Tuesday, December 28, 2010

berjaya!!!!!!!!!!!!

loc:dlm bili tito
jam:12.00mlm
mud: lom lg tito...

kali ni nk story about feeding.. hih alhmdllah da slmt habis bpntang....mud pun smakin ceria hihkhik..me berjaya buat stock shushu 4 my berry si shafwan. hihih tp xde la berjaya mcm ibu2 yg sentiase dilimpahi shushu yg byk..da smnggu dok ngepam susu tuk shaf 1hari ade la 4 ke 3 kali n slbihnye direct B la...hihihbyk gak ilmu n info yg me cari demi shaf tersyg..mybe mase time cfa dulu agak "budus" n kurng ambil prhtian n byk dgr pndpt yg kolot tentng bfeeding ni..tp xpe cfa dpt gak mnum susu me wlapun xlame hanye 2bln cmtu pahtu cmpur n byk bg susu tpung dri susu bdn...now da de pglmn yg lalu akan me cube sdye upye untuk bg yg terbaik tuk shaf...tQ pade ibu dhani coz dlm blog die de la serba sdkit tentng penyusuan ni n web susuibu.com,pnduan penyusuan n byk lg la...

sedikit aktivti dlm meneroka dunia penyusuan ni

bngun pagi-direct susu kat shaf smpi knyng
10pg-afta mnd direct susu lg tu pun xlame sbb die tido knyng susu pagi
11lebih sblm lnch-pump dpt la dlm 4oz cmtu alhmdllh ade gak
afta lnch rest jup pump lg dpt la 2-3oz cmtu pahtu direct susu kt shaf
5ptg-sblm /slpas mnd-direct susu smpi knyng n pump...
mlm fully melekat sblm me msuk tido pump dlm 3oz.. hihi itu la xtvt baru...lepas ni stat kje mungkin jdual akn sdkit berubah kot.. hope dpt la jd yg terbaik mcm ibu2 yg lain hihihihih if xdpt nk spnuhnye xpe la jnji da buat yg terbaik...

mud happy sgt sbb dpt pump susu byk..my MIL pun sokong siap ckp 'byknye susu na,pump byk2 simpn byk anak..susu tek tu elok..ank sht,slgi boleh bg..bagi je sok da xde sian kt anak kne mnum susu tpung' hihihi wah senyum lebar tu siap tunjuk kt MIL botoi yg penuh.. hihihihih tp me masih baru so xde la gune pump yg cngih2 tu..niat dhati nk bli bagai2 tp hubby ckp smntra ni gune yg ade dulu time cfa punye..bebekalkn manual pump(selese sbb leh kawal ekut suke tp pnt ckit la) n botoi susu yg ade...pahni nk bli plstik susu yg org dok gune skng ni senang je pkai terus buang n byk.. hihihi

4 comments:

ibu_Arifa said...

tahniah..happy saya baca pasal kejayaan ni. alhammdulillah syukur. moga seglanya dipermudahkan dan susu lagi dan lagi melimpah-limpah yer.

saya pun still breastfeed anak lagi..dah 2 tahun 3 bulan dah :)
sampai skrg pun masih suka saat2 dia peluk time menyusu dan sambil2 cium bau kepala dia...hihihi

Pn. Zana said...

tahniah yer..

sy pun x boleh wt cm gtu tuk yg 1st dulu. kalu ada rezeki yg 2nd nnti InsyAllahla kan ..:D

mama c'fa said...

ibu arifa: tQ.. bg support..insyllh
kak zana: insyllh akak boleh buat... saye ank 1st down

win@momyShaneQeisha said...

congrates...bf adalah yg terbaik buat baby kita.bagus utk ibu mengembalikan kelangsingan& baik utk antibodi baby.

TERIMA KASIH

tq pada mereke yg sudi bace belog FRSS ini.. maaf sekiranya ade ketelanjuran or segala artikel yg xberapa menarik..apepun ini adalah tulisan hati saye.. jadi tiada kene mngena dgn mana2 pihak..harap maklum..pada yg meluat or boring bolih lah klik butang (x) di ats..terima kasih yg sudi beri pendapat n mengcomment segala entry disini..thanks again*_*

New Year Giveaway Part 2 by KedaiGambarKami