Wednesday, October 13, 2010

34 minggu

salam.. oyeahhh dah masuk 34 minggu.. dok menghintung hari.. tunggu mase nk meletop je.. adakah saye akng bslin pada minggu 36 atau cukup bulan/mase/minggu iaitu 40minggu.........hurmpp mase bslin cfa tu awal 2hari dari tarikh due nye.. kali ni xpsti la kan...tp bile mak2/makcik2/org tua ngk pewot saye die akte bslin awal ni.. bby pun da cntik kat bwh..elok kat pintu ni hah.. ngeh..pahtu bile scan n chekup pun doc ckp kedudukn bby dah ok.. n u akan bslin awal dri tarikh jngkaan tu.. so aku nye due date bln11 ni dlm 20 ke 22hb cmtu.. tp aku rase xsmpi kot mungkin dlm ujung2 buln ni or awal bln 10.. sbbnye terase2 nk kua je.. ngeh..pepun aku berdoa semoge dipermudahkan urusan tuk aku bslin nti.. biarla kene masa n tempatnye nti...

** to my bby berry mama ni.. mama doakan kamu sihat didalam n sihat bile lahir nanti.. sabarlah menunggu mase tuk kamu lahir nti okey...mama harap kite b2 selamat... mama sygkn kamu n xsbr gak nk jumpe kamu kat alam nyata ini..sehingga kini kite hanye berbual2 di didalam..sayang kamu.. mmuah..

Minggu ke-34, kedudukan bayi pada ketika ini telah betul-betul berada pada pintu rahim. Panjang bayi kira-kira 40.5 cm. Sekarang bayi puan telah terbentuk dengan sempurna dan badannya juga sudah seimbang. Masa ini lemak semakin terkumpul dengan pesatnya di bawah kulit bayi. Jadi bayi kelihatan agak tembam.

**sekarang ni bby gerak xtif sgt smpi xlarat mama nk drive.. kdang2 tu bile dok saje mesti tetonjol2 pewot mama ni.. xmo nakal2 kat dlm tau.. anak mama bdk baik harus dgr kata mama,baba n kakak cfa okeyy...bile bby mengeras pinggang mam ni tegang mcm nk tersiat je kulit ni...ngeh2..

1 comment:

ibudhani said...

mama c'fa, xsngka dh nk brsalin ye..aritu tgh mabuk2...sekejap je kan masa brlalu......

TERIMA KASIH

tq pada mereke yg sudi bace belog FRSS ini.. maaf sekiranya ade ketelanjuran or segala artikel yg xberapa menarik..apepun ini adalah tulisan hati saye.. jadi tiada kene mngena dgn mana2 pihak..harap maklum..pada yg meluat or boring bolih lah klik butang (x) di ats..terima kasih yg sudi beri pendapat n mengcomment segala entry disini..thanks again*_*

New Year Giveaway Part 2 by KedaiGambarKami