Wednesday, April 4, 2012

P.I.N.D.A.H

 PART 1
yeah.... mud berpindaha ritu.... see my umh bersepah.....sila abaikn tempat penyimpanan barang itu.. sudah upe kedai runcit pak mat plak... ada shushu,minyak n mcm2 la... segala tapauware...kihjkih.. nyway ni.. mase mud berpindah aritu kemas ckit2 n packing selow...yg rase xgune tu aku ade yg buang n ade aku sedekahkn kt orang... bile da byk brg nk kemas/punggah ni jd satu hal plak dah.. ..
bukn aku ngn somi je kemas.. anak2 aku pun sama dok tlg ngemas bagai... kehkeh.... meh layann


 ini stor brg2..stok makanan n segala hadiah mak nenek atok bagi mase kawen..see yg bwh berkotak2 itu..bukn kosong.. tp berisi lg.. pakai sekali n simpn blk... hih kotak tu xbleh buang..even nk pindah snang kn susu elok n kemas bile pindah... tp byk plak kotak.. time ni tgh punggah tu yg bersepah

 ini tapau ware n segala bekas aku turunkn dri stor level atas...smpi je bwh hbis ank aku pungah2.. haishhh

 kitcen kabin ni pun dalam2 die ade isi mcm2...time ni xkemas area cni lg coz.. nk msk nti xbleh plak brg2 xdekn...so kmas sparuh dulu... nmpk x loyang tecik tu(",) dalm tu ade bread puding aku baked smlmnye.. aku kuakn dri peti ais nk mkn.. hihih
ni kat depan bersepah ngn mainan bdk2 tu... mama n papa kat dapur dorng plak dok kemas kt depan...kemas nk pindah ni amik masa 2mnggu cmtu... packng siap....nape smpi 2 mnggu sbbnye nk tungu encik somi aku pulng baru aku bleh buat keje2 ni...xmampu aku nk buat oiii... so wkned la kami buat.... haishhh

PART 2

 hari seterusnya.....sian ank2 mama layan ipad celah2 kotak... mainan byk mama da packing.. huh sory ye syg....ce negok cfa alaskn ipad tu ngn kotak.. hah pndai die tarik kotak tu.. duduk pun atas kotak.... umah da penuh kotak.... sbr je la..
 papa kt lua settel rak kasut n bagai2....nmpk x kotak2 yg tersusun di kiri n kanan pintu itu... owhhhhhoo bantal merah besr itu aku buang dah sbb dlm die da xelok....so buang aja.. sbbnye de lg 2 yg elok ...
 yeahhh mama n afan... mama kuakn cedok tanah tu bg afan main.. sian die main kotak ketok2.. hihi
mama n kakak cfa.. ahah muke kepenatan kemas.. rambut ank pun serabai dah x terurus.. hhuhuhuhu

No comments:

TERIMA KASIH

tq pada mereke yg sudi bace belog FRSS ini.. maaf sekiranya ade ketelanjuran or segala artikel yg xberapa menarik..apepun ini adalah tulisan hati saye.. jadi tiada kene mngena dgn mana2 pihak..harap maklum..pada yg meluat or boring bolih lah klik butang (x) di ats..terima kasih yg sudi beri pendapat n mengcomment segala entry disini..thanks again*_*

New Year Giveaway Part 2 by KedaiGambarKami