Monday, February 22, 2010

cntinue......

1st Hospital Serdang..
mlm tu mama sakit then trus gerak g ospital sedang...(papa x mo go HUKM) dlm pjln pergi ospital tu mama sakit2 pahtu dah xsakit pulak.. mama siap nyanyi2 gelak dlm kete,papa tnya sakit ke x ni btul2 la..mama pun ckp la sakit tp boleh kawal la.. hih tetbe sakit adehhh papa sakit la plak huhuhuhu (buat pernfsan mcm doc ajar tu) tetbe lmpu myk myala2 almk minyk perlu di isi ni.. hurmpp papa ynye boleh x isi mnyk dlu sbb nye tkut nti kne g ospital jauh2 susah.. seb bek la osptl aku nk pergi ni dekat je ngn pam minyk.. mama pun kaye ok je.. sbb time tu x sakit.. zasssssss ke petronas.. smpi petronas sedang papa isi mnyk mama sakit lg.. kali ni btul2 xde nyanyi2.. pe lg cepat isi minyk then go ospital.. smpi je trus g emergncy.. alamak emrgncy room renovte la.. pg la kat pintu 1 lg.. smpi trus dftra n bgi bgu pranatal..aku mnugu kt lua ngn sbr.hihih trase tkut kot2 nk branak lak.. name aku d pngil n doc tnye y ni.. coz due xsmpi.. aku pun ckp la yg aku dpt tnde sakit2 yg teramat2 ni. doc suh aku tukr bju n baring atas katil die tngu ctu.. smpi je nurse smpi n cek jntung bby cfa...........ok.. tp xde trun drah n air ktuban.. so ngk pintu rhim la.. hihih mase tu doc suh angkt kaki n kangkang mcm nk bslin tp mama x buat pun.. juz kaki nek ats la kn tp x kangkang.. doc npe.. malu ke.. hih memng malu pun... takut pun ade.. nurse tu bgtau mamam jgn malu nti nk bslin pun mcm ni.. juz nk tgk intu da opn ke lom... ok mama pun buat la then tahan nafas adehh sakit ckit la.. mama nmpk drh kt glove doc tu.. huaaaaaaaaa kt dpn tu dgr sorng mommies ni berdengus skit nk branak dah.. pe lg bdebar2 la kn.. then doc ckp pintu x bukak lg tp kontraksi awk da blku. so doc tu ngn lembut nye bgtau yg aku ni lom nk bslin lau bslin pun lmbt ni.. so doc cdangkn aku utk stay or blk umh dlu.. huhuh aku xtau nk uat plihan.. kbtln ospitl tu nye lbor room bcor n wad bsln x ckup.. so dok tu cube faham kn aku.. then aku pun plih utk pulng sbb aku rase ok lg.. doc tu pech kn drah then die kate nti blk mesti de drh so lau sakit smkin kerap trus g ospital.. aku pun ok.. (mybe korng bce msti ckp bodoh ke doc ni skit nk brnk ni suh blk..) hih tp aku xsbb aku ok lg.. n doc dah terng kn situasi ospitl n keadaan bby dlm tummy aku ni.. aku pun ok la... sok aku kne dok wad dlu smntra jntung bby aku d cheking.. aku tetdur... pukul 5.30 pg... doc kjut aku n chek pintu again tp msih x bukak.. aku nk blk la... siap2 mnd wngi2 hih siang nti aku dtg lg... so aku blk then doc tu nshtkn aku bla.. bla... end..

2nd Hospital Putrajaya
smpi je umh mama tsus tdo.. n papa jaga mama.. die takut mama skit btul2.. tdo mcm biase rase ngntuk yg amat.. time subuh pun tibe mama smkin sakit2 kali ni sakit 5mnt skli.. ngk de drh.. wahhh papa de drh la... papa tkjut n suh siap2 g sepital..mama pun siap2 tp terase nk mnd n solt dlu.. mnd n biarkn papa tdo sbb smlm x tdo tngu mamam kat wad... elok je hbis mnd mama kjutkn papap suh siap..(time ni memng xrase ape pun trase dtipu n tertpu n mnipu je) tetbe mamam ckp kt papap kite gerak sat g bleh x sbb x sakit pun.. lame tngu sakit tu dtg tp x dtg.. so pe lg mama smbung tdo la..(klakar je..) tpat pkul 8.00pg.. sakit 3mnt skali arghh memng xleh bngun sgt ni.. cept2 kjut papa n bsuh muke td da mnd pun pe lg gegas trun bwh.. kelihatan jiran2 sedng gotong ryong.. yolah arini de gotong ryong tp mama n papa x leh join.. jiran2 nmpk n tnye ha nk bslin ke cept pegi sepital wey.. mamam pun ha nk pegi la ni.. msuk kete... tetbe dlm pjln papap tnye nk g spitl serdng ke.. kn doc ckp sepitl renovtion.. yo la.. pe lg trus g Hospital Putrajaya..... msuk kt emrgncy tp mcm hampeh blady pul... npe mama mrah ni.. nk tau x cube bayngkn da tgh sakit nk bslin ni memng tahap cipan nye sakit.. mama n papa tekan loceng nk dftr skit tp xde sorng nurse n doc pu kt kaunter t... ngk peskit nk branak kt lua rmai je.. senyup je.. pehal la kan.. so tekan punye tekan msuk kali ke-4 bru nurse smpi ngn mukek mcm pan***(maaf la spe kje ctu trase yea..)tp mama ckp bende btul not buat2 ok.. nurse tnye"npe yae pn"(dlm hati aku bodoh ke da ko duk wad emrgncy nk brnk ofcoz la nk branak x kn nk jumpe ko suke2 kot) mama pu ckp la yg mamm skit n xthan ni..mama bg buku prantal tp die xngk pun die pegang then die cp" ala sakit pinggng n kua drh ckit tu biase la.. tu tnde2 awl nk brnak tp boleh than lg kn.."(pale otak ko tahan.. aku yg nk brnk ke ko bahalul dlm hti berkate2) papa n mama tkjut die ckp mcm tu.. pahtu die boleh ckp lau nk cept boleh pergi ospital lain sebb penuh sgt ni..(memng mcmm bab lembab nye.. bodoh tongong sengal punye nurse ok memng tengh mrh time ni tp than skit nk brnk ok...) mama pun pe lg bla n smpi kn pesakit yg lain balik mcm tu je... siap bgtau kat mak guard tu ospitl x bleh bla.. org sakit die cuh g ospitl lain.... sakit mama trus ilang xrase pun.. time tu mama usap2 perut ckp ngn cfa" bby jgn kua lg yea.. sbar yea....kite pergi ospitl lain yg bgus... tngu tau mama n papa usahah nk kuakn bby ngn slmt" papa pun usap2 pert mama n suh sabar... hihi yg klkrnye boleh kitorng blk umh blk sebb aku rase lapar sgt n nk mkn woti canai.. hahahahhah gilo ke nk brank ke x mo ni... hurmpp jiran aku ngk aku blk..eh x bsln lg ke.. mama pun ckp la lom lagi.. sakit tipu2 ni.. hih elok je mkn roti canai kt umh 1/2 keping kepingan yg terakhir xbleh msuk sebb bby dah gerak2 tahap maksimun pinggang n bdan terase dah dpisahkan.. adehhh xthan smpi kn mnum air pun ckit je.. telan roti yg terakhir.. zasss pergi trun nk branak btul ni.. skit sgt2...

3rd Hospital Selayang
dlm pjlnan mama dah mengerang kesakitan ni.. ngis2 n terangkat2 punggung smbil buat teknik pernfasan.. hukhukhuhuuhuhuhu.... hembus tarik hembus... terasa ok ckit dri td n papap cube tenangkan mama...dlm pjln mama tnye papa nk pergi ospital mne ni.. selnyng ke sg.buloh.. hah? hurmpp papa pun fkir ngk keadaan jln selany dekat n jln clear ni lau sg . buloh jauh nk pusing ni.. mcm tu g selnyg la( hihih senang kwn mama dtg mlwat sbb mama kje dkt area ctu) zasssss zoomm smpi je kt bwh dftr n papa usung mama nek kerusi roda tkt 2 kot lau xclap la.. hurmpp smpi je terus bg buku pranatal n nursu terus rujuk buku mama terus msuk dlm blik n cek bby n keadaan mama.. ha pe lg pintu baru opn 1cm ko... mcm xcaye je dri smlm bru arini open 1 cm je.. doc pun tepek alat tu dgr jnntung bby..smbil mama tahan sakit doc borak(doc gul ok baik gilos babas) tanye stat sakit n npe dtg cni xpegi ospitl serdang back.. mama pun terng kn bla... blaa... kat lua papa da tngu n papa dah pun pun col kn nenek n atok.than mereka ondwy..huuh x lame lpas tu nenek smpi n tngu kat lua ngn penuh sabar n cemas.... aku tetdo jup...

cntinue..........

No comments:

TERIMA KASIH

tq pada mereke yg sudi bace belog FRSS ini.. maaf sekiranya ade ketelanjuran or segala artikel yg xberapa menarik..apepun ini adalah tulisan hati saye.. jadi tiada kene mngena dgn mana2 pihak..harap maklum..pada yg meluat or boring bolih lah klik butang (x) di ats..terima kasih yg sudi beri pendapat n mengcomment segala entry disini..thanks again*_*

New Year Giveaway Part 2 by KedaiGambarKami