Monday, August 2, 2010

Coming....



wooo mlm td mak smpi.. hih mcm jauh je mak smpikn pdahal mak dok s.alm je. hihihih mak dtg ngn ayah n adik bongsu ku si arra.. hihihi motif nye sbb nk hntar kn berkat yg dikirim oleh nenek ku di johor sempena kenduri nk smbut pose smlm ptg.. hihi so my fmly xdpt nk,pe lagi paksu aku la yg hntrkn berkat tu.. lame kn mlm bawu smpi..pdahal kenduri da settle ptg tu.. hihi tp xpe ia tidak menghampakn saye untuk merase "NASI AMBENG/AMBANG" hih tradisi org johor la katekn..lau xcilap saye la.. sebbnye even nenek jhor buat kenduri mesti buat NASI AMBENG ni.. huh mokcik shuke la.. cume smlm tu ade kurng ckit..serunding kelapa sedap xde. sob~soB.. agk terbyang ckit la.. hih tp xpe la da lepas hjat nenek ku kirimkn tok cucu yg ngidam nk mkn NASI AMBENG ni.. hih tQ to my nenek,paksu sbb kirm n bawakn tok kami sefamili.. n tQ to my mOm n dad n sis coz mlm2 terpkse dtg gak redah ngantuk ayh tu nk hntrkn tok si ank yg loghat ni. hihihi tu pun hampir pukul 11mlm ayh smpi..

mak akte kang klu simpan xsedp n basi lak.. bile mase nye aku ni nk blk s.alm kan.. wlaupun dekat je.. almklum la nk drve tu trase mls je.. encik hubby lak sebok skng koje.. n blk lmbt ngn duty lg. hihih pepun sedap la nenek.. upssss pluskn ngn DURIAN!!!!!!!!!!!!!!!!!! yg ayh beli kat pekan sg.besi mlm td.. uwahh mabeles ko.. tp xmkn byk hnye seulas coz nk tdo nti encik hubby nk chayang2 o..OOO.ooo bau durian lak kn.. hih ni xsbr nk blk ptg nk santap DURIAN.. hih weeho... smbil type ni bby dlm tummy dok gerak2 je.. die pun shuke gak ngn rase durian tu.. hhuhuhuh if u smell..... huhu



p/s: gmbr encik goggle.. hih xdpt nk snap mlmtd sbb nk tdo time kn. hih

2 comments:

Ease Basri said...

nasi ambeng + durian = MAKAN.... Makan memang best... especially nasi ambang yang jarang dijumpai...kenalak nak puasa ni.... whohoooooooooooooooo

Farazila said...

amboi yana..keje makan je ekh?

TERIMA KASIH

tq pada mereke yg sudi bace belog FRSS ini.. maaf sekiranya ade ketelanjuran or segala artikel yg xberapa menarik..apepun ini adalah tulisan hati saye.. jadi tiada kene mngena dgn mana2 pihak..harap maklum..pada yg meluat or boring bolih lah klik butang (x) di ats..terima kasih yg sudi beri pendapat n mengcomment segala entry disini..thanks again*_*

New Year Giveaway Part 2 by KedaiGambarKami