Tuesday, April 5, 2011

mishhing part 2

sambung..................

mcm biase smpi umh xtviti lpak sat n mnd pahtu solat dulu...sedang aku lipat kain...tetbe rase syahdu je kat telinga ni terngiang2 sore encik somi time2 mcm ni dok acah afan n layan cfa main..boleh la aku nangis..mule2 tu air mate takung lg bile makin lame2 akhirnye jtuh sebutir demi sebuti kat kain yg aku lipat tu. ape lg kesat la ngn kain td... tetbe my MIL toleh dia pun 'awat?..xmo sedih la kn ali pi keja..mak ada ni' aku pun 'x la cume rindu treingt je time cmni ali kt umh layan bdk2' hhihi so belalu cengitu je la....

april 4/2011

pulng dengn senang hati djalanraya sbb kete xbyk n smpi umh awal...sblm smpi umh aku singgh bli mknan n kueh ckit tuk pngsuh afan..saje je je aku suke bli ape2 if aku singh mane2 la...so blk terus ltak brng terus amik afan... mlm tiba....mnd n bla..bla... aku ckp kt my MIL ' mak sat g ngaji leh x?lame xbce quran last mse ngdung afan tu pun stop1' mak pun 'buleh sat g la...' afta kemas ckit n tdo kn afan aku pun serkup pale ngn tudung n amil senanskh al-quran dlm bilik bwk dpn.. cfa pun ekut skli tp aku bg iqra la.. die duk perhati je tok n mama die membce......

sesi mengaji......

aku mngaji mcm biase...MIL suh aku bce dulu xbetul die betulkn...tetbe... parpppp 'MIL betulkn bacaan aku. hihi so aku ekut la... MIl aku ni kt kg die pun dok bljr ngji gak..almklum la duk umh srng xdpe pe nk buat so ngji la xtvti die.. then pasai tu la aku nk ngaji ngn die....MIL aku siap bgtau lg sok bacaan da elok boleh ajr kt cfa lak.. smbil dperhatikan oleh cfa yg dok sengeh2 dengr tok die kate..afan dlm buai aku dodoi smbil ngji.. lene die..............

1 comment:

~aSHa~ said...

bestnye...siap MIL ajar mengaji...thumbs up to both u

TERIMA KASIH

tq pada mereke yg sudi bace belog FRSS ini.. maaf sekiranya ade ketelanjuran or segala artikel yg xberapa menarik..apepun ini adalah tulisan hati saye.. jadi tiada kene mngena dgn mana2 pihak..harap maklum..pada yg meluat or boring bolih lah klik butang (x) di ats..terima kasih yg sudi beri pendapat n mengcomment segala entry disini..thanks again*_*

New Year Giveaway Part 2 by KedaiGambarKami