdai mkn with atuk,nyang,suki n fiqa..time ni cfa xde ekut nenk blk kg
(without papa)

mlm td afta mghrb tetbe enfon mama munyik..ringtone tu papa punye mama da set..terkejut rasenye bile ringtone tu munyik..terus mama lari kedek1 capai fone kt meje mkn kite.. subhanllah memng papa yg col terus mama angkt n tetbe tu lak mama leh nagis bile papa ckp helo.. how ok????????????????????sebak sgt time ni.. terus mama ckp laju2 kt mane uatpe da mnd n mkn n solat ke.. sht ke x n ok ke x?..mamam wisau kot2 ape2 belaku kt dlm utan tu pd papa..mama jauh cni ngn ank2...lau dekat lame dah mama pegi bwk ank2 kite...mama rindu sgt.. ya allh kuatkn la semangat aku terima dugaan dri mu...mama borak ngn papa smbil afan besore kecik die..papam tnye mama da mkn ke td amik fan kul bpe n shifa de col ke x n semua2 la..mama ckp semua okey..n mama gtau papa fasal perkembangan ank2 kite...



afan n fmly cik halim ....afan main ngn dorang time ni pkai songkok tok wan halim punye... suke tul die agknye die ingt cik hali tu papa so asyik mnt k dukung je.comeykn afan mcm papa
(without papa)

afan da pndai memanjat skang n da kenal org...nagis bile mama xde dpn die.. hhi pahtu afan da pnai main2 n jln tepi kuci...siap afan sengeh lg bile mama tgh borak ngn papa..mama bg afan dgr sore papa..hikhikhikhik sengeh2 afan..mcm papa xtau afan tu kaki menyegih jerk..



cfa yg montel kn...hikhik time ni kt kg aritu mse ank tok lan kawen -dilla- time ni petg da selesai knduri.. kepit ngn mama je... mama ajk jln2 ptg kt dpn...saje je bwk.... afan tinggl jup ngn bdk2 tu.. selalu lau time cmni mesti papa yg akn bwk cfa jln2 petang kn..smbil pimpin tngn die xpun dukung.. hihihi bile mama kacau je mesti die mrh.. hikhikhik...
(without papa)

cfa lak da pndai da ckp byk..kdang2 die sebut papa ner? part ni mama xbleh la.. sbb cfa da cerdik n kenal semua.. mesti tnye papa mane n die akn jwb papa keje...pndai kn die syg... pahtu mama de col n mak ckp die tgh mnum susu n ok je kt sane...

papa nk tau x mase aritu mama nk blk kem..mlm tu cfa menangis nk ekut mama blk.. tp mama xbleh bwk sbb keje n nti sape nk jge kt sne... nk angkt semua mane nk dan nti...mak lak xmo ekut sbb niage.. so mama ckp ngn cfa mama blk dulu nti papa blk mama amik cfa hokey.. die hanguk tp die still ckp nk etut gak...smpi sebek2 n peluk mama..dan2 time tu terus xmo mnum susu n paki selipar kua terus g kete nk ekut.. bederai air mata mama bile cfa prngai mcm tu.. bukan je mama rindukan papa tp ank2 kite pun rindu kn papa... cepatla mase berlalu.. mama rindu n rindu sgt....cfa n afan pun rindu nk gurau ngn papa n nk mkn same n tito same...rindu sgt saat bahgi n gumbira kite itu.....

ok la.. mama da xleh nk story pnjg2 lg..makin mama beblog makin sedih dbuatnye..luv u syg....mama n ank2 rindukn papa sgt2..semoge papa sht selalu...

1 comment:

mummyar said...

windu ngan hubby ek...hehhe..faham perasaan tu coz ai pun penah jauh ngan hubby dulu masa ai keje tinggalkn dia berminggu2....hukhuk...rasa cam nk terbang masa tu jugak kan....sbb kadang2 ada satu masa tu kita cam memerlukn dia sgt2....kalau mama nya pn rindu ank2 apa lah lagi ye tak...cuma diorg xleh nk bgtau je camner....

TERIMA KASIH

tq pada mereke yg sudi bace belog FRSS ini.. maaf sekiranya ade ketelanjuran or segala artikel yg xberapa menarik..apepun ini adalah tulisan hati saye.. jadi tiada kene mngena dgn mana2 pihak..harap maklum..pada yg meluat or boring bolih lah klik butang (x) di ats..terima kasih yg sudi beri pendapat n mengcomment segala entry disini..thanks again*_*

New Year Giveaway Part 2 by KedaiGambarKami