Wednesday, February 24, 2010

cntinue.......

doc kejut kn aku dri tdo td alal bukn pun tdo lenen tdo2 aym je la.. sakit nye mak ai x hengat wo... tp sebb aku pecah darah tu yg xbleh bla.. tu (aku nk pendek kn citer yea...) pas doc chek aku.. denyut jngtung bby aku tetbe buatkn speaker tu pecah... 2 botol air aku kne.. doc ingt aku demam ke pe ni.. aku ckp aku sht... then trus stop dlu chek jntung bby doc suh aku jln2 amik angin mkn ckit sebb aku xmkn tghri lg mse tu.. tp aku xlrat sgt aku xleh jln jauh so aku soh hubby bli kn woti.. n air pnas huh sedp mnum teh o pnas.. dlm sakit2 tu.... pas mkn n mnum tu doc pngil aku blk(bygkn tgh sakit aku stdy kua2 ni..)msuk je doc dah 3 cm then terus than msuk wad.. sah la tido sepital sepnjang hidup n riwayat aku x pnh kene cucuk jarum masuk air, bmalam kat sepital, n amik darah yg byk...huhaaaauah xmo!!!!!!!!!!!!!!
wad ibu mengandung(kelas 4)
ahah time ni dpt kelas 4 ekutkn dpt kelas 1 tp aku xmo duk sorng sementara wad kelas 2 d kemaskan aku d tmptkn kat cni.. katila ku katil 1st betul2 sebelah table nurse..huuh mse dpt katil aku siap ngk keliling aku ... mak ai ramai nye.. pahtu mcm2 ragam de bby nangis la de yg ngh tungu pintu nk open la n mcm2 la la.. ih mak aku iaitu nenek kpd cfa suh duk ats katil tu dlu smntara dpt bilik len.. huh nurse bg mama bju suh tukr hih nenek pun tarik kn tirai tu... huh mse tukar baju,,mama tergelak2 sebaab baju sepital besr sgt phtu xreti nk pkai kain die. hihh nenek tlg pkai kn.. hurmp.. siap pun.. elok je bru nk lending kt katil terus nurse td smpi ckp bilik tuk aku da siap.. yeahh dpt bilik ok la...seneng nti baba leh kua msuk ngk prvcy ckit..hihhii so smpi je mama dpt tepi tingkp leh la ngk bngunan yg baru tu.hhihih smntara tu papa simpn beg..

Adegan sedih(tahan sakit ni)
lame gilos kn aku sakit hih mcm main2 je tau..urmpp waktu mlawat d nk hbis so .. mak n ayh kne blk umh dlu....sian dorng jauh2 dtg ngk mama tp x gak bslin...hurmpp mama ngis bile nenk n atok nk blk.. sbb mama takut nkbslin kot mlm ni ke kn.. hurmp nenk n atok nsihat mama suh sbr bykn bce ayat2 alquran n istighfar..papa stay dlu.. skutkn papa pun xleh msuk tp dpt xcuse hihih tq ye pihak sepital....papa tungu kt ruang tamu dpn ngk tv n solat n seme2 la.. time mghrib mamam tngu ngn sbr rase bedebar2 je.. dlm kul 8 nurse msuk n chek keadaan mama time ni sakit yg teramat2.. mama mengerang keskitan... kaki n tangn x dok diam.. rase mcm org skit jiwa dlm wad je hihih....doc msuk n ngk baru 4cm aduh.. de 6 cm lg ni.. alme nyea.... aku dah x tahn gile ni ya allah time tu memng x fkir pe dah.. ngis je n muut ni dok tarik n hembus nfas.. bile skit ilng baru rse ok bile sakit dtg memng tahap xleh nk control... pecah darah meng sakit dri pech air ketuban... x lame tu sakit ilng lame gak aku rest...smpat mama col atuk n nenk ckp yg mama xtahana.. elok je borak sakit dtg terus mama tahan skit xleh ckp pepun.. atok bce kn surah tp mama xleh blah mse tu..(mcm kne rasuk antu je hih) mama end kn col.. phtu msg papa suh msuk sbb dah xthan sgt.. papa nye muke sebak je mse tu... ngk kt mama kesin gile tahan sakit papa suh mama sabar n bace ayat al quran yg mamam hafal...yg xleh bla nye mama tendang table mkn tuh.hihi smpi ke depan lak tu.. sakit die smpi kn mamam hampir nk tumbok muke papap tau. hih tp mama sygkn papa....

Masa berjalan
tepat pkul 10 mlm doc msuk ngk pintu baru 5cm ..ayak!!!!!!!!! xthan ni asyik kne selup je.. mama usap2 perut suh cfa tonjol pintu biaq besr ckit.huh mama suh cfa sbr sbb mama tau cfa x sbr nk kua mse tuh.. hum......bygkn byk kali mama teken emrgncy button pngil nurse.. lstly mama mintak ubt tahan sakit sebb x tahan..(fuhh lame x lame gak aku skit ni..) pkul 12 mlm doc ngk keadaan aku xbleh la. risau ngk aku ni meronta sakit.. tp bukan jerit ok.. juz.. aduhh skitnye..ya allah tlg la... hihihi klakar la...nurse suh papa siapkan bju bby n tolak ke "Labour Room"sblom tu nurse msuk kn ubat cirit dlu.. perghh baru je masuk terus xthan nk cirit.. nurse tu tprnjt aik bru je msuk ubt.. terus nurse papah g toilet tepi then trus tolak aku...

Labour Room
kali ni betul bertarung nyawa.. uhuuh lalu kt bilik sblh mamam dgr gurl tu jerit tolong!!!!!!!! doc x tahan!!!!!!!!!!! ya ampun mcm tu ke.. adehh seb bek mama da prepre awl cara2 nk teran seme n bla..bla...mama tukr baju.. n ubt than skit d cucuk kt punggung sakit ckit la.. hih rase mamai2 je terus lelap.. bile ubt nk hbis tersa sakit cucuk n .. nmpk nurse.. tetbe je rase x tahan nk teran... arghhhhhhhhh papa kt seblh dah...mama ckp kt nurse tu xthan nk teran ni... eeeeeeeeee nurse stdy teran je... jgn angkt pungung yea... pe lg pushh!!!!! arghhhh erghhhhhhh huhuhu... nurse tu kate ckit lg je.. hih siap pngil papa ckp "nmpk kepala ank awk tu suh die teran lg" n papa pun cpt mama lg ckit bby nk kua... dengan tenaga n kuasa yg ade mama teran smpi muke ni kelat ntah mcm muke pe pun mama xtau.. fuhhhhhhhhh tetbe je plup!!!!!!! terus kua n perut kempis serta merta.. ha!!!!!!!!!!" nmpk xbby pe. hihih nmpk gul... ok thniah dpt bby gul yea.. hih mama dgr suara cfa.. uwekkk nguwekk.. manja gitu.. ya allah lega rase nye bile da kua bby tu...hih

Funny
hihi cfa kua terus je cirit ats bdan mama.hihihih yerkk tp xla bau bsusk mcm skng ni yuks.....nurse bg n suh mama susukn cfa(kolestrum 1 st ye) hihi mama xreti mse tu tp mama cube.... hih

p/s: yg smbut cfa bukan docter ye tp sister a.k.a ketua jururawat.. tq yea... sebb smbut bby saye...

ups lupe lak.. cfa selamat lahir pukul 2.00.pg hari isnin n berat 2.25kg...hihihhihi yg sekarang ni mama nmakn Nurshifa Antasha bt Mohd Razali




2 comments:

Mommy Stephanie Liah And Daddy Remy Rizal said...

exactly looks like her daddy!!xoxo

mama c'fa said...

HUH YEAH.. DIE MEMANG EKUT PAPA DIE.. 100%COPY.HIIHIH SEB BEK JNTINA SAME NGN SAYE. HIIIIH KALAU KUA ORG INGT CFA BOY PDHAL DIE GUL. HUHUHU TPSKE PERBNYAK KN KOLEKSI SKIRT HIH

TERIMA KASIH

tq pada mereke yg sudi bace belog FRSS ini.. maaf sekiranya ade ketelanjuran or segala artikel yg xberapa menarik..apepun ini adalah tulisan hati saye.. jadi tiada kene mngena dgn mana2 pihak..harap maklum..pada yg meluat or boring bolih lah klik butang (x) di ats..terima kasih yg sudi beri pendapat n mengcomment segala entry disini..thanks again*_*

New Year Giveaway Part 2 by KedaiGambarKami